Maak een afspraak

Feiten over de liposuctie

 • Icon Calendar

  Anesthesie

  Ingreep onder lokale verdoving

 • Icon Calendar

  Operatieduur

  30 minuten - 3 uur

 • Icon Calendar

  Hersteltijd

  7 - 14 dagen

Liposuctie

Merkt u dat plaatselijke vetophopingen niet reageren op uw dieet of lichaamsbeweging? Dan kan liposuctie een oplossing zijn en zeer effectief. Tijdens deze behandeling worden vetcellen tussen de huid en onderliggende spieren verwijderd, waardoor de rondingen en contouren van uw lichaam verbeteren. In feite is het wereldwijd de meest uitgevoerde procedure voor plastische chirurgie.

Voor liposuctie is Boerhaave Liposuctie dijen Boerhaave Amsterdam is de grootste en beste kliniek dankzij ons deskundig behandeltraject, uitgebreide expertise en uitstekende nazorg.

Wij vertellen u hier graag meer over de behandeling en de kosten. U kunt ook direct een vrijblijvend adviesgesprek inplannen.

Wat kost de liposuctie

 • L Ingreep onder lokale verdoving
 • O Ingreep vereist een overnachting (prijs inclusief overnachting)
 • N Ingreep onder algehele anesthesie (prijs inclusief narcose)
Nek
L
€ 1100
Kin
L
€ 900
Hals
L
€ 1100
Schouderbladen
L
€ 1150
Voorkant armen
L
€ 1250
Achterkant armen
L
€ 1250
Borsten
L
€ 1600
Rollen bij BH-band
L
€ 1200
Oksels
L
€ 1100
Maag
L
€ 1250
Taille
L
€ 1250
Rug
L
€ 1200
Buik
L
€ 1250
Boven stuitje
L
€ 900
Flanken
L
€ 1500
Heupen
L
€ 1400
Venusheuvel
L
€ 1250
Billen
L
€ 1400
Onderkant billen
L
€ 1200
Binnenkant bovenbenen
L
€ 1300
Voorkant bovenbenen
L
€ 1200
Achterkant bovenbenen
L
€ 1300
Zijkant bovenbenen
L
€ 1250
Voorkant knieën
L
€ 1250
Binnenkant knieën
L
€ 1200
Scheenbenen
L
€ 1300
Kuiten
L
€ 1300
Enkels
L
€ 1250
Korting bij meerdere locaties
Korting bij 2 locaties
-
€ 250
Korting bij 3 locaties
-
€ 550
Korting bij 4 locaties
-
€ 900
Korting bij 5 locaties
-
€ 1300
Korting bij 6 locaties
-
€ 1750
Korting bij 7 locaties
-
€ 2250
Narcose
-
€ 550
Aanvullende behandeling met Renuvion
-
€ 1500

Wij begeleiden u stap voor stap voor, tijdens en na de behandeling

01 Meer informatie

Vet (lipo) kan zich plaatselijk ophopen op plaatsen waar dit niet gewenst is, zoals op uw heupen, buik, billen, onderkin of de zijkanten van uw bovenbeen. Deze ophopingen zijn vaak lastig weg te krijgen met een dieet of regelmatige sportactiviteiten. Liposuctie kan u in deze gevallen helpen en er kunnen grote resultaten geboekt worden. Zo kan het de wens voor mooiere contouren verwezenlijken of uw zelfvertrouwen een boost geven.

Houdt er rekening mee dat de behandeling het beste resultaat geeft als u op of zeer dicht in de buurt bent van uw streefgewicht. Het is hierbij ook belangrijk dat de elasticiteit van de huid voldoende is om zich na de behandeling weer strak te kunnen spannen. Liposuctie is geen effectieve behandeling voor cellulitis, striae of verslapping van de huid.

In de meeste gevallen zal de ingreep onder narcose uitgevoerd worden, afhankelijk van de gewenste regio. Dit is niet alleen comfortabeler voor u, maar er kan ook een beter resultaat bereikt worden. De plastisch chirurg kan dan namelijk het gehele gebied behandelen en wordt niet belemmerd door de voor u voelbare randgebieden van een lokale verdoving. De meerprijs voor narcose is € 550,00.

Liposuctie na zwangerschap
Na een zwangerschap kan het een tijd duren voordat uw lichaam terug is op het oude gewicht. Vooral bij vrouwen die meerdere zwangerschappen hebben gehad of aanzienlijk zijn afgevallen kan er naast een vetoverschot ook sprake zijn van een verslapping van de buikhuid. In dit geval kunt u de behandeling combineren met een buikwandcorrectie om zo het beste resultaat te krijgen.

Sommige vrouwen kiezen ervoor om het te combineren met een borstcorrectie. We spreken dan van een: Mommy makeover, wat verwijst naar een combinatie van chirurgische procedures bij de vrouw.

