Maak een afspraak

Feiten over de halslift

 • Icon Calendar

  Anesthesie

  Ingreep onder algehele anesthesie (prijs inclusief narcose)
  Ingreep wenselijk met overnachting (prijs inclusief overnachting)

 • Icon Calendar

  Operatieduur

  45 - 60 minuten

 • Icon Calendar

  Hersteltijd

  7 dagen

Halslift

Als u last heeft van een overtollige, hangende huid in de hals onder de kin, dan is een halslift een goede oplossing. Door het maken van een kleine snede vlak onder de kin kan de huid worden ingenomen.

Wij vertellen u hier graag meer over de behandeling en de kosten. U kunt ook direct een vrijblijvend adviesgesprek inplannen met een van onze specialisten.

Wat kost de halslift

 • L Ingreep onder lokale verdoving
 • O Ingreep vereist een overnachting (prijs inclusief overnachting)
 • N Ingreep onder algehele anesthesie (prijs inclusief narcose)
Halslift
N
€ 3850
Halslift met z plastiek
N
€ 2900
Mid-facelift
L
€ 2400
S-lift/ Mini-facelift
L
€ 3250
Facelift/ MACS-lift
N
€ 5500
Gecombineerde hals- en facelift
N O
€ 8500
Korting bij combinatie met ooglidcorrectie
-
€ 100
Meerprijs Artiss (weefsellijm)
-
€ 850

Wij begeleiden u stap voor stap voor, tijdens en na de behandeling

01 Meer informatie

Verschillende soorten

Er bestaan twee varianten op de halslift die in uitvoering en kosten van elkaar verschillen. De mate van verslapping, huidtype en uw leeftijd spelen een rol bij het bepalen welke behandeling het beste resultaat geeft voor u. Niet in alle gevallen geeft een halslift het gewenste resultaat. In dat geval is het aan te raden om het te combineren met een facelift. Daarbij worden de huid en het onderliggende spierweefsel van achter het oor strakgetrokken, wat resultaat geeft voor de hele hals. 

Halslift 
Bij een volledige halslift wordt het onderliggende spierweefsel en overtollige huid bij uw hals gelift.

Halslift met z plastiek
Bij een halslift met z plastiek wordt het overtollige huid en vetweefsel gecorrigeerd. Bij deze variant maakt uw behandeld arts gebruik van een speciale hechtingstechniek (Z-vormig) om het litteken onregelmatig te maken.

Voordelen om de huid op deze manier te hechten is dat er geen spanning op het litteken staat en het ook beter geneest.

 

02 Consult

Hoe ziet het consult eruit?
Bij Boerhaave vindt uw consult altijd plaats bij de plastisch chirurg die u gaat behandelen. Zo heeft u vanaf het eerste moment contact met dezelfde specialist.

Wat kunt u verder verwachten? Het hele consult duurt ongeveer 45 minuten en heeft als doel om u zo duidelijk en volledig mogelijk te informeren. Zo kunt u tijdens het gesprek aangeven waar u zich ten aanzien van uw hals het meest aan stoort en wat u hieraan wenst te veranderen. Uw aangezicht en halsregio zullen onderzocht worden, zodat de meest geschikte operatietechniek aan u voorgesteld kan worden. Vervolgens wordt alles samengevat in een behandelplan en zullen de totale kosten direct met u besproken worden.

Na afloop krijgt u nog een gesprek met uw consulente die u op de hoogte brengt van de algemene gang van zaken die geregeld moeten worden.

03 De dag van de behandeling

U wordt een half uur voor uw behandeling in de Boerhaave kliniek verwacht. De ingreep wordt altijd uitgevoerd onder algehele anesthesie. Tijdens de operatie wordt er namelijk vlak onder de kin een snede gemaakt.

Houdt er rekening mee dat u niet dezelfde dag naar huis mag en een nacht in de kliniek verblijft. U mag pas naar huis nadat de plastisch chirurg u de volgende ochtend heeft bezocht en u zich ook goed voelt.

