Maak een afspraak

Dr. M. Enajat

Plastisch chirurg BIG: 69914383501
Dr. M. Enajat - Boerhaave
Dr. Enajat heeft zijn opleiding tot plastisch chirurg gevolgd in het VU Medisch Centrum, Rode Kruis Ziekenhuis Beverwijk (brandwondencentrum) en Spaarne Gasthuis, Haarlem. Hij heeft daarnaast ervaring opgedaan in Taiwan, New York en Zweden en deelgenomen aan het Dutch Aesthetic Facial Plastic Reconstructive Surgery Fellowship. Dr. Enajat heeft het Europees examen plastische chirurgie behaald en is daarmee Fellow of the European Board of Plastic Reconstructive and Aesthetic Surgery (EBOPRAS). Zijn aandachtsgebieden zijn esthetische en reconstructieve plastische chirurgie. Waar de esthetische plastische chirurgie zich richt op schoonheid, richt de reconstructieve plastische chirurgie zich op herstel na bijvoorbeeld kanker of een ernstig ongeval. Beide gebieden binnen de plastische chirurgie vullen elkaar goed aan. Hoogwaardige kwaliteit van zorg, goede en eerlijke voorlichting en veiligheid van de behandelingen staan centraal in de praktijk van dr. Enajat. “Voor mij staat de patiënt centraal. Ik zal de patiënt te allen tijde eerlijk advies geven in het maken van de juiste keuzes om zo samen tot een persoonlijk behandelplan te komen. Immers, een volledige en eerlijke voorlichting vormt de basis voor de vertrouwensrelatie tussen arts en patiënt en draagt bij aan de tevredenheid na de behandeling. De overeengekomen behandeling en de daaropvolgende controles voer ik zelf uit. Mijn streven is om u tevreden te zien aan het einde van het behandeltraject.”

Onderwijs

Studie geneeskunde: Radboud Universiteit Nijmegen
2005 – 2011
Vooropleiding algemene heelkunde RKZ, Beverwijk
2012 – 2014
Specialisatie tot plastisch reconstructief chirurg VUMC, Amsterdam Werkervaring
2015 – 2018

Werkervaring

Plastisch chirurg Boerhaave Kliniek, Amsterdam
2019 – heden
Plastisch Reconstructief en Handchirurg Dijklander Ziekenhuis, Hoorn
2015 – heden

Lidmaatschappen

  • Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie (NVPC)

  • Nederlandse Vereniging voor Esthetische Plastische Chirurgie (NVEPC)

Promotie

Op 15 december 2014 is dr. Enajat gepromoveerd aan de Universiteit van Maastricht. Zijn proefschrift is getiteld “Deep Inferior Epigastric Artery Perforator Flap Breast Reconstruction: Optimization of Technique, Perioperative Measures, and Outcome” en behandelt een methode van borstreconstructie met lichaamseigen weefsel.

Privaat

Dr. Enajat is getrouwd en heeft drie kinderen. In zijn vrije tijd brengt hij graag tijd door met zijn gezin en houdt hij ervan om te sporten.