Wat kost het?
De kosten van liposuctie zijn afhankelijk van de gewenste en aantal regio’s. Als u kiest voor meerdere locaties dan wordt de prijs gereduceerd. Tijdens een consult kan een van onze plastisch chirurgen u meer duidelijkheid geven over welke regio het meest geschikt is voor u.

Bovenstaande tabel geeft u een richtlijn van de mogelijke kosten. Omdat onze specialisten advies op maat geven is de uiteindelijke prijs  afhankelijk van het voorgestelde behandelplan dat tijdens het consult met u wordt besproken. Na een vrijblijvend consult bij ons kunnen wij u met zekerheid een prijs van uw behandeling geven.

Mogelijke regio’s
zones liposuctie boerhaaveBenieuwd waar liposuctie mogelijk is? Onderstaande afbeelding toont alle mogelijke regio’s.

02 Het consult

Plastisch chirurg
Het consult vindt altijd plaats bij de plastisch chirurg die u gaat behandelen. Tijdens dit eerste consult kunt u aangeven waar u zich, ten aanzien van uw lichaam, het meest aan stoort en wat u hieraan wenst te veranderen. Samen met uw plastisch chirurg zult u voor de spiegel uw wensen en de regio’s bespreken. Naar aanleiding hiervan zal hij de voor u meest geschikte operatietechniek voorstellen en dit met u bespreken. Voor de spiegel wordt u dan ook uitgelegd wat deze techniek inhoudt en wat u kunt verwachten ten aanzien van het eindresultaat.

De plastisch chirurg zal u vervolgens voor en na foto’s laten zien van de door hem of haar uitgevoerde behandelingen. Hierdoor kunt u een beeld krijgen van de mogelijke resultaten. Aan het eind wordt uw consult samengevat in een behandelplan en worden de totale kosten direct met u besproken. Zo kunt u een weloverwogen beslissing maken.

Wilt u meer informatie over uw eerste consult bij Boerhaave? Lees hier meer.

Consulente
Aansluitend op uw eerste consult met uw plastisch chirurg heeft u een (telefonisch) gesprek met uw consulente. Het doel van dit gesprek is u op de hoogte te brengen van zaken die geregeld moeten worden rondom uw liposuctie. Zo bent u goed voorbereid op uw behandeling.

BMI
Wanneer u onder narcose gaat tijdens een operatie, is het van belang dat deze veilig verloopt. Om die reden dient u een gezond gewicht te hebben. Wilt u weten of u een gezond gewicht hebt?

Bereken hier uw BMI. De BMI (Body Mass Index) geeft aan of uw gewicht gezond is in relatie tot uw lengte.

03 De behandeling

Op de dag van uw liposuctie wordt u een half uur van te voren verwacht in de kliniek. Hoe lang de ingreep precies duurt is afhankelijk van het aantal te verwijderen vetcellen en het aantal locaties. Of u een plaatselijke verdoving krijgt of onder algehele anesthesie (narcose) gaat is hier ook van afhankelijk. Een kleine liposuctie kan namelijk plaatsvinden onder plaatselijke verdoving, terwijl een grotere behandeling onder narcose uitgevoerd zal worden. Het kan zijn dat u bij een grotere liposuctie van meerdere gebieden, moet overnachten in de kliniek.

Lees hier hoe een dag van een behandeling in het algemeen verloopt.

Hoe gaat de ingreep in zijn werk?
Voor deze ingreep maken wij gebruik van Tumescent liposculpture: hierbij worden een of meerdere kleine insneden gemaakt van ongeveer vijf millimeter in de huidplooien, zodat deze achteraf nauwelijks zichtbaar zijn. Via de gemaakte insnede wordt een vloeistof in het vetweefsel gespoten die het bloedverlies vermindert en vet vloeibaar maakt. De plastisch chirurg zuigt vervolgens met fijne zuignaalden het overtollige opgeloste vet af. Na het wegzuigen van het overtollige vet worden de insneden nauwkeurig gehecht met oplosbare hechtingen.

Video animatie over de behandeling

04 Nazorg en herstel

Als uw behandeling plaats vond onder plaatselijke verdoving mag u vaak een half uur na de ingreep naar huis. In het geval van algehele anesthesie (narcose) verblijft u meestal nog drie tot vier uur in de kliniek, zodat uw bloeddruk en hartslag in de gaten gehouden kan worden. Afhankelijk van de grootte van de operatie kan het gebeuren dat u moet overnachten. U mag pas naar huis als de verpleegkundige en de anesthesist het verantwoord vinden.

