Maak een afspraak

Feiten over de endoscopische voorhoofdslift

 • Icon Calendar

  Anesthesie

  Ingreep onder algehele anesthesie (prijs inclusief narcose)

 • Icon Calendar

  Operatieduur

  60 - 90 minuten

 • Icon Calendar

  Hersteltijd

  1 tot 2 weken

Endoscopische voorhoofdslift

Door de effecten van veroudering kan er in verloop van tijd een laagstand van de wenkbrauwen ontstaan. Dit kan u een vermoeid en somber uiterlijk geven. Zeker wanneer het gepaard gaat met diepe frons- en/of voorhoofdsrimpels. Een endoscopische voorhoofdslift kan daar een oplossing bieden. Door uw voorhoofd en wenkbrauwen te liften kan het u een jonger en meer uitgerust uiterlijk geven. Daarnaast kan het de eventuele extra druk op uw bovenoogleden verlichten.

Tijdens een vrijblijvend adviesgesprek kan een van onze plastisch chirurgen bepalen of een endoscopische voorhoofdslift bij u mogelijk is en of het door u gewenste resultaat bereikt kan worden. Of lees verder voor meer informatie over de behandeling, mogelijkheden en de bijbehorende kosten.

Wat kost de endoscopische voorhoofdslift

 • L Ingreep onder lokale verdoving
 • O Ingreep vereist een overnachting (prijs inclusief overnachting)
 • N Ingreep onder algehele anesthesie (prijs inclusief narcose)
Voorhoofdslift
Voorhoofdslift
N
€ 2900
Endoscopische voorhoofdslift
N
€ 3250
Korting bij combinatie met ooglidcorrectie
-
€ 100
Meerprijs Artiss (weefsellijm)
-
€ 850

Wij begeleiden u stap voor stap voor, tijdens en na de behandeling

01 Meer Informatie

De meeste mensen die een endoscopische voorhoofdslift overwegen vinden hun gezichtskenmerken niet meer corresponderen met hoe ze zich voelen. Ze zoeken een oplossing om er weer frisser en minder vermoeid uit te zien. Als u niet tevreden bent met de manier waarop uw voorhoofd, oogleden of wenkbrauwen staan en wanneer dit u een minder jeugdig of vermoeid voorkomen geeft dan is dit een geschikte behandeling voor u.

In tegenstelling tot de vroeger vaker toegepaste klassieke voorhoofdslifting, waarbij een snee van oor tot oor werd gemaakt, worden bij een endoscopische voorhoofdslifting een paar kleine incisies in de behaarde hoofdhuid gemaakt. Dit zorgt voor een korte hersteltijd en er is in veel mindere mate sprake van littekenvorming.

Het is echter belangrijk om te weten dat een voorhoofdslift hangende oogleden niet verhelpt. Wel kunt u de behandeling combineren met een ooglidcorrectie. Tijdens het adviesgesprek worden alle zaken besproken die verband houden met het toekomstige voorkomen van uw aangezicht.

02 Het consult

Plastisch chirurg
Uw consult bij ons vindt altijd plaats bij de plastisch chirurg die u gaat behandelen. Tijdens dit gesprek kunt u aangeven waar u zich ten aanzien van de stand van uw wenkbrauwen het meest aan stoort en wat u hieraan wenst te veranderen. De chirurg zal uw medische geschiedenis afnemen en uw aangezicht onderzoeken. Tijdens dit onderzoek wordt de botstructuur, onderliggende huidstructuur, de dikte, textuur en de elasticiteit van uw huid beoordeeld. Naar aanleiding hiervan zal de voor u meest geschikte operatietechniek voorgesteld worden en zal hij samen met u voor een spiegel uitleggen wat deze techniek inhoudt en wat u kunt verwachten.

Hierna wordt alles samengevat in een behandelplan en worden de totale kosten direct met u besproken. Het doel van het consult is om u zo duidelijk en volledig mogelijk te informeren.

Aanvullende behandeling
In sommige gevallen kan de plastisch chirurg u een aanvullende operatie aanraden. Een endoscopische voorhoofdslift kan worden gecombineerd met bijvoorbeeld een ooglidcorrectie, waardoor er een meer evenwichtig beeld van uw aangezicht ontstaat. Ook eventuele aanvullende procedures zoals een facelift kunnen gelijktijdig uitgevoerd worden.

