Maak een afspraak

Meer Boerhaave

Boerhaave Kliniek heeft u meer te bieden. Wij hebben alle kennis en video’s voor u op een rij gezet zodat u volledig op de hoogte blijft van wat er binnen onze kliniek afspeelt.

 

 

Feiten over de boerhaave

  • Icon Calendar

    365 dagen geopend!

  • Icon Calendar

    Voorloper in de zorg

  • Icon Calendar

    Grootste kliniek van Nederland

Wat is onze missie?

"U bent onze zorg".

Bij Boerhaave Kliniek staat de patiënt centraal. Binnen de kliniek werken ervaren specialisten om zo specifiek en zo goed mogelijk de zorg te kunnen bieden waar de patiënt behoefte aan heeft.

Boerhaave Kliniek garandeert zijn patiënten een goede, snelle en persoonlijke behandeling. Wij beloven u dat wij niet alleen bereikbaar, maar ook betrokken zijn. Boerhaave Kliniek huisvest een groot aantal medisch specialisten.

Geschiedenis Boerhaave Kliniek

De Amsterdamse Boerhaave kliniek is opgericht in 1902. De kliniek is vernoemd naar Hermanus Boerhaave, die in de zeventiende eeuw als arts en hoogleraar klinische geneeskunde hoog in aanzien stond. De universiteit van Leiden groeide door zijn deskundigheid uit tot hét centrum voor medische opleidingen. Vorsten als Frans I en Tsaar Peter I vroegen Boerhaave om medische raad.

De Boerhaave kliniek in Amsterdam startte in 1902 als privékliniek. Na de dood van oprichter/eigenaar Mendes de Leon in 1924 nam een medisch consortium, de Vereniging Boerhaave Kliniek, het bestuur van de kliniek over. In 1994 is onder dit bestuur de Boerhaave kliniek gesloten. Aanzet tot sluiting was in 1982 de zogenaamde ‘lijst Gardeniers’ van Til Gardeniers, staats-secretaris Volksgezondheid. Hierop volgde twaalf jaar lang politieke strijd.

Als voorzitter van de medische staf van de Boerhaave kliniek voerde de internist Pieter Maurits Elte (1948) een breed gedragen verzet van artsen, patiënten, buurtbewoners en medewerkers, tegen sluiting van de Boerhaave kliniek aan. Op 31 augustus 1994 was de sluiting een feit, waarna de Boerhaave kliniek is doorgestart op initiatief en onder leiding van Marijke Elte-Kreps (1946), echtgenote van de internist Elte. Sinds 1995 is de Boerhaave kliniek weer een privékliniek onder de naam Boerhaave Kliniek. Na meer dan 100 jaar aan het Museumplein is Boerhaave Kliniek sinds 2014 gevestigd op de Dintelstraat in Amsterdam.

Boerhaave is de kliniek voor plastische chirurgie

Al ruim 25 jaar zijn wij dé kliniek voor plastische chirurgie. Boerhaave Medisch Centrum streeft ernaar de hoogste kwaliteit zorg te bieden en hiermee een positieve bijdrage te leveren aan het zelfvertrouwen van onze patiënten. Aandacht voor de patiënt en de wens van de patiënt staan bij ons centraal. Ieder mens is uniek, waardoor bij ons ook elk behandelplan uniek is. Wij bieden gepersonaliseerde zorg aan door de tijd te nemen en te luisteren naar individuele wensen.

Onze kwaliteit uit zich niet alleen in de behandeling zelf, maar ook in onze medewerkers en voor- en nazorg. Wij denken deze kwaliteit te kunnen waarborgen door te werken met ervaren (medisch) specialisten die zorg op topniveau mogelijk maken. Onze voor- en nazorg kenmerkt zich door helder, eerlijk en betrouwbaar advies in combinatie met goede begeleiding van onze patiënten tijdens én na de behandeling.

Boerhaave wil de voorloper in de zorgsector blijven

Ondanks het feit dat wij één van de grootste klinieken in Nederland zijn en jarenlange ervaring hebben, streven wij continu naar verbetering. Boerhaave Medisch Centrum wil namelijk de voorloper in de zorgsector blijven, door ook in de toekomst te blijven werken volgens de nieuwste medische inzichten en technieken. Wij hopen in 2022 met onze nieuwe vestiging in Utrecht nog meer mensen te kunnen bereiken.

Boerhaave staat voor

Voor de patiënt

Werken bij Boerhaave betekent altijd aandacht hebben voor de patiënt, welke rol je ook vervult. Wij geloven dat we alleen dán kunnen doen waar we goed in zijn; de gepersonaliseerde zorg bieden waar de patiënt behoefte aan heeft! De vraag die we onszelf steeds weer stellen is: “Wat is het beste voor de patiënt?”. Ook in onze beschikbaarheid is deze aandacht leidend. Als enige kliniek in heel Nederland is er bij ons elke dag een plastisch chirurg aanwezig, waardoor patiënten zeven dagen per week bij ons terecht kunnen. Daarnaast kun je ons dag en nacht bellen, elke dag van het jaar. Dit geeft onze patiënten rust en een veilig gevoel.

Voor het proces

Dankzij ons superspecialisatie in esthetische plastische chirurgie, hebben wij onze processen grotendeels kunnen standaardiseren en automatiseren. Hiermee winnen we kostbare tijd, tijd die we aan de patiënt besteden. We zorgen er iedere dag gezamenlijk voor dat alle processen zo goed mogelijk bewaakt worden, met succes! De korte communicatielijnen in de organisatie zorgen ervoor dat eventuele knelpunten zo snel mogelijk opgelost kunnen worden.

