Maak een afspraak

Feiten over de armlift

 • Icon Calendar

  Anesthesie

  Ingreep onder algehele anesthesie (prijs inclusief narcose)

 • Icon Calendar

  Operatieduur

  90 -180 minuten (uitgebreide 210 minuten)

 • Icon Calendar

  Hersteltijd

  2 - 3 weken (uitgebreide 4-6 weken)

Armlift

Door veroudering of vermagering kan de huid van uw bovenarmen gaan uitrekken en hangen. Intensief sporten of het gebruik van crèmes kunnen dit probleem helaas niet oplossen. Een armlift kan wel vaak een oplossing bieden.

Tijdens een vrijblijvend consult kan de plastisch chirurg bepalen of de behandeling bij u mogelijk is en of het gewenste resultaat bereikt kan worden. Heeft u interesse in een armlift en een adviesgesprek? Plan dan direct een afspraak in met één onze specialisten. Of lees verder voor meer informatie.

Wat kost de armlift

 • L Ingreep onder lokale verdoving
 • O Ingreep vereist een overnachting (prijs inclusief overnachting)
 • N Ingreep onder algehele anesthesie (prijs inclusief narcose)
Armlift
N
€ 3000
Uitgebreide Armlift
N
€ 4000
Aanvullende behandeling met Renuvion
-
€ 1500

Wij begeleiden u stap voor stap voor, tijdens en na de behandeling

01 Meer informatie

Type armlift

Door ouder worden of gewichtsverlies kan de huid van de bovenarmen te ruim worden en gaan hangen. Er bestaan twee soorten ingrepen die hiervoor een uitkomst kunnen bieden, namelijk een klassieke of een uitgebreide armlift.

Klassieke armlift
Bij beide varianten wordt het overschot aan huid van de bovenarm verwijderd. Heeft u echter een matige tot overmatige huidoverschot?Dan is de klassieke type geschikt voor u. Door het strakker op spannen van de huid krijgt uw bovenarm een fraaier aanzien.

Uitgebreide armlift
Heeft u eerder een overmatige tot ernstig huidoverschot? In dat geval zal de klassieke variant onvoldoende esthetische verbetering geven. De uitgebreide armlift biedt u dan een beter resultaat.

In beide gevallen geeft de behandeling een duidelijke verbetering aan de esthetische verschijning van de bovenarmen. U zult zich zekerder voelen in mouwloze kleding en met de warmere dagen weer prettiger gekleed naar buiten kunnen. Het is wel belangrijk om te weten dat er zichtbare littekens op uw bovenarmen kunnen zijn.

Tijdens uw consult wordt er door onze specialisten altijd veel nadruk gelegd op de gevolgen van de ingreep. Zo ook dat zelfs bij bijzonder zorgvuldig werken er nooit de volledige garantie geven kan worden dat beide bovenarmen na de ingreep volledig symmetrisch zijn.

02 Het consult

Plastisch chirurg
Uw consult vindt altijd plaats bij de plastisch chirurg die u gaat behandelen.
Tijdens dit gesprek kunt u aangeven waar u zich ten aanzien van de verslapping van uw armen het meest aan stoort en wat u hieraan wenst te veranderen. De plastisch chirurg zal uw medische geschiedenis afnemen en uw bovenarmen onderzoeken. Naar aanleiding hiervan wordt de voor u meest geschikte operatietechniek voorgesteld en met u besproken.

Als u bijvoorbeeld na een maagverkleining of maagband veel gewicht hebt verloren dan kan er geadviseerd worden om te kiezen voor een uitgebreide armlift. Het verschil is dat de uiteinden van het litteken dusdanig gepositioneerd worden dat er naar de onderarm en okselregio zo min mogelijk opvallende overgang zichtbaar wordt. Door de algehele huidslapte na een groot gewichtsverlies kan dit weliswaar nooit volledig strak en glad worden, maar de plastisch chirurg zal u voor de spiegel laten zien wat u kunt verwachten van deze behandeling. Zo kunt u een weloverwogen goede beslissing nemen.