Consulente
Aansluitend op uw consult heeft u een gesprek met uw consulente. Het doel van dit gesprek is u op de hoogte te brengen van de algemene gang van zaken die geregeld moeten worden rondom de ingreep.

03 De Behandeling

Afhankelijk van de gekozen behandeling kunt u er rekening mee houden dat de operatie zelf een tot anderhalf uur in beslag neemt. Daarna blijft u nog enkele uren bij ons voordat u onder begeleiding naar huis mag. Een endoscopische voorhoofdslift vindt namelijk altijd plaats onder algehele anesthesie.

Voor de operatie bespreekt uw plastisch chirurg nogmaals de hele procedure met u. Hij tekent dan uw voorhoofd en wenkbrauwen af conform het operatieplan. Nadat u onder narcose bent gebracht worden er drie tot vijf kleine incisies gemaakt in de behaarde hoofdhuid. Via een van deze incisies brengt de chirurg een endoscoop, die een kleine camera bevat, in en een prepareer-scoop via een andere incisie. De gehele behandeling wordt uitgevoerd met gebruikmaking van het beeld op een monitor.

Dankzij geavanceerde apparatuur wordt de huid van het voorhoofd losgemaakt van het onderliggende weefsel. Hierdoor is het mogelijk om de wenkbrauwen te liften of de frons op te heffen. Bovendien blijft het wondgebied via deze techniek uiterst klein en verloopt de genezing sneller. Aan het eind van de ingreep wordt uw huid gefixeerd met behulp van een weefsellijm en wordt de huid spanningsvrij gehecht. Uw wenkbrauwen blijven op deze manier tijdens de genezingsfase in de juiste positie staan. Dit bevordert niet alleen het herstel, maar zorgt ook voor een beter en langduriger resultaat.

Door de kleine insneden is de hersteltijd ook veel korter en is er in veel mindere mate sprake van littekenvorming.

04 Nazorg en herstel

Na de operatie zullen er enige zwellingen en blauwe plekken voorkomen. U kunt het natuurlijke herstel hiervan bespoedigen door de eerste twee dagen uw gezicht te koelen en ’s avonds in bed met een extra kussen hoger te liggen. Verder zullen de eerste drie dagen de zwellingen en bloeduitstortingen verergeren voordat ze weer langzaam af nemen.

Herstel
Zoals na iedere chirurgische ingreep heeft het lichaam tijd nodig om te herstellen. Zo zullen er zwellingen zijn en zal vocht rondom uw oogleden uitzakken. De huid op uw voorhoofd kan nog enkele weken hard aanvoelen. Dit heeft te maken met het verkleven van de weefsellagen en littekenvorming. Schrik hier niet van, dit is een natuurlijke reactie van het lichaam. Uw hechtingen zullen vanzelf oplossen en de zwellingen en bloeduitstortingen trekken langzaam weg.

Littekencrème
Tijdens uw eerste controle krijgt u een verzorgende crème voor de littekens mee naar huis. Zodra de wond gesloten is en de korstjes zijn verdwenen mag u beginnen met het smeren van de littekencrème. Door dit twee maal daags op de gesloten wond te smeren vergroot u de kans op een mooie genezing.

05 Het resultaat

Het genezingsproces van uw operatie zal geleidelijk aan verlopen. Daardoor zult u een aantal weken moeten wachten om een goed beeld te krijgen van het uiteindelijke resultaat. Wel kunnen er nog kleine veranderingen optreden gedurende de maanden na de behandeling. Het duidelijke eindresultaat kunt u ongeveer na zes maanden verwachten.

De meeste mensen die een endoscopische voorhoofdslift ondergaan zijn verrast en tevreden met het resultaat. Vooral omdat het u een open en frisse uitstraling zal geven. Uw vermoeide en eventuele norse uiterlijk zal tot het verleden behoren. Vooral bij jongere mensen die een lage voorhoofd of diepe frons lijnen hebben kan het de schaamte of verlegenheid verminderen.

