Maak een afspraak

Dr. E.P.M. ten Dam

Plastisch chirurg BIG: 59913547901
Dr. Evert-Jan ten Dam studeerde geneeskunde aan de Rijksuniversiteit Groningen. Na zijn studie heeft dr. Ten Dam een jaar in Los Angeles gewoond om onderzoek te doen aan de University of California at Los Angeles (UCLA). Hierna heeft hij een gecombineerd promotie- en specialisatietraject afgelegd in het UMC Groningen. Tijdens deze periode volgde hij de vooropleiding Heelkunde, inclusief een stage brandwonden-chirurgie, in het Martini Ziekenhuis Groningen. De opleiding Plastische Chirurgie doorliep hij in het UMCG en het Medisch Centrum Leeuwarden, en werd afgerond met een Europees certificaat als Fellow of the European Board of Plastic Reconstructive and Aesthetic Surgery (EBOPRAS).   ‘Ik vind het belangrijk dat een patiënt zich op zijn of haar gemak voelt tijdens de behandeling en een eerlijk advies krijgt. Samen bespreken waar de mogelijkheden en uitdagingen liggen, met als doel een zo mooi mogelijk resultaat, en een tevreden patiënt. Dat is het dankbare