04 Nazorg

Na de operatie voelt u meestal niet veel pijn. Wel is er kans op zwellingen en bloeduitstortingen rond het behandelde gebied. Om dit zoveel mogelijk tegen te gaan moet u de eerste week steunverband dragen. Deze wordt bij uw eerste controle afspraak door de plastisch chirurg of verpleegkundige verwijderd. Tijdens uw eerste controle worden de hechtingen verwijderd en krijgt u ondersteunende pleisters op de littekens om een nog mooier resultaat te krijgen.

Om ze mooi te laten genezen raden we u aan om de littekens twee keer per dag in te smeren met de speciale crème die u van ons krijgt.

Sporten met veel beweging van de hals mag weer na zes weken.

05 Resultaat

Het eerste resultaat van de halslift ziet u doorgaans na een paar weken, zodra de zwellingen beginnen af te nemen. Een jaar later zult u pas echt het eindresultaat zien.

06 Wat zijn de risico's en complicaties?

Elke chirurgische ingreep kan risico’s en complicaties met zich mee brengen. Bij plastisch chirurgische ingrepen gaat het in principe om gezonde mensen, waardoor de risico’s en de kans op complicaties gering zijn. Door goede voorlichting, een volledige anamnese en onze professionele werkwijze brengen wij deze risico’s terug tot een absoluut minimum. Daarnaast kunt u helpen om bepaalde risico’s te verkleinen door de instructies die u heeft meegekregen goed op te volgen.

Mogelijke complicaties kunnen zijn:

 • Hematoom (een ophoping van bloed onder de huid die verwijdering vereist)
 • Negatieve reactie op de verdoving
 • Nabloeding
 • Infectie
 • Gevoelsverandering
 • Blijvende littekens
 • Schade aan onderliggende structuren
 • Onbevredigend esthetisch resultaat.

Roken
Wanneer u op het moment van een operatie rookt, tabaksproducten of nicotine producten gebruikt heeft u een groter risico op complicaties, zoals het afsterven van de huid en slechtere wondgenezing. Het kan ook een negatief effect hebben op de anesthesie met eventueel een verhoogd bloedingsrisico als gevolg. Daarom is het belangrijk ten minste vier weken voor de operatie niet te roken en dit vol te houden gedurende het gehele herstelproces. Mensen die worden blootgesteld aan meeroken lopen mogelijk ook een verhoogd risico op soortgelijke complicaties. Mensen zonder blootstelling hebben een aanzienlijk lager risico op dergelijke complicaties.

Facelift Ervaring - Boerhaave Medisch Centrum

Lees de volledige ervaring

Voor en na

Schuif de balk voor een zichtbaar resultaat.

Zie anderen
 • Wat kost een halslift?
  Bij Boerhaave is een halslift mogelijk vanaf €3.850 euro. Omdat onze specialisten zorg op maat bieden kan de arts dit het beste beoordelen tijdens een adviesgesprek. Daarom is de uiteindelijke prijs afhankelijk van uw persoonlijke behandelplan.
 • Wat is een halslift?
  Bij deze behandeling wordt de overtollige, hangende huid onder de kin verwijderd en gelift, waardoor de natuurlijke contouren van uw hals- en kaaklijn weer zichtbaar worden.
 • Ik wil alleen een halslift, maar de plastisch chirurg adviseert een face/halslift. Hoe kan dat?
  De huid en het onderhuidse spier- en bindweefsel verliest in de jaren zijn elasticiteit waardoor de huid verslapt. De verslapping in uw hals is vaak een onderdeel van een totale verslapping. Het gezicht, de kaaklijn en de hals verouderen namelijk als één geheel. Wanneer dit in sterke mate aanwezig is zal dit dan ook als één geheel moeten worden behandeld.
 • Welke facelift varianten zijn er?
  Er bestaat veel verwarring rondom de termen die gebruikt worden bij een facelift. Hieronder vindt u de uitleg van de drie facelift varianten die mogelijk zijn en wat u ervan kunt verwachten.
 • Wat is Weefsellijm?
  Weefsellijm Artiss wordt door onze plastisch chirurg gebruikt om verschillende weefsellagen aan elkaar te lijmen. Artiss bevat stoffen die belangrijk zijn voor de bloedstolling en werken als een soort lijm. Artiss wordt in de vorm van een spray aangebracht tussen de huid en het onderliggende weefsel.

Meer informatie

Plan nu direct uw afspraak in onze agenda of laat ons u terugbellen.