Houdt er rekening mee dat zwaartekracht en het doorlopende verouderingsproces nog wel hun tol kunnen eisen in de jaren na de behandeling. De voorhoofdslijnen en fronsrimpels zullen echter niet meer zo gaan tekenen door de jaren heen. Het blijft daarom belangrijk om uw gezicht tegen de zon te beschermen en een gezonde levensstijl te hanteren.

06 Mogelijke risico's en complicaties

Het is belangrijk om te weten dat iedere chirurgische ingreep risico’s en complicaties met zich mee kan brengen. Bij plastisch chirurgische ingrepen gaat het in principe om gezonde mensen en zijn de risico’s en de kans op complicaties gering. Door de goede voorlichting, volledige anamnese en onze professionele werkwijze brengen wij deze risico’s terug tot een absoluut minimum.

Bovendien kunt u helpen bepaalde risico’s te verkleinen door de instructies die u heeft meegekregen goed op te volgen.

Enkele mogelijke complicaties kunnen zijn:

 • Hematoom (een ophoping van bloed onder de huid die verwijdering vereist)
 • Negatieve reactie op de verdoving
 • Nabloeding
 • Infectie
 • Gevoelsverandering
 • Blijvende littekens
 • Schade aan onderliggende structuren
 • Onbevredigend esthetisch resultaat
 • Ongelijke stand van de wenkbrauwen.

Roken
Patiënten die op het moment van een operatie roken, tabaksproducten of nicotine producten gebruiken, hebben een groter risico op complicaties, zoals het afsterven van de huid en slechtere wondgenezing. Roken kan tevens een negatief effect hebben op de anesthesie met eventueel een verhoogd bloedingsrisico als gevolg. Het is belangrijk ten minste vier weken voor de operatie niet te roken en dit vol te houden gedurende het gehele herstelproces.

Mensen die worden blootgesteld aan meeroken lopen mogelijk ook een verhoogd risico op soortgelijke complicaties. Mensen zonder blootstelling hebben een aanzienlijk lager risico op dergelijke complicaties.

Voorhoofdslift bij dokter Van der Weij

Marijke

Veel ervaring, goede prijs/kwaliteit, goede begeleiding, ##BREAK## vriendelijk personeel, natuurlijk en goed resultaat.

Voor en na

Schuif de balk voor een zichtbaar resultaat.

Zie anderen
 • Hoe lang houdt het resultaat van een endoscopische voorhoofdslift aan?
  U zult jaren profiteren van het resultaat na uw endoscopische voorhoofdslift. U moet zich echter beseffen dat het proces van het ouder worden gewoon doorgaat. De nieuwe positie van het voorhoofd is permanent. Dat voordeel neemt u altijd mee.
 • Hoeveel pijn kan ik verwachten na een endoscopische voorhoofdslift?
  De meeste mensen ervaren weinig of geen pijn na de behandeling. Als de pijn of het ongemak aanhoudt, kan deze goed worden bestreden met een pijnstiller zoals paracetamol.
 • Hoe verloopt het herstel na een endoscopische voorhoofdslift lift?
  De meeste mensen ervaren minimaal ongemak. De eerste dagen zal de zwelling in uw aangezicht toenemen dia na een dag of 3-4 weer zal afnemen. Eventuele blauwe plekken zullen na een week vervagen. Sommige mensen ervaren een tijdelijke gevoelloosheid in het aangezicht dat langzamerhand weer herstelt. De meeste mensen die een endoscopische voorhoofdslift ondergaan nemen 1 tot 2 weken vrij van hun werk afhankelijk van hun werkzaamheden.
 • Kan ik een endoscopische voorhoofdlift combineren met een ooglidcorrectie ?
  Dit kan zeker! Deze combinatie komt vaak voor. Naast dat het voorhoofd verslapt is kan het ook zo zij dat de huid boven en onder uw oogleden tekenen van verslapping vertonen. De behandeling van een voorhoofdlift wordt dan gecombineerd met alleen een boven- of met een boven- en onderooglidcorrectie.
 • Welke facelift varianten zijn er?
  Er bestaat veel verwarring rondom de termen die gebruikt worden bij een facelift. Hieronder vindt u de uitleg van de drie facelift varianten die mogelijk zijn en wat u ervan kunt verwachten.

Meer informatie

Plan nu direct uw afspraak in onze agenda of laat ons u terugbellen.