Maak een afspraak

Feiten over de macs-lift

 • Icon Calendar

  Anesthesie

  Ingreep onder algehele anesthesie (prijs inclusief narcose)

 • Icon Calendar

  Operatieduur

  2 - 2,5 uur

 • Icon Calendar

  Hersteltijd

  7 -14 dagen

MACS-lift

Een MACS-lift is de tweede stap in de rij van facelift varianten en is een uitgebreidere behandeling dan de S-lift. Niet alleen de huid, maar ook het onderliggend steunweefsel wordt terug in de oorspronkelijke positie gebracht. De gladheid en contouren van uw gezicht en onderkaak worden zodanig hersteld dat u er weer jonger uitziet.

Een MACS-lift is, ten opzichte van een S-lift, een duurzamere oplossing doordat dieper gelegen weefsellagen gelift worden. Hierdoor kunnen de diepe plooien rondom de mond en zogenaamde hamsterwangen worden weggenomen.

Het is mogelijk om deze behandeling te combineren met een:

Wat kost de macs-lift

 • L Ingreep onder lokale verdoving
 • O Ingreep vereist een overnachting (prijs inclusief overnachting)
 • N Ingreep onder algehele anesthesie (prijs inclusief narcose)
Facelift/ MACS-lift
N
€ 5500
Mid-facelift
L
€ 2400
S-lift/ Mini-facelift
L
€ 3250
Hals- en kaaklift
N
€ 4400
Gecombineerde hals- en facelift
N O
€ 8500
Korting bij combinatie met ooglidcorrectie
-
€ 100
Meerprijs Artiss (weefsellijm)
-
€ 850

Wij begeleiden u stap voor stap voor, tijdens en na de behandeling

01 Meer informatie

Facelift varianten

macs-lift boerhaave medisch centrumDe facelift bestaat uit verschillende varianten die in uitvoering en kosten van elkaar verschillen.
U kunt het zien als een drietrap:

1. S-lift: Dit is de basis van de behandelingen. Via een S-vormige insnede wordt alleen de huid van de wang gelift. Het onderliggende steunweefsel wordt niet gelift.
2. MACS-lift: Via dezelfde insnede wordt de huid van de wang en het onderliggende steunweefsel meegenomen en gelift. De hals wordt niet meegenomen.
3. Facelift: Via een verlengde insnede achter het oor wordt de huid van de wang, het onderliggende steunweefsel en de hals gelift.

Lees verder voor meer informatie over de MACS-lift of plan direct een vrijblijvend adviesgesprek in met een van onze specialisten.

02 Het consult

Plastisch chirurg
Het consult vindt altijd plaats bij de plastisch chirurg die u gaat behandelen. Tijdens dit gesprek wordt er gekeken of een MACS-lift aan uw verwachtingen kan voldoen. Ook worden een aantal zaken, zoals uw medisch verleden, welke medicijnen u gebruikt en of u allergieën hebt besproken. Aan het eind wordt uw consult samengevat in een behandelplan. Dit wordt direct met u besproken, in combinatie met de bijbehorende kosten. Het doel van het gesprek is om u zo duidelijk en volledig mogelijk te informeren, zodat u weloverwogen een beslissing kunt nemen.

Tijdens het gesprek wordt er zo veel mogelijk gekeken naar uw persoonlijke wens, eventuele ziektegeschiedenis en specifieke omstandigheden. Dit alles in het kader van de beoogde ingreep. Neem daarom voldoende tijd voor dit consult en houdt er rekening mee dat het kan gebeuren dat het spreekuur soms uitloopt. Heeft u hierna nog andere vragen? Ook dan staan wij voor u klaar om uw eventuele vragen te beantwoorden.

Consulente
Aansluitend op uw eerste consult heeft u nog een gesprek met uw consulente. Het doel van dit gesprek is om u op de hoogte te brengen van de algemene gang van zaken die geregeld moeten worden.

Wilt u meer lezen over  wat u kunt verwachten uw eerste consult? Lees hier verder.

03 De behandeling

Een MACS-lift wordt altijd onder algehele narcose uitgevoerd. Dit houdt in dat u daarna nog een nachtje verblijft in onze kliniek. Zo kan uw bloeddruk en hartslag in de gaten worden gehouden. Wanneer u zich de andere ochtend goed voelt en de plastisch chirurg het verantwoord vindt mag u onder begeleiding naar huis.

Voordat de algehele anesthesie wordt toegediend tekent de plastisch chirurg af wat hij/zij gaat doen. Daarna zal er een snede gemaakt worden vanaf de slaap in de haarlijn naar beneden voor en achter uw oorschelp.

Op deze manier kan de huid en het laagje bindweefsel tussen de huid en spieren losgemaakt worden. Als eerst zal het bindweefsel terug naar zijn oorspronkelijke positie gebracht worden. Ook zal het weefsel ingekort worden door het te plisseren, ofwel door het dubbel te vouwen en vast te hechten aan de onderliggende lagen. Hierdoor krijgt u meer volume rondom uw kaaklijn.

Nadat het overtollige weefsel is verwijderd wordt de huid weer voor en achter het oor gehecht met een oplosbare hechting.

Doordat er een reepje huid is weggehaald komt er een spanning op te staan. Er ontstaat dan een risico dat uw littekens niet zo mooi genezen. Daarom gebruikt de plastisch chirurg Artiss huidlijm. Door het onderliggende weefsel eerst vast te lijmen, komt er minder spanning op de hechtingen te staan en geneest het litteken zichtbaar mooier.

