Maak een afspraak

Feiten over de lipcorrectie

 • Icon Calendar

  Anesthesie

  Ingreep onder lokale verdoving

 • Icon Calendar

  Operatieduur

  30 minuten

 • Icon Calendar

  Hersteltijd

  7-14 dagen

Lipcorrectie

Zijn uw lippen erg smal en zou u graag vollere lippen willen hebben? Als u voldoende volume in uw lip(pen) heeft dan kan dit gecorrigeerd worden met een liplift. Tijdens deze behandeling wordt er een reepje huid verwijderd, zodat uw lip iets meer naar buiten kan worden getrokken. Als gevolg is er meer lippenrood zichtbaar, wat het beeld geeft van een vollere lip.

Heeft u interesse in een liplift? Plan dan direct een vrijblijvend consult in of lees verder voor meer informatie, resultaat en bijbehorende kosten.

Wat kost de lipcorrectie

 • L Ingreep onder lokale verdoving
 • O Ingreep vereist een overnachting (prijs inclusief overnachting)
 • N Ingreep onder algehele anesthesie (prijs inclusief narcose)
Lipverkleining boven of onder
L
€ 1200
Lipverkleining boven en onder
L
€ 2200
Liplift
L
€ 1250

Wij begeleiden u stap voor stap voor, tijdens en na de behandeling

01 Het consult

Plastisch chirurg
Het consult vindt altijd plaats bij de plastisch chirurg die u gaat behandelen.
Tijdens dit gesprek kunt u aangeven wat uw wensen en verwachtingen zijn ten aanzien van het eindresultaat. De plastisch chirurg zal enkele medisch inhoudelijke vragen bespreken en daarna uw lippen onderzoeken. Voor de spiegel krijgt u de gelegenheid om uw wensen kenbaar te maken en zal er aangegeven worden of er aan uw verwachtingen voldaan kan worden.

In totaal zal het ongeveer 15-30 minuten duren.

Consulente
Aansluitend hierop heeft u nog een gesprek met uw consulente. U wordt dan op de hoogte gebracht van de algemene gang van zaken die geregeld moeten worden rondom uw liplift.

Wilt u meer lezen over uw eerste consult? Meer informatie.

02 De behandeling

Een liplift wordt altijd uitgevoerd onder plaatselijke verdoving. Dit houdt in dat u in de meeste gevallen een half uur na de ingreep naar huis mag.

Om uw gewenste resultaat te bereiken wordt er een reepje huid in uw lip verwijderd. Zo kunnen de huid en lip naar elkaar toegebracht en gehecht worden. Dit wordt vervolgens afgeplakt met een kleine wondpleister.

Houdt er wel rekening mee dat het litteken van de ingreep altijd zichtbaar kan blijven.

03 Nazorg en herstel

Zodra de verdoving zijn werking verliest kunt u een vervelende, maar vaak matige pijn in uw lip ervaren. De eerste paar dagen kunt u ook last hebben van een trekkende pijn rond uw mond. Dit komt doordat de huid nog onder spanning staat.

Eén tot twee weken na de liplift kan het voorkomen dat het behandelde gebied nog rood, gezwollen en gevoeliger of juist gevoelloos is. Deze klachten zijn niet zorgelijk en verdwijnen na een paar weken. Het zijn natuurlijke reacties van uw lichaam die aan het herstellen is.

04 Het resultaat

In de loop van uw herstel zult u merken dat uw littekens steeds meer gaan vervagen. Alhoewel ze minder zichtbaar worden blijven ze echter wel aanwezig. Een litteken heeft één tot anderhalf jaar nodig om volledig tot rust te komen. Het is daarom belangrijk om ze uit de zon te houden en goed te verzorgen.

Tijdens uw eerste controle bij ons in de kliniek krijgt u een verzorgende littekencrème mee naar huis. Zodra de wond gesloten is en de korstjes zijn verdwenen mag u beginnen met het smeren van de crème. Door dit twee keer per dag op de gesloten wond te smeren vergroot u de kans op een mooie genezing.

05 Risico's en complicaties

De kans op risico’s en complicaties bij een liplift is zeldzaam. Toch is het belangrijk dat u zich realiseert dat iedere chirurgische ingreep risico’s en complicaties met zich mee kan brengen.

Dankzij onze goede voorlichting, volledige anamnese en professionele werkwijze brengen wij deze risico’s terug tot een absoluut minimum. U kunt zelf ook helpen bepaalde risico’s te verkleinen door de instructies die u heeft meegekregen goed op te volgen.

Mogelijke complicaties kunnen zijn:

 • Hematoom (een ophoping van bloed onder de huid die verwijdering vereist)
 • Negatieve reactie op de verdoving
 • Nabloeding
 • Infectie
 • Gevoelsverandering
 • Blijvend zichtbare littekens
 • Schade aan onderliggende structuren
 • Onbevredigend esthetisch resultaat.

Roken
Patiënten die op het moment van een ingreep roken, tabaksproducten of nicotineproducten gebruiken hebben een groter risico op complicaties. Zo kan het een negatief effect hebben op de anesthesie. Ook als u wordt blootgesteld aan meeroken heeft u mogelijk een verhoogd risico op complicaties.

Mensen die niet roken en er niet aan worden blootgesteld hebben een aanzienlijk lager risico op complicaties.

Voor en na

Schuif de balk voor een zichtbaar resultaat.

Zie anderen

Meer informatie

Plan nu direct uw afspraak in onze agenda of laat ons u terugbellen.