Maak een afspraak

Feiten over de facelift

 • Icon Calendar

  Anesthesie

  Ingreep onder algehele anesthesie (prijs inclusief narcose)

 • Icon Calendar

  Operatieduur

  2,5 - 3,5 uur

 • Icon Calendar

  Hersteltijd

  10 - 14 dagen

Facelift

Wanneer u ouder wordt kan de elasticiteit van de huid afnemen en kan de huid van uw gezicht en hals gaan verslappen. Een facelift kan de gladheid en de contouren van uw hals zodanig herstellen dat u er na de behandeling zelfs jonger uitziet. Uw huidtype, leeftijd en de mate van verslapping spelen wel een belangrijke rol bij de type behandeling die uitgevoerd zal worden.

Binnen de categorie facelift zijn er drie verschillende varianten, namelijk de S-lift, MACS-lift en de facelift. Onze specialisten kunnen tijdens een vrijblijvend adviesgesprek bepalen welk type  mogelijk is bij u en waarmee ook het gewenste resultaat bereikt kan worden. Lees verder voor meer informatie over de behandeling, de varianten en bijbehorende kosten.

U kunt uiteraard ook direct een vrijblijvend consult inplannen.

Wat kost de facelift

 • L Ingreep onder lokale verdoving
 • O Ingreep vereist een overnachting (prijs inclusief overnachting)
 • N Ingreep onder algehele anesthesie (prijs inclusief narcose)
Facelift/ MACS-lift
N
€ 5500
Mid-facelift
L
€ 2400
S-lift/ Mini-facelift
L
€ 3250
Hals- en kaaklift
N
€ 4400
Gecombineerde hals- en facelift
N O
€ 8500
Korting bij combinatie met ooglidcorrectie
-
€ 100
Meerprijs Artiss (weefsellijm)
-
€ 850

Wij begeleiden u stap voor stap voor, tijdens en na de behandeling

01 Meer informatie

Verschillende varianten

Er bestaan drie varianten op de facelift die in uitvoering en kosten van elkaar verschillen. Mate van verslapping, huidtype en uw leeftijd spelen een rol bij het bepalen welke behandeling het beste resultaat geeft voor u.

face-halslift boerhaave medisch centrumBij een S-lift wordt alleen de huid van uw wang gelift, ook wel een mini-lift genoemd. Het onderliggende steunweefsel wordt niet gelift. Dit gebeurt wel bij een MACS-lift. Hierbij worden zowel de huid van uw wang als het onderliggende steunweefsel gelift. De meest uitgebreide variant is de facelift, waarbij uw wang, het onderliggende steunweefsel en ook uw hals worden gelift.

Wilt u meer informatie over de varianten en wat u ervan kunt verwachten?  Lees dan hier verder.

02 Consult

Plastisch chirurg
Tijdens uw consult kunt u aangeven waar u zich ten aanzien van uw aangezicht het meest aan stoort en wat u hieraan wenst te veranderen. Vervolgens zal door de plastisch chirurg, die u ook gaat behandelen, uw aangezicht onderzocht worden. Zo kan er bepaald worden welke variant en operatietechniek het meest geschikt is voor u en het beste resultaat gaat geven.

Aan het eind wordt alles samengevat in een behandelplan en zal er een indicatie van de kosten gegeven worden. Op die manier kunt u een weloverwogen beslissing maken. Vervolgens heeft u ook nog een gesprek met uw consulente. U wordt dan op de hoogte gebracht van de algemene gang van zaken die geregeld moeten worden omtrent de ingreep.

03 De behandeling

Een facelift wordt altijd uitgevoerd onder algehele anesthesie. Voorafgaand aan de verdoving tekent de plastisch chirurg af wat hij gaat doen, zodat u weet wat u kunt verwachten. Hoe de ingreep vanaf dat moment in zijn werking gaat is afhankelijk van de type behandeling.