Een andere lijn die gebruikt kan worden is Tisseel, welke zorgt voor een goede hemostase. Dit houdt in dat kleine bloedingen worden gestopt, waardoor je minder kans hebt op nabloedingen. Door het luchtdicht lijmen ontstaat er ook minder weefselvocht (oedeem), wat een beter herstel en sneller eindresultaat geeft.

Patiënten hebben dankzij deze lijm geen drains of drukverband meer nodig. Enkel een hoofdband is nodig om de wond te beschermen.

Video animatie over de MACS-lift

04 Nazorg en herstel

Na de operatie kunt u een licht trekkende pijn ervaren en een trekkend gevoel. Dit komt doordat de huid en het weefsel onder lichte spanning staan. Ook kan het gebied rond de oren gevoelig zijn. Dit is normaal en trekt na een paar dagen weg.

Herstel
Naast de napijn heeft uw lichaam ook nog de tijd nodig om te herstellen. Zo zal het behandelde gebied in eerste instantie blauw, beurs en gezwollen zijn. Direct na de MACS-lift kunnen uw littekens rood van kleur en opgezet zijn. Schrik hier niet van, dat zijn natuurlijke reacties van het lichaam. Houdt er wel rekening mee dat de zwellingen en bloeduitstortingen meestal de eerste drie dagen verergeren. Ook dit zal daarna weer langzaam afnemen.

De huid zal nog wel voor enkele weken hard aanvoelen. Dit heeft te maken met het verkleven van de weefsellagen en littekenvorming. Soms is de huid ook meer of minder gevoelig. Dit is een normale reactie op de operatie en zal geleidelijk verdwijnen.

05 Het resultaat

Een aantal weken na de operatie zal uw gezicht er nog vreemd uitzien voor uzelf. Naarmate de zwellingen en kneuzingen verdwijnen, krijgt u meer kijk op uw jeugdig aangezicht. Wel moet u uiteindelijk nog een aantal weken wachten om een echt goed beeld te krijgen, omdat het genezingsproces geleidelijk aan gaat. Daarnaast kunnen er nog kleine veranderingen optreden gedurende de maanden na de MACS-lift.

De meeste patiënten zijn tevreden met het eindresultaat.

Littekens
Uw littekens zullen precies komen te liggen in de haargrens en een klein stukje voor het oor. In eerste instantie zullen ze rood en gezwollen zijn, maar dit trekt na enkele weken weer weg. Wel goed om te weten is dat het een tot anderhalf jaar kan duren voordat uw littekens volledig tot rust zijn gekomen. Het is daarom belangrijk om ze in deze periode uit de zon te houden en goed te verzorgen met de littekencrème die u van ons heeft gekregen. Zodra de wond gesloten is en de korstjes zijn verdwenen mag u beginnen met het smeren van de crème. Door dit twee keer per dag op de gesloten wond te smeren vergroot u de kans op een mooie genezing.

06 Risico's en complicaties

Bij plastisch chirurgische ingrepen zijn de risico’s en de kans op complicaties gering, omdat het in principe om gezonde mensen gaat. Vergeet echter niet dat iedere chirurgische ingreep risico’s en complicaties met zich mee kan brengen.

Bij boerhaave bieden wij een goede voorlichting, volledige anamnese en een professionele werkwijze om eventuele risico’s terug te brengen tot een absoluut minimum. U kunt ook hierbij helpen door de instructies die u vooraf heeft meegekregen goed op te volgen.

Mogelijke complicaties kunnen zijn:

 • Hematoom (een ophoping van bloed onder de huid die verwijdering vereist)
 • Negatieve reactie op de verdoving
 • Nabloeding
 • Infectie
 • Gevoelsverandering
 • Blijvende littekens
 • Schade aan onderliggende structuren
 • Onbevredigend esthetisch resultaat.

Roken
Patiënten die op het moment van een operatie roken, tabaksproducten of nicotineproducten gebruiken, hebben een groter risico op complicaties. Denk aan het afsterven van de huid en slechtere wondgenezing. Het kan ook een negatief effect hebben op de anesthesie en met eventueel een verhoogd bloedingsrisico als gevolg. Het is belangrijk minstens vier weken vooraf  niet meer te roken en dit vol te  houden tijdens het gehele herstelproces.

Mensen die worden blootgesteld aan meeroken lopen mogelijk ook een verhoogd risico op soortgelijke complicaties. Dit ten opzichte van mensen zonder enige blootstelling. Zij hebben een aanzienlijk lager risico op complicaties.

Facelift Ervaring - Boerhaave Medisch Centrum

Lees de volledige ervaring
 • Welke facelift varianten zijn er?
  Er bestaat veel verwarring rondom de termen die gebruikt worden bij een facelift. Hieronder vindt u de uitleg van de drie facelift varianten die mogelijk zijn en wat u ervan kunt verwachten.
 • Wat is Weefsellijm?
  Weefsellijm Artiss wordt door onze plastisch chirurg gebruikt om verschillende weefsellagen aan elkaar te lijmen. Artiss bevat stoffen die belangrijk zijn voor de bloedstolling en werken als een soort lijm. Artiss wordt in de vorm van een spray aangebracht tussen de huid en het onderliggende weefsel.

Meer informatie

Plan nu direct uw afspraak in onze agenda of laat ons u terugbellen.