Was uw behandeling onder narcose uitgevoerd? Dan mag u thuis beginnen met licht verteerbaar voedsel, zoals water, thee en beschuit. Probeer hierbij misselijkheid en braken te voorkomen. Dit verkleint namelijk de kans op nabloedingen en/of stuwing van de wond. Daarbij is het belangrijk om veel te drinken.

Het kan voorkomen dat er de eerste 24 uur wat vocht en soms ook bloed uit de wondgaatjes lekt. Hierover hoeft u zich geen zorgen te maken. Dit gaat vanzelf over.

Napijn
Na de behandeling kan het behandelde gebied de eerste periode:

 • Pijnlijk en drukkend aanvoelen
 • Beurs voelen
 • Spierpijn; en brandend gevoel, wanneer u in beweging komt

Daarnaast kan er op sommige plaatsen vochtophopingen ontstaan. Deze trekken vaak na ongeveer twee à zes weken vanzelf weg.

Herstel
Zoals na iedere chirurgische ingreep heeft het lichaam tijd nodig om te herstellen. Het behandelde gebied zal in eerste instantie flink gezwollen zijn en de littekens kunnen direct na de ingreep rood van kleur en opgezet zijn. Schrik hier niet van. Dit is een natuurlijke reactie van het lichaam. Daarnaast kan de huid rondom het behandelde gebied blauw tot geel verkleuren en een verminderd gevoel van de huid kan optreden.

Het directe resultaat zult u niet meteen zien, doordat uw huid flink gezwollen en opgezet is. De huid heeft tijd nodig om strak te trekken en zich aan te passen aan de nieuwe lichaamsvorm. Na een aantal weken zijn de zwellingen weggetrokken en is het vocht verdwenen. Pas na drie maanden is het goed te beoordelen of de liposuctie geslaagd is. Het uiteindelijke resultaat is pas een jaar na de behandeling goed zichtbaar, omdat uw lichaam dan pas volledig genezen is van de ingreep.

Door uw nieuwe lichaamsvorm is het vaak noodzakelijk om nieuwe kleding aan te schaffen. Houd hier van tevoren goed rekening mee.

Littekencrème
De littekens na een liposuctie zijn niet groot, gemiddeld een halve centimeter. De plastisch chirurg doet er alles aan om de littekens nauwelijks zichtbaar te laten zijn.

Tijdens uw eerste controle bij ons krijgt u een verzorgende crème voor de littekens mee naar huis. Zodra de wond gesloten is en de korstjes zijn verdwenen mag u beginnen met het smeren van de littekencrème. Door dit tweemaal daags op de gesloten wond te smeren, vergroot u de kans op een mooie genezing. Het is nuttig om te weten dat een litteken één tot anderhalf jaar nodig heeft om volledig tot rust te komen. Daarom is het belangrijk om uw littekens uit de zon te houden en om uw huid het eerste jaar altijd met een zonnefactor van meer dan factor 30 in te smeren.

05 Het resultaat

Het effect van een liposuctie is vaak blijvend. Vetcellen die verwijderd zijn, zullen nooit meer terugkeren. Toch blijft er vlak onder de huid een dunne laag vet achter, welke noodzakelijk is voor een mooie lichaamsvorm en een belangrijke functie voor de huid heeft. Deze overgebleven vetcellen kunnen weer groter worden door bijvoorbeeld een ongezond voedingspatroon. Veel sporten en een goede voeding zijn daarom belangrijk voor een blijvend resultaat.

Onze specialisten nemen uitvoerig de tijd om de wensen en de adviezen omtrent de behandeling en het resultaat per individu af te stemmen. Wij kijken uitgebreid naar de contouren van uw lichaam en of deze in balans blijven met de behandeling. Boerhaave heeft inmiddels duizenden mensen geholpen aan een droomfiguur door middel van liposuctie.

Benieuwd naar resultaten? Bekijk hier de voor- en na foto’s van verschillende liposuctie behandelingen.

06 Wat zijn de risico's en complicaties?

Het is belangrijk dat u niet vergeet dat iedere chirurgische ingreep risico’s en complicaties met zich mee kan brengen. Bij plastisch chirurgische ingrepen gaat het in principe om gezonde mensen, waardoor de risico’s en de kans op complicaties gering is. Door goede voorlichting, een volledige anamnese (het opnemen van uw ziektegeschiedenis) en onze professionele werkwijze brengen wij deze risico’s terug tot een absoluut minimum.

De kans dat er een complicatie optreedt bij liposuctie is zeldzaam. Daarnaast kunt u bepaalde risico’s verkleinen door de instructies die u heeft meegekregen goed op te volgen.

