Maak een afspraak

Feiten over de s-lift

 • Icon Calendar

  Anesthesie

  Ingreep onder algehele anesthesie (prijs inclusief narcose)
  Ingreep wenselijk met overnachting (prijs inclusief overnachting)

 • Icon Calendar

  Operatieduur

  1,5 - 2 uur

 • Icon Calendar

  Hersteltijd

  10-14 dagen

S-lift

Naarmate je ouder wordt kan de elasticiteit van de huid gaan afnemen. Dit geldt ook voor de huid in uw gezicht, welke slapper kan gaan worden. Middels een S-lift is het mogelijk om de gladheid en de contouren van het aangezicht te herstellen, zodat u er jonger en meer uitgerust uitziet. Deze behandeling is de minst ingrijpende variant binnen de facelift, waarbij alleen de huid strakker wordt getrokken. De onderliggende weefsels worden niet gelift.

Bent u geïnteresseerd in een S-lift? Plan dan direct een vrijblijvend adviesgesprek in met een van onze specialisten of lees verder voor meer informatie over de mogelijkheden, het resultaat en de kosten.

Wat kost de s-lift

 • L Ingreep onder lokale verdoving
 • O Ingreep vereist een overnachting (prijs inclusief overnachting)
 • N Ingreep onder algehele anesthesie (prijs inclusief narcose)
S-lift/ Mini-facelift
L
€ 3250
Mid-facelift
L
€ 2400
Hals- en kaaklift
N
€ 4400
Facelift/ MACS-lift
N
€ 5500
Gecombineerde hals- en facelift
N O
€ 8500
Korting bij combinatie met ooglidcorrectie
-
€ 100
Meerprijs Artiss (weefsellijm)
-
€ 850

Wij begeleiden u stap voor stap voor, tijdens en na de behandeling

01 Meer informatie

Verschillende varianten

slift boerhaave medisch centrumEen facelift bestaat uit vier verschillende varianten, namelijk de S-lift, Mid-facelift, MACS-lift en facelift. Van de varianten is de S-lift de minst ingrijpende behandeling. Het geeft uitsluitend resultaat voor het gebied net boven de kaaklijn en het verbeterd de contouren in uw gezicht. Zogeheten hamsterwangen en rimpels rond de mond, lippen en ogen worden niet gecorrigeerd.

 

De verschillende facelift varianten zijn:

 1. S-lift: via een S-vormige insnede wordt de huid van de wang gelift. Het onderliggende steunweefsel wordt niet gelift.
 2. Mid-facelift: naast het liften van de huid ligt de focus op de onderoogleden en het middelste deel van de wangen tot aan de neus/lippenplooi.
 3. MACS-lift: via dezelfde insnede als van de mid-facelift, wordt bij een MACS-lift de huid van de wang en het onderliggende steunweefsel meegenomen en gelift. De hals wordt niet meegenomen.
 4. Facelift: via een verlengde insnede achter het oor wordt de huid van de wang, het onderliggende steunweefsel en de hals gelift.

Wilt u meer informatie over de verschillende varianten die mogelijk zijn en wat u ervan kunt verwachten? Klik hier.

02 Het consult

Plastisch chirurg
Uw consults vinden altijd plaats bij de plastisch chirurg die u gaat behandelen. Tijdens dit gesprek wordt uw medische verleden, medicatie en allergieën besproken. Ook zal de plastisch chirurg beoordelen of een S-lift het gewenste resultaat biedt.

Het doel van het consult is om u zo duidelijk en volledig mogelijk te informeren, zodat u weloverwogen een beslissing kan nemen. Ook na het consult staan wij voor u klaar om eventuele vragen te beantwoorden en zo nodig een extra afspraak in te plannen.

Consulente
Aansluitend op uw consult heeft u een gesprek met uw consulente. Het doel van dit gesprek is u op de hoogte te brengen van de algemene gang van zaken die geregeld moeten worden rondom uw operatie. Wilt u meer informatie over uw eerste consult? Klik hier.

03 De behandeling

De operatie kan onder lokale verdoving uitgevoerd worden, maar wordt in de meeste gevallen onder algehele anesthesie gedaan. Voordat de narcose wordt toegediend, zal de plastisch chirurg nogmaals met u de procedure bespreken en uw aangezicht aftekenen conform het plan.

Tijdens de operatie zal er een insnede in de vorm van een S gemaakt worden in de behaarde hoofdhuid en rondom het oor. Vervolgens wordt een klein deel van de huid losgemaakt van het onderliggende weefsel, zodat de huid richting het oor strak getrokken kan worden. Uw kaaklijn zal hierdoor zijn oorspronkelijke contour weer terugkrijgen.

Aan het eind van de operatie wordt de huid rondom en achter uw oor gehecht. Doordat er een reepje huid is weggehaald zal er een duidelijke spanning op uw huid komen te staan. Om te voorkomen dat uw littekens door deze spanning niet mooi genezen, wordt er gebruik gemaakt van een huidlijm (Artiss). Door het onderliggende weefsel voor het hechten vast te lijmen komt er minder spanning op uw hechtingen te staan. Daarnaast zal het litteken zichtbaar mooier genezen.

04 Nazorg en herstel

Als uw operatie onder algehele anesthesie heeft plaatsgevonden dan mag u naar huis wanneer de plastisch chirurg en de verpleegkundige dit verantwoord vinden. In de meeste gevallen is dit drie uur na de ingreep.