In het geval van een S-lift wordt een snede vanaf uw slaap naar beneden voor uw oor gemaakt. Het teveel aan huid wordt richting uw oor getrokken en vervolgens verwijderd. Bij een MACS-lift wordt ook nog de onderhuidse weefsellaag losgemaakt van de huid en ingekort door het dubbel te vouwen en vast te hechten aan de onderliggende lagen. Tenslotte wordt bij een facelift de insnede verder doorgetrokken achter uw oor, zodat ook het overschot aan huid in uw hals verwijderd kan worden.

Voor het hechten wordt gebruik gemaakt van een huidlijm (Tisseel), wat verschillende voordelen met zich meebrengt. Enkele voorbeelden zijn:

 • De hechtingen komen minder op spanning te staan.
 • De hechtingen genezen mooier.
 • Het zorgt voor een goede homeostase, ofwel het stoppen van kleine bloedingen.
 • Er ontstaat minder weefselvocht (oedeem), wat een beter herstel en sneller eindresultaat geeft.

Video animatie

04 Nazorg en herstel

Doordat de operatie onder algehele narcose wordt uitgevoerd mag u niet dezelfde dag naar huis. Als u zich goed voelt en de plastisch chirurg het verantwoord vindt mag u onder begeleiding de volgende dag naar huis.

In die eerste week kunt u het wassen van het behandelde gebied beter vermijden.

Qua napijn kunt u een licht trekkende pijn ervaren en kan het gebied rondom uw oren gevoelig zijn. Dit komt doordat de huid en het weefsel onder lichte spanning staan. Na een paar dagen trekt dit langzaam aan weg.

Herstel
Voor het herstel moet u niet schrikken als het behandelde gebied in eerste instantie blauw, beurs en gezwollen is. Of als uw littekens direct na de operatie rood van kleur en opgezet zijn. Uw lichaam heeft, zoals bij elke chirurgische ingreep tijd nodig om te herstellen. De eerste paar dagen zullen ook de zwellingen en bloeduitstortingen verergeren voordat ze langzaam verminderen.

Wel kan uw huid nog enkele weken hard, meer gevoelig of juist minder gevoelig aanvoelen. Dit heeft te maken met het verkleven van de weefsellagen en littekenvorming.

05 Resultaat

Het genezingsproces gaat geleidelijk aan, waardoor u een aantal weken zal moeten wachten om een goed beeld te krijgen van het resultaat. Vooral wanneer de zwellingen en kneuzingen verdwijnen, krijgt u meer kijk op uw ‘nieuwe look’. Er kunnen nog kleine veranderingen optreden gedurende de maanden erna. Wel zijn de meeste patiënten tevreden met het resultaat, vooral als hun verwachtingen realistisch waren.

Littekens
Littekens hebben een tot anderhalf jaar nodig om volledig tot rust te komen. Tot die tijd is het belangrijk om ze twee keer per dag in te smeren met de crème die u van ons krijgt, ze uit de zon te houden en goed te verzorgen.

06 Risico's en complicaties

Doordat het bij plastisch chirurgische ingrepen in principe om gezonde mensen gaat zijn de risico’s en de kans op complicaties gering. Boerhaave brengt het verder terug door goede voorlichting, een volledige anamnese en onze professionele werkwijze.

Daarnaast kunt u bepaalde risico’s verkleinen door de instructies die u heeft meegekregen goed op te volgen.

Enkele mogelijke complicaties kunnen zijn:

 • Hematoom (een ophoping van bloed onder de huid die verwijdering vereist)
 • Negatieve reactie op de verdoving
 • Nabloeding
 • Infectie
 • Gevoelsverandering
 • Blijvende littekens
 • Schade aan onderliggende structuren
 • Onbevredigend esthetisch resultaat.

Roken
Als u op het moment van de operatie rookt, tabaksproducten of nicotineproducten gebruikt dan heeft u een groter risico op complicaties zoals het afsterven van de huid en slechtere wondgenezing. Het kan ook een negatief effect hebben op de anesthesie met eventueel een verhoogd bloedingsrisico als gevolg. Daarom is het belangrijk om minstens vier weken voor de operatie niet te roken en dit vol te houden gedurende het gehele herstelproces. Wanneer u wordt blootgesteld aan meeroken loopt u mogelijk ook een verhoogd risico op soortgelijke complicaties. Mensen zonder blootstelling hebben een aanzienlijk lager risico op dergelijke complicaties.

