Maak een afspraak

Feiten over de dijbeenlift

 • Icon Calendar

  Anesthesie

  Ingreep onder algehele anesthesie (prijs inclusief narcose)

 • Icon Calendar

  Operatieduur

  2 - 3 uur

 • Icon Calendar

  Hersteltijd

  2 - 3 weken

Dijbeenlift

Door veroudering of na een sterke vermagering kunnen uw dijen gaan verslappen. Vooral de binnenkant van de bovenbenen kunnen gaan ‘lubberen’. Verstevigende crèmes en intensief sporten bieden in zulke gevallen meestal onvoldoende resultaat. Een dijbeenlift daarentegen kan wel een oplossing bieden.

Bij deze behandeling wordt het overschot aan huid verwijdert, zodat het strakker opgespannen kan worden. Het resultaat zijn bovenbenen die er vlakker en fraaier uitzien. De huidstructuur en het voorkomen van striae veranderen niet. Wel kan de striae minder opvallend zijn.

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van een dijbeenlift? Lees verder voor meer informatie over de behandeling, het resultaat en de kosten. U kunt ook direct een consult inplannen met onze specialisten.

Wat kost de dijbeenlift

 • L Ingreep onder lokale verdoving
 • O Ingreep vereist een overnachting (prijs inclusief overnachting)
 • N Ingreep onder algehele anesthesie (prijs inclusief narcose)
Dijbeenlift
N O
€ 3650
Uitgebreide dijbeenlift
N O
€ 4900

Wij begeleiden u stap voor stap voor, tijdens en na de behandeling

01 Meer Informatie

Een dijbeenlift geeft een duidelijke verbetering aan de esthetische verschijning van de bovenbenen. Na de ingreep zullen veel mensen zich zekerder voelen in een korte broek, rok of jurk en dus ’s zomers weer prettiger gekleed de deur uit kunnen. Houdt er wel rekening mee dat de behandeling zichtbare littekens op de bovenbenen kan geven. Deze kunnen hierdoor zichtbaar zijn.

Er is een mogelijkheid dat beide bovenbenen na de ingreep niet volledig symmetrisch zijn. Deze volledige garantie kunnen wij, zelfs bij bijzonder zorgvuldig werken, niet geven.

BMI

Doordat een dijbeenlift onder narcose wordt uitgevoerd is het belangrijk dat deze veilig verloopt. Om die reden dient u een gezond gewicht te hebben. Benieuwd of u een gezond gewicht heeft? Bereken hier uw BMI.

02 Het consult

Plastisch chirurg

Het consult vindt altijd plaats bij de plastisch chirurg die u gaat behandelen. Tijdens dit gesprek kunt u aangeven waar u zich ten aanzien van de verslapping van uw bovenbenen het meest aan stoort en wat u hieraan wenst te veranderen. De plastisch chirurg zal uw medische geschiedenis afnemen en uw bovenbenen onderzoeken. Naar aanleiding hiervan zal de voor u meest geschikte operatietechniek voorgesteld worden en met u besproken worden. Er wordt uitgelegd wat deze techniek inhoudt en wat u  kunt verwachten ten aanzien van het eindresultaat. Het verschil tussen een liposuctie van de bovenbenen, een dijbeenlift en een uitgebreide dijbeenlift wordt nog uitgelegd. Op deze manier kunt u weloverwogen een goede beslissing nemen.

Aan het eind wordt uw consult samengevat in een behandelplan en worden ook de bijbehorende kosten besproken.

Consulente

Aansluitend op uw eerste consult heeft u een gesprek met uw consulente. Het doel van dit gesprek is u op de hoogte te brengen van de algemene gang van zaken die geregeld moeten worden rondom uw behandeling. Wilt u meer lezen over uw eerste consult? Klik hier.

03 De behandeling

Een dijbeenlift operatie wordt altijd uitgevoerd onder algehele anesthesie. Dit houdt in dat u een nachtje in de kliniek verblijft en dat u de volgende dag pas naar huis mag, zodra de plastisch chirurg en verpleegkundige dit verantwoord vindt.

Om de operatie uit te voeren bestaan er twee technieken. In het geval van matige plooivorming bij de bovenbenen is het voldoende om huid weg te nemen onder de lies-bilplooi. Het litteken komt onder de bikinilijn.

Bij grotere afwijkingen is het nodig om de huid en vetweefsel weg te nemen over de gehele lengte van het bovenbeen, tot ongeveer een handbreedte boven de knie. Het litteken loopt dan verticaal aan de binnenachterzijde van de dij, zoals de lijn van een broeknaad. We noemen dit een uitgebreide dijbeenlift. Deze techniek is vaak nodig wanneer er een grote gewichtsafname heeft plaatsgevonden. Indien nodig, combineert de plastisch chirurg bij beide operaties ook meteen een liposculpture. Dit betekent dat er overtollig vet wordt weggezogen.

De behandeling duurt ongeveer 2 tot 3 uur. Een uitgebreide dijbeenlift of een gecombineerde ingreep duurt gemiddeld 3 a 3,5 uur.

04 Nazorg en herstel

De eerste dagen na de operatie zult u een trekkende pijn aan de huid en spieren rond het behandelde gebied ervaren. Het geopereerde gebied is gevoelig, beurs en voelt strak aan. In de eerste week na de dijbeenlift kunt u niet veel ondernemen omdat flinke spierpijn uw dagelijkse gang van zaken belemmert.