Mogelijke complicaties kunnen zijn:

 • Hematoom (een ophoping van bloed onder de huid die verwijdering vereist)
 • Negatieve reactie op de verdoving
 • Nabloeding
 • Infectie
 • Gevoelsverandering
 • Blijvend zichtbare littekens
 • Schade aan onderliggende structuren
 • Onbevredigend esthetisch resultaat
 • Onregelmatigheden
 • Slappe huid na liposuctie

Roken
Patiënten die op het moment van een operatie roken; of tabaks- of nicotineproducten gebruiken, hebben een groter risico op complicaties, zoals het afsterven van de huid en slechtere wondgenezing. Daarnaast kan het een negatief effect hebben op de anesthesie met eventueel een verhoogd bloedingsrisico als gevolg. Het is belangrijk ten minste vier weken voor de ingreep niet te roken en dit vol te houden gedurende het gehele herstelproces.

Belangrijk om te weten is dat mensen die worden blootgesteld aan meeroken ook een mogelijk verhoogd risico op soortgelijke complicaties kunnen oplopen. Mensen zonder blootstelling aan tabaksrook of nicotine bevattende producten hebben een aanzienlijk lager risico op complicaties.

Liposuctie Ervaring

Lees de volledige ervaring

Voor en na

Schuif de balk voor een zichtbaar resultaat.

Zie anderen
 • Wat is liposuctie?
   Bij liposuctie worden er vetcellen tussen de huid en onderliggende spieren verwijderd, waardoor de rondingen en contouren van uw lichaam verbeterd worden.
 • Hoe werkt liposuctie?
  Bij een liposuctie ingreep wordt er een vloeistof in het vetweefsel gespoten via een paar kleine insneden in de huidplooi. De vloeistof vermindert het bloedverlies en maakt het vet vloeibaar, zodat de plastisch chirurg het overtollige opgeloste vet met fijne zuignaalden kan wegzuigen.
 • Wat kost een liposuctie behandeling?
  Bij Boerhaave is liposuctie mogelijk vanaf €900,- euro. Omdat onze specialisten zorgt op maat bieden kan de arts dit het beste beoordelen tijdens een adviesgesprek. Daarom is de uiteindelijke prijs afhankelijk van uw persoonlijke behandelplan.
 • Komt het vet op andere plekken terug na een liposuctie operatie?
  Het vet komt niet terug op de plek waar het is weggezogen. Echter, wanneer u na een buik liposuctie weer in gewicht toeneemt zal het vet door deze toename erbij komt naar een ander gebied gaan dan de buik. Het is daarom belangrijk om voor de behandeling op een streefgewicht te zitten en dit aan te houden.
 • Hoe lang blijft de zwelling na een liposuctie operatie?
  De grootste zwelling zal na één of twee maanden verdwenen zijn. Houd er rekening mee dat zwellingen nog zeker zes maanden aan kunnen houden.
 • Wanneer kan ik weer aan het werk na een liposuctie behandeling?
  Wij adviseren de meeste mensen een week vrij te nemen na een liposuctie. Bij een kleine liposuctie kan drie tot vier dagen ook genoeg zijn en bij een zeer uitgebreide liposuctie moet u rekening houden met 10 tot 14 dagen. Daarnaast is het afhankelijk van hoe intensief uw werk is. De eerste 6 weken mag u niet bukken en zwaar tillen.
 • Drukkleding
  Het belang van drukkleding Na een chirurgische ingreep is het van belang om kleding te dragen die de juiste compressie geeft om de zwelling die na de operatie ontstaat te reduceren. Boerhaave Kliniek heeft voor de nazorg na uw ingreep gekozen voor VOE drukkleding. VOE drukkleding is gemaakt van hoogwaardige stoffen en zijn doordacht ontworpen met het oog op versneld herstel en draagcomfort. Het dragen van kleding met de juiste druk gedurende de door de arts aangegeven herstelperiode is van essentieel belang voor het welslagen van uw ingreep. De druk van een drukpak kan na twee weken afnemen doordat de zwelling vermindert. Voor een optimaal herstel kan het beter zijn om na verloop van tijd een maat kleiner te bestellen. Zodra de drukkleding niet meer strak genoeg zit adviseren wij u om gelijk een maat kleiner te bestellen.
 • Elasticiteit van de huid na vet verwijderen
  Een veel gestelde vraag aan onze plastisch chirurgen is of er na vet verwijderen door middel van een liposuctie er losse huid kan overblijven.
 • Plastische chirurgie na een bevalling
  Hoe snel kun je plastische chirurgie ondergaan na het krijgen van een baby? Als je na je zwangerschap een borstcorrectie of een mommy-makeover overweegt is het verstandig minimaal zes maanden te wachten na de geboorte van je kind. Sommigen geloven zelfs dat het beter is een jaar te wachten. Uiteindelijk zal de procedure die je wilt ondergaan een van de bepalende factoren zijn hoe lang je moet wachten.

Meer informatie

Plan nu direct uw afspraak in onze agenda of laat ons u terugbellen.