Facelift Ervaring - Boerhaave Medisch Centrum

Lees de volledige ervaring

Voor en na

Schuif de balk voor een zichtbaar resultaat.

Zie anderen
 • Wat kost het een facelift?
  Bij Boerhaave is een facelift mogelijk vanaf €2.900 euro. Omdat onze specialisten zorg op maat bieden kan de arts dit het beste beoordelen tijdens een adviesgesprek. De uiteindelijke prijs is daarom afhankelijk van uw persoonlijke behandelplan.
 • Wat is een facelift?
  Bij een facelift wordt de huid en het onderhuidse spier- en bindweefsel gelift, waardoor de natuurlijke contouren van uw gezicht en hals weer zichtbaar worden.
 • Wat is een mini facelift?
  In tegenstelling tot een gewone facelift, waarbij de huid en het onderhuids spier- en bindweefsel wordt gelift, wordt bij deze behandeling alleen de huid van uw wang gelift.
 • Hoe lang heb ik profijt van een facelift?
  De meeste mensen hebben ongeveer 10 à 15 jaar plezier van een facelift. Het is belangrijk om te weten dat het verouderingsproces gewoon doorgaat, maar indien u een gezonde levensstijl hanteert zal de voorsprong die de facelift u heeft opgeleverd maximaal zijn.
 • Ik hoor weleens van een facelift zonder snijden. Is dat beter dan een facelift?
  Beide opties, zowel een facelift als een facelift zonder snijden, bieden een oplossing tegen veroudering. Desondanks is de manier waarop iemand verouderd voor iedereen anders. Is de verslapping in uw gezicht en hals duidelijk aanwezig? Dan is een facelift een betere optie.
 • Ik ben bang dat mijn hele uiterlijk veranderd zoals die Amerikaanse strakke Faceliften. Klopt dat?
  Een facelift laat u er frisser en jonger uitzien, maar is niet bedoeld om iemand fundamenteel te veranderen. Wanneer het goed wordt uitgevoerd zal dit op een natuurlijke manier gebeuren. Wat resulteert in een natuurlijke jongere versie van uzelf.
 • Welke facelift varianten zijn er?
  Er bestaat veel verwarring rondom de termen die gebruikt worden bij een facelift. Hieronder vindt u de uitleg van de drie facelift varianten die mogelijk zijn en wat u ervan kunt verwachten.
 • Drukkleding
  Het belang van drukkleding Na een chirurgische ingreep is het van belang om kleding te dragen die de juiste compressie geeft om de zwelling die na de operatie ontstaat te reduceren. Boerhaave Kliniek heeft voor de nazorg na uw ingreep gekozen voor VOE drukkleding. VOE drukkleding is gemaakt van hoogwaardige stoffen en zijn doordacht ontworpen met het oog op versneld herstel en draagcomfort. Het dragen van kleding met de juiste druk gedurende de door de arts aangegeven herstelperiode is van essentieel belang voor het welslagen van uw ingreep. De druk van een drukpak kan na twee weken afnemen doordat de zwelling vermindert. Voor een optimaal herstel kan het beter zijn om na verloop van tijd een maat kleiner te bestellen. Zodra de drukkleding niet meer strak genoeg zit adviseren wij u om gelijk een maat kleiner te bestellen.
 • Wat is Weefsellijm?
  Weefsellijm Artiss wordt door onze plastisch chirurg gebruikt om verschillende weefsellagen aan elkaar te lijmen. Artiss bevat stoffen die belangrijk zijn voor de bloedstolling en werken als een soort lijm. Artiss wordt in de vorm van een spray aangebracht tussen de huid en het onderliggende weefsel.

Meer informatie

Plan nu direct uw afspraak in onze agenda of laat ons u terugbellen.