Zoals na iedere chirurgische ingreep heeft het lichaam tijd nodig om te herstellen. Het behandelde gebied zal in eerste instantie blauw, beurs en gezwollen zijn. Ook kunnen de littekens direct na de dijbeenlift rood van kleur en opgezet zijn. Daar moet u niet van schrikken, dit is een natuurlijke reactie van het lichaam. Logischerwijs is het herstel langer wanneer de dijbeenlift uitgebreid van aard is.

De huid zal enkele weken hard aanvoelen, dit heeft te maken met de littekenvorming. Soms is de huid meer of minder gevoelig, dit is een normale reactie op de operatie en zal geleidelijk verdwijnen. Zwellingen en bloeduitstortingen trekken langzaam weg. Gedurende de eerste zes weken draagt u dag en nacht een ondersteunend drukbroek.

05 Het resultaat

Hoewel u een paar maanden moet wachten voordat het resultaat pas echt zichtbaar is, is het in de meeste gevallen wel een langdurig resultaat. U zult zien dat uw dijbenen er zichtbaar strakker uit zien.

Als gevolg van een verdere verslapping van huid- en spierweefsel kan uw huid door het ouder worden elasticiteit gaan verliezen. Het resultaat blijft wel zichtbaar, vooral als u ook een gezond en stabiel gewicht weet te behouden.

Littekens

Een dijbeenlift geeft een litteken dat grotendeels in de liesplooi zichtbaar is. De uitgebreide dijbeenlift geeft aanvullend een litteken dat verticaal aan de binnenzijde van het bovenbeen verloopt. Getracht wordt om dit litteken een handbreedte boven de knie te laten stoppen zodat het onzichtbaar is bij het dragen van een korte broek of rok. De littekens zullen in eerste instantie rood en gezwollen zijn, maar dit trekt na enkele weken vanzelf weg. De eerste maanden na de dijbeenlift mag u de littekens niet blootstellen aan de zon. Ook mag u met de littekens niet onder de zonnebank. U mag de littekens wel bedekken of insmeren met een hoge beschermingsfactor. Het is nuttig om te weten dat een litteken één tot anderhalf jaar nodig heeft om volledig tot rust te komen. Denk er aan om de littekens goed in te smeren met de littekencrème en uit de zon te houden. Gebruik daarnaast het eerste jaar altijd een zonnefactor boven factor 30 om uw huid te beschermen.

Tijdens uw eerste controle krijgt u een verzorgende crème voor de littekens mee naar huis. Zodra de wond gesloten is en de korstjes zijn verdwenen mag u beginnen met het smeren van de littekencrème. Door dit twee maal daags op de gesloten wond te smeren vergroot u de kans op een mooie genezing.

06 Risico's en complicaties

Elke chirurgische ingreep kan risico’s en complicaties met zich mee brengen. Dit geldt ook voor een plastisch chirurgische ingreep. De kans op risico’s en complicaties liggen wel lager, omdat het in principe om gezonde mensen gaat. Daarnaast brengen wij de kans terug tot een absoluut minimum door onze professionele werkwijze, volledige anamnese en goede voorlichting. U kunt ook helpen om bepaalde risico’s verder te verkleinen door de instructies die u vooraf heeft meegekregen goed op te volgen.

Mogelijke complicaties kunnen zijn:

 • Hematoom (een ophoping van bloed onder de huid die de verwijdering vereist)
 • Negatieve reactie op de verdoving
 • Nabloeding
 • Infectie
 • Gevoelsverandering
 • Blijvende littekens
 • Schade aan onderliggende structuren
 • Onbevredigend esthetisch resultaat.

Roken

Mensen die niet worden blootgesteld aan tabaksrook of nicotineproducten hebben een aanzienlijk lager risico op eventuele complicaties. Wanneer u wel wordt blootgesteld dan heeft u een verhoogd risico op mogelijke complicaties.

Gebruikt u tabaksproducten of nicotineproducten? Of rookt u ten tijde van de operatie? Dan heeft u een groter risico op complicaties, zoals het afsterven van de huid en een slechtere wondgenezing. Het kan een negatief effect hebben op de anesthesie met eventueel een verhoogd bloedingsrisico als gevolg. Daarom is het belangrijk om minstens vier weken van te voren te stoppen met roken en dit tijdens het gehele herstelproces vol te houden.

Linda De Groot

Linda De Groot 51

Dijbeenlift gehad gecombineerd met een liposuctie. Eerlijk advies gehad en het wordt niet mooier verteld dan dat het is. ##BREAK## Ik ben erg tevreden met het resultaat en de deskundigheid van dr. Fortuin.

Voor en na

Schuif de balk voor een zichtbaar resultaat.

Zie anderen
 • Drukkleding
  Het belang van drukkleding Na een chirurgische ingreep is het van belang om kleding te dragen die de juiste compressie geeft om de zwelling die na de operatie ontstaat te reduceren. Boerhaave Kliniek heeft voor de nazorg na uw ingreep gekozen voor VOE drukkleding. VOE drukkleding is gemaakt van hoogwaardige stoffen en zijn doordacht ontworpen met het oog op versneld herstel en draagcomfort. Het dragen van kleding met de juiste druk gedurende de door de arts aangegeven herstelperiode is van essentieel belang voor het welslagen van uw ingreep. De druk van een drukpak kan na twee weken afnemen doordat de zwelling vermindert. Voor een optimaal herstel kan het beter zijn om na verloop van tijd een maat kleiner te bestellen. Zodra de drukkleding niet meer strak genoeg zit adviseren wij u om gelijk een maat kleiner te bestellen.

Meer informatie

Plan nu direct uw afspraak in onze agenda of laat ons u terugbellen.