Combinatie behandeling
In sommige gevallen wordt een aanvullende ingreep zoals een liposuctie voorgesteld. Ook dit zal aan u uitgelegd worden en wat u ervan kunt verwachten ten aanzien van het eindresultaat.

Consulente
Aansluitend op uw consult heeft u een gesprek met uw consulente. Het doel van dit gesprek is u op de hoogte te brengen van de algemene gang van zaken die geregeld moeten worden. Wilt u meer lezen over uw eerste consult? Lees hier meer informatie.

BMI
Deze behandeling wordt altijd uitgevoerd onder algehele narcose. Het is daarom van belang dat deze veilig verloopt. Om die reden dient u een gezond gewicht te hebben. Wilt u weten of u een gezond gewicht hebt?

Bereken hier uw BMI.

03 De behandeling

Voor de operatie bespreekt uw plastisch chirurg nogmaals de operatieprocedure met u, voordat uw armen conform het operatieplan afgetekend worden.

Om de ingreep uit te voeren, zal er een incisie langs uw arm gecreëerd worden. De locatie en de lengte ervan is afhankelijk van de hoeveelheid huid die verwijderd moet worden. Vaak loopt deze van uw oksel tot aan uw elleboog. Met deze langere incisie kan uw overtollige huid optimaal verwijderd worden.

In het geval van een uitgebreide armlift kan er een extra horizontaal litteken in de okselplooi nodig zijn.

Er wordt hiervoor gebruik gemaakt van een moderne operatietechniek, waarbij de insnede aan de binnenzijde van de bovenarm gemaakt wordt, meestal vanaf de oksel tot aan de elleboog. Als het overtollige huid en bijbehorende vet verwijderd is, wordt de huid gesloten.

Afhankelijk van de hoeveelheid huid die weggenomen kan worden duurt de gehele ingreep tussen de twee en drie en een half uur.

Video animatie

04 Nazorg en herstel

Na de operatie krijgt u van ons elastische mouwtjes mee die u gedurende vier weken dient te dragen. Bij een uitgebreide armlift moet u deze vier weken continu dragen en daarna nog bij intensievere bewegingen van de armen. Na de eerste week is het belangrijk dat u het litteken aan de lucht laat drogen en genezen als u rustig zit of ligt. Vanaf de tweede week mag u de mouwtjes voor enkele uren per dag af doen. Uiteraard moet u voorzichtig zijn met bewegen en moet u de eerste zes weken niet intensief sporten, zwaar tillen en zwaar werk verrichten.

Herstel
In het algemeen heeft u twee weken nodig om te herstellen van de operatie. Ook kunt u zwellingen en bloeduitstortingen waarnemen. De zwelling neemt de eerste dagen toe en zal na een week weer gaan afnemen. Verder kan er een behoorlijke vochtophoping ontstaan voornamelijk bij de handen. Dit is een natuurlijke reactie van het lichaam en in het algemeen niet zorgwekkend. Na enkele weken zal het in de loop van de tijd wegtrekken.

Littekencrème
Tijdens uw eerste controle krijgt u een verzorgende littekencrème mee naar huis. Zodra de wond gesloten is en de korstjes verdwenen zijn mag u beginnen met het smeren van deze crème. Door dit twee keer per dag op de gesloten wond te smeren vergroot u de kans op een mooie genezing.

05 Het resultaat

De procedure geeft een uitstekend resultaat dat al vrij snel na de operatie zichtbaar zal zijn. Echter zal het uiteindelijke resultaat het best te beoordelen zijn vanaf drie maanden na de operatie, nadat alle zwellingen zijn weggetrokken. Uw armen zullen een slanker en strakkere aanblik hebben.