Voor elkaar

365 dagen per jaar hebben wij als gezamenlijk doel de hoogste kwaliteit zorg te bieden. Dit lukt alleen door naast aandacht voor de patiënt en het proces ook aandacht te hebben voor elkaar, dit is wat ons verbindt. Hierdoor ontstaat er een fijne en open werksfeer, waarin ruimte is je collega’s te leren kennen. Dit leidt ertoe dat we goed met elkaar kunnen samenwerken, zowel tussen de verschillende afdelingen als binnen teams. Deze goede samenwerking heeft weer een positieve uitwerking op de zorg die wij onze patiënten bieden.

Boerhaave Utrecht

In 2022 openen wij onze nieuwe vestiging in Utrecht

Wij hopen bij to kunnen dragen aan de medische boulevard dir de gemeente Utrecht hier wenst te realiseren.

Het ontwerp

De architectuur van Boerhaave Utrecht is van entree tot operatiekamers innovatief. De entree zorgt voor een gastvrije uitstraling, waar patiënten, bezoekers en medewerkers het gebouw op een laagdrempelige wijze kunnen betreden. Via de hoofdentree komt men in de entreehal met uitzicht op de groene binnentuin. De centrale binnentuin vormt het groene hart van het gebouw en is zowel op de begane grond als de eerste verdieping omgeven door alle zorgfuncties. De patiënten kunnen zo optimaal genieten van maximale rust. Het gebouw is voorzien van grote verticale raampartijen die uitzicht bieden op het groen en zorgen voor extra veel daglicht.

Operatiekamers met daglicht

Alle spreek- en onderzoekskamers voor de consulten en dagbehandelingen zijn op de begane grond. De verpleeg- en operatieafdeling bevindt zich op de eerste verdieping. Door alle intensieve zorgfuncties op één verdieping onder te brengen ontstaan er korte looproutes voor het personeel en wordt verticaal beddentransport nagenoeg overbodig. De operatieafdeling wordt net als het hele gebouw voorzien van prachtige grote ramen. Dit zorgt voor een goed dagritmegevoel tijdens de operaties en draagt bij aan een gezonde en stimulerende werkomgeving voor het personeel.

Uniek duurzaam concept

Het compacte bouwvolume en de toegepaste duurzame materialen minimaliseren de energiebehoefte en het warmteverlies. De betonnen skeletconstructie is zo ontworpen dat toekomstige aanpassingen mogelijk zijn, zowel bouwkundig als installatietechnisch. Het dak is voorzien van c.a. 250 zonnepanelen die een grote hoeveelheid eigen energie opwekken. Het gebouw is voorzien van energiezuinige en onderhoudsarme installaties, waaronder 4 warmtepompen. Deze warmtepompen kunnen gelijktijdig warmte en koude lucht produceren, hebben een minimale energievraag en een maximale levensduur. De verwarming, koeling, luchtverversing en verlichting van elke ruimte wordt individueel bestuurd op basis van het daadwerkelijk aantal aanwezige personen. Dit zorgt voor optimaal comfort en voorkomt verspilling van energie.

Groen is daarnaast niet alleen te zien in onze binnentuinen maar ook op het dak wordt waar mogelijk groen toegepast. Met al het groen dragen wij ons steentje bij aan het vergroten en verbeteren van de biodiversiteit en luchtkwaliteit in de omgeving.

Boerhaave Utrecht

 

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Leerlingen Amsterdam UMC

Wij begeleiden in ons OK-complex tweedejaars leerlingen uit het Amsterdam UMC in hun opleiding tot operatieassistent. De twee Amsterdamse academische ziekhuizen, het AMC en VUmc, zijn in juni 2018 gefuseerd onder de naam Amsterdam UMC. Sindsdien voeren zij er enkel nog complexe ingrepen uit. Dit maakt het voor beginnende leerling operatieassistenten moeilijk om daar een start te maken aan de praktijkperiode van hun opleiding. Zij moeten namelijk voldoende vlieguren maken alvorens zij op complexere ingrepen mogen werken.

Dankzij ons superspecialisatie in esthetische plastische chirurgie, hebben wij ons werkprocessen grotendeels kunnen standaardiseren. Daarnaast zijn de ingrepen bij ons laag in complexiteit vergeleken met de ingrepen in academische ziekenhuizen. Dit zorgt ervoor dat leerlingen vanuit Amsterdam UMC bij ons in de vorm van een stage van vier weken, voldoende routine kunnen opbouwen en vlieguren kunnen maken. Ze leren hier de basis, zodat ze vervolgens in academische ziekenhuizen aan hoog-complexe ingrepen mogen werken. Zo dragen wij bij aan het opleiden van vakbekwame operatieassistenten.

Samenwerking Amsterdam UMC

Boerhaave heeft een samenwerkingsverband met het Vumc en AMC (Amsterdam UMC) en neemt met deze samenwerking zorg over. Het AMC maakt bijna elke dag gebruik van onze operatiekamers voor KNO, gynaecologie en OOG programma’s. Hiermee dragen we bij aan het terugdringen van de wachtlijsten van deze specialismen.

Bangladesh

Boerhaave steunt iedere drie jaar een nieuw goed doel. De laatste drie jaar was dit de medische missie naar Bangladesh via stichting Friendship. Als gevolg van de Coronapandemie kon dit in het jaar ‘20 en ’21 helaas niet doorgaan. Zodra de situatie het toelaat, zal dit weer opgepakt worden.

We hopen in de toekomst nog meer mooie goede doelen te mogen steunen!