Het kan voorkomen dat u een nacht moet overnachten in de kliniek. Na de behandeling wordt u dan eerst op de uitslaapkamer gebracht waar onder andere uw bloeddruk en hartslag in de gaten worden gehouden. U mag de andere dag naar huis als de plastisch chirurg dit verantwoord vindt.

Napijn
Na een S-lift behandeling kunt u de eerste paar dagen een licht trekkende pijn hebben, een trekkend gevoel rond de oren (uw huid en het weefsel staan immers onder lichte spanning) en een gevoelige huid rond de oren.

Langzaamaan zal deze pijn en het gevoel weer weg trekken.

Herstel
Naast de napijn heeft uw lichaam tijd nodig om te herstellen van de operatie.
Houdt rekening met het volgende:

 • Het behandelde gebied zal in eerste instantie blauw, beurs en gezwollen zijn.
 • Uw littekens kunnen direct na de operatie rood van kleur en opgezet zijn.
 • Zwellingen en bloeduitstortingen verergeren de eerste drie dagen, waarna ze langzaam afnemen.
 • De huid zal hard aanvoelen voor enkele weken, wegens het verkleven van de weefsellagen en littekenvorming.
 • De huid kan meer of minder gevoelig zijn.

Dit zijn natuurlijke reacties van uw lichaam en het herstel van de ingreep. Schrik hier niet van.

05 Het resultaat

Enkele maanden na de behandeling zal het resultaat pas zichtbaar zijn. Het uiteindelijke eindresultaat is een jaar later goed zichtbaar. Uw gezicht zal een mooiere vorm hebben en de contouren zullen beter zichtbaar zijn. Het kan echter zijn dat een nieuwe ingreep nodig is als gevolg van een verdere verslapping van de huid- en spierweefsel.

Een meer uitgebreidere facelift, waarbij ook de diepere weefsellagen strak worden getrokken, levert een duurzamer resultaat op dan een S-lift. De duurzaamheid van deze behandeling is in het algemeen veel korter.

Littekens
De littekens van een S-lift operatie komen precies in de haargrens en een klein stukje voor het oor te liggen. Het kan één tot anderhalf jaar duren voordat deze volledig tot rust zijn gekomen. In deze periode is het belangrijk uw littekens uit de zon te houden en goed te verzorgen. Hiervoor krijgt u een speciale verzorgende crème van ons tijdens uw eerste controle.

Zodra de wond gesloten is en de korstjes zijn verdwenen mag u beginnen met het smeren van de littekencrème. Door dit twee keer per dag op de gesloten wond te smeren vergroot u de kans op een mooie genezing.

06 Wat zijn de risico's en complicaties?

Hoewel elke chirurgische ingreep risico’s en complicaties met zich brengt, zijn deze bij plastisch chirurgische ingrepen gering. Dit omdat het in principe om gezonde mensen gaat. Wij brengen deze risico’s nog verder terug tot een absoluut minimum door onze goede voorlichting, volledige anamnese en professionele werkwijze. Verder kunt u helpen om bepaalde risico’s te verkleinen door de instructies die u heeft meegekregen goed op te volgen.

Enkele mogelijke complicaties kunnen zijn:

 • Hematoom (een ophoping van bloed onder de huid die verwijdering vereist)
 • Negatieve reactie op de verdoving
 • Nabloeding
 • Infectie
 • Gevoelsverandering
 • Blijvende littekens
 • Schade aan onderliggende structuren
 • Onbevredigend esthetisch resultaat.

Roken
Wanneer u op het moment van de operatie rookt, tabaksproducten of nicotineproducten gebruikt dan heeft u een hoger risico op complicaties. Denk aan het afsterven van de huid en slechtere wondgenezing. Het kan ook een negatief effect hebben op de anesthesie en het heeft eventueel een verhoogd bloedingsrisico als gevolg. Het is belangrijk ten minste vier weken voor de operatie niet te roken en dit vol te houden gedurende het gehele herstelproces.

Wordt u blootgesteld aan meeroken? Dan loopt u mogelijk ook een verhoogd risico op soortgelijke complicaties. Als u niet wordt blootgesteld aan tabaksrook of nicotine bevattende producten, dan ligt het risico aanzienlijk lager.

Facelift Ervaring - Boerhaave Medisch Centrum

Lees de volledige ervaring

Voor en na

Schuif de balk voor een zichtbaar resultaat.

Zie anderen
 • Wat is een Mid-facelift?
  Bij een Mid-facelift wordt het middelste gedeelte van het gezicht (de wangen) gelift. Hierdoor zal de neus en lippenplooi minder diep worden. De insnede wordt vlak onder de wimpers geplaatst, waardoor de littekens nauwelijks zichtbaar zijn. Via deze benadering kunnen de wallen ook worden gecorrigeerd.
 • Welke facelift varianten zijn er?
  Er bestaat veel verwarring rondom de termen die gebruikt worden bij een facelift. Hieronder vindt u de uitleg van de drie facelift varianten die mogelijk zijn en wat u ervan kunt verwachten.
 • Wat is Weefsellijm?
  Weefsellijm Artiss wordt door onze plastisch chirurg gebruikt om verschillende weefsellagen aan elkaar te lijmen. Artiss bevat stoffen die belangrijk zijn voor de bloedstolling en werken als een soort lijm. Artiss wordt in de vorm van een spray aangebracht tussen de huid en het onderliggende weefsel.

Meer informatie

Plan nu direct uw afspraak in onze agenda of laat ons u terugbellen.