Maak een afspraak

Feiten over de wenkbrauwlift

 • Icon Calendar

  Anesthesie

  Ingreep onder lokale verdoving

 • Icon Calendar

  Operatieduur

  60 minuten

 • Icon Calendar

  Hersteltijd

  4 - 7 dagen

Wenkbrauwlift

Afgezakte wenkbrauwen kunnen een sombere uitdrukking aan het gezicht geven. Wanneer alleen het buitenste deel gezakt is, dan kan een wenkbrauwlift hier verandering in brengen.

Samen met de plastisch chirurg kijkt u wat de mogelijkheden zijn en of het door u gewenste resultaat bereikt kan worden. Lees hier meer over de behandeling en de bijbehorende kosten of plan direct een gratis adviesgesprek in.

 

Wat kost de wenkbrauwlift

 • L Ingreep onder lokale verdoving
 • O Ingreep vereist een overnachting (prijs inclusief overnachting)
 • N Ingreep onder algehele anesthesie (prijs inclusief narcose)
Voorhoofdslift
Endoscopische voorhoofdslift
N
€ 3250
Voorhoofdslift
N
€ 2900
Wenkbrauwlift
L
€ 1200
Uitgebreide wenkbrauwlift
L
€ 1600

Wij begeleiden u stap voor stap voor, tijdens en na de behandeling

01 Meer informatie

In tegenstelling tot een endoscopische voorhoofdslift heeft deze behandeling een “open” techniek lift, met verschillende opties. Zo is een incisie via de bovenooglid, achter de haarlijn bij de slapen of boven de wenkbrauwen mogelijk. Het verschil tussen een gewone wenkbrauwlift en een uitgebreide is de grootte van de incisie en het te liften gebied. Tijdens uw consult zal er met u besproken worden welke optie voor u het meest geschikt is.

Omdat de wenkbrauwlift tegenwoordig endoscopisch plaatsvindt wordt het meestal toegepast op oudere leeftijd en ook vaker bij mannen wanneer de wenkbrauw heel uitgesproken over de ogen is gaan hangen. Het middengebied van het voorhoofd wordt bij deze ingreep niet behandeld.

02 Consult

Plastisch chirurg
Tijdens uw eerste consult, welke altijd plaatsvindt bij de plastisch chirurg die u gaat behandelen, kunt u aangeven waar u zich ten aanzien van uw wenkbrauwen het meest aan stoort en wat u hieraan wenst te veranderen. Naar aanleiding van foto’s en uw wensen zal de plastisch chirurg de voor u meest geschikte operatietechniek voorstellen en deze met u bespreken. Het kan zijn dat hij u voorstelt de wenkbrauwlift aan te vullen met een ooglidcorrectie. Deze combinatie wordt vaak toegepast.

Aan het eind wordt uw consult samengevat in een behandelplan en worden de totale kosten direct met u besproken. Op deze manier kunt u weloverwogen een goede beslissingen nemen. Het consult heeft immers als doel u zo duidelijk en volledig mogelijk te informeren.

Consulente
Aansluitend op uw consult heeft u ook een gesprek met uw consulente. U wordt dan op de hoogte gebracht van de algemene gang van zaken die geregeld moeten worden rondom de ingreep.

03 De behandeling

Op de dag van uw wenkbrauwlift wordt u een half uur van te voren in de kliniek verwacht. De ingreep zelf zal onder plaatselijke verdoving plaatsvinden en duurt ongeveer één uur.

Voordat de operatie begint wordt de procedure nogmaals met u besproken en tekent de plastisch chirurg uw aangezicht af conform het operatieplan. Afhankelijk van de gehanteerde operatietechniek wordt er in de haargrens, boven uw slaap, of vlak boven uw wenkbrauw aan de buitenkant een reepje huid verwijderd. De huid wordt gesloten met een oplosbare hechting en de incisie zal worden afgedekt met een pleister en eventueel een haarband.