Hoe meer huid en vetweefsel is weggenomen, hoe langer het eindresultaat op zich laat wachten. In het geval van een uitgebreide armlift kan het aanzicht van uw bovenarm tot zes maanden veranderen.

Het beste resultaat wordt verkregen als u een gezond en stabiel gewicht heeft en dit weet te behouden. Het is belangrijk om op te merken dat uw huid door het ouder worden aan elasticiteit gaat verliezen, maar het resultaat blijft wel zichtbaar.

Littekens
U krijgt van deze behandeling een vrij lang litteken op een zichtbare plek. U moet zich ervan bewust zijn dat het zichtbaar zal zijn bij het dragen van korte mouwen. Boven zullen deze littekens rood en gezwollen zijn, dit trekt wel na enkele weken vanzelf weg.

De eerste maanden na de behandeling mag u de littekens niet blootstellen aan de zon. Ook mag u er niet mee onder de zonnebank. Wel mag u ze bedekken of insmeren met een hoge beschermingsfactor. Het is nuttig om te weten dat een litteken één tot anderhalf jaar nodig heeft om volledig tot rust te komen.

06 Risico's en complicaties

De kans op risico’s en complicaties bij een armlift zijn zeldzaam. Wel kunt u helpen bepaalde risico’s verder te verkleinen door de instructies die u heeft meegekregen voorafgaand aan de operatie goed op te volgen.

Enkele mogelijke complicaties zijn:

 • Hematoom (een ophoping van bloed onder de huid die verwijdering vereist)
 • Negatieve reactie op de verdoving
 • Nabloeding
 • Infectie
 • Gevoelsverandering
 • Blijvende littekens
 • Schade aan onderliggende structuren
 • Onbevredigend esthetisch resultaat.

Roken
Belangrijk om te weten is dat wanneer u op het moment van een operatie rookt, tabaksproducten of nicotineproducten gebruikt u een groter risico heeft op complicaties. Denk hierbij aan het afsterven van de huid en slechtere wondgenezing. Ook kan het een negatief effect hebben op de narcose met eventueel een verhoogd bloedingsrisico als gevolg. Het is daarom belangrijk ten minste vier weken voor de operatie niet te roken en dit vol te houden gedurende het gehele herstelproces. Mensen die worden blootgesteld aan meeroken lopen mogelijk ook een verhoogd risico op soortgelijke complicaties. Mensen zonder blootstelling aan tabaksrook of nicotine bevattende producten hebben een aanzienlijk lager risico op dergelijke complicaties.

Mijn ervaring met borst- en armlift en fleur-de-lis

Na lang twijfelen, ben ik gelukkig inmiddels twee keer geopereerd door dokter Schuringa. De eerste keer was een borst- en armlift. Later een fleur-de-lis buikwandcorrectie.

Lees de volledige ervaring

Voor en na

Schuif de balk voor een zichtbaar resultaat.

Zie anderen
 • Drukkleding
  Het belang van drukkleding Na een chirurgische ingreep is het van belang om kleding te dragen die de juiste compressie geeft om de zwelling die na de operatie ontstaat te reduceren. Boerhaave Kliniek heeft voor de nazorg na uw ingreep gekozen voor VOE drukkleding. VOE drukkleding is gemaakt van hoogwaardige stoffen en zijn doordacht ontworpen met het oog op versneld herstel en draagcomfort. Het dragen van kleding met de juiste druk gedurende de door de arts aangegeven herstelperiode is van essentieel belang voor het welslagen van uw ingreep. De druk van een drukpak kan na twee weken afnemen doordat de zwelling vermindert. Voor een optimaal herstel kan het beter zijn om na verloop van tijd een maat kleiner te bestellen. Zodra de drukkleding niet meer strak genoeg zit adviseren wij u om gelijk een maat kleiner te bestellen.

Meer informatie

Plan nu direct uw afspraak in onze agenda of laat ons u terugbellen.