04 Nazorg en herstel

Bij een gewone wenkbrauwlift mag u vaak na een half uur naar huis. Wordt u behandeling gecombineerd met een boven- of onderooglidcorrectie en dan verblijft u meestal nog drie tot vier uur in de kliniek. Dit omdat deze ingreep onder algehele anesthesie in plaats van een plaatselijke verdoving plaatsvindt. U mag pas naar huis als de verpleegkundige en anesthesist het verantwoord vinden.

Napijn
Uw aangezicht kan na de behandeling wat branderig aanvoelen. In de eerste dagen erna zal er een extra zwelling ontstaan die na dag drie weer af zal nemen. In het algemeen ervaart men nagenoeg geen pijn van deze ingreep.

Herstel
U heeft ongeveer vier tot zeven dagen nodig om te herstellen van een wenkbrauwlift. Na de behandeling zal de huid rond de slapen wat strak aanvoelen. Ook kunt u kleine zwellingen en bloeduitstortingen waarnemen. Dit is een natuurlijke reactie van het lichaam en in het algemeen niet zorgwekkend. Bij een gecombineerde boven- en onderooglidcorrectie kunt u ook last hebben van wazig zicht. Dit kan enkele weken duren en zal in de loop van de tijd wegtrekken.

Koelbril
U krijgt van ons een speciale koelbril mee naar huis, zodat u het behandelde gebied goed kunt koelen. Let daarbij op de gebruiksinstructies die u van de verpleegkundige krijgt.

Littekencrème
Tijdens uw eerste controle krijgt u een verzorgende crème voor de littekens mee naar huis. Zodra de wond gesloten is en de korstjes zijn verdwenen mag u beginnen met het smeren van de littekencrème. Door dit twee maal daags op de gesloten wond te smeren vergroot u de kans op een mooie genezing.

05 Resultaat

Het resultaat is al vrij snel zichtbaar. Na een aantal weken zullen de incisies in uw haarlijn zijn geheeld en kunt u gaan genieten van uw jeugdige uitstraling. Het uiteindelijke resultaat ziet u echter na zes maanden tot twaalf maanden.

Hoewel de veroudering door gaat en de zwaartekracht weer zijn tol zal gaan eisen, zal het resultaat van uw wenkbrauwlift blijven. Het is wel belangrijk om uw huid tegen de zon te blijven beschermen en een gezonde levensstijl te hanteren. Dit zal u helpen bij het in stand houden van het resultaat.

06 Risico's en complicaties

Iedere chirurgische ingreep kan risico’s en complicaties met zich mee kan brengen. Doordat het bij plastisch chirurgische ingrepen in principe om gezonde mensen gaat zijn de risico’s en de kans op complicaties gering. Door goede voorlichting, een volledige anamnese en onze professionele werkwijze brengen wij deze risico’s terug tot een absoluut minimum. Daarnaast kunt u helpen bepaalde risico’s te verkleinen door de instructies die u heeft meegekregen goed op te volgen.

Enkele mogelijke complicaties kunnen zijn:

 • Hematoom (een ophoping van bloed onder de huid die verwijdering vereist)
 • Negatieve reactie op de verdoving
 • Nabloeding
 • Infectie
 • Gevoelsverandering
 • Blijvende littekens
 • Schade aan onderliggende structuren
 • Onbevredigend esthetisch resultaat.

Roken
Patiënten die op het moment van een operatie roken, tabaksproducten of nicotineproducten gebruiken, hebben een groter risico op complicaties, zoals het afsterven van de huid en slechtere wondgenezing. Het kan ook een negatief effect hebben op de anesthesie met eventueel een verhoogd bloedingsrisico als gevolg. Mensen die worden blootgesteld aan meeroken lopen mogelijk ook een verhoogd risico op soortgelijke complicaties. Mensen zonder blootstelling hebben een aanzienlijk lager risico op dergelijke complicaties.

Het is belangrijk ten minste vier weken voor de operatie niet te roken en dit vol te houden gedurende het gehele herstelproces.

Wenkbrauwlift en ooglidcorretie ervaring

Lees de volledige ervaring

Voor en na

Schuif de balk voor een zichtbaar resultaat.

Zie anderen

Meer informatie

Plan nu direct uw afspraak in onze agenda of laat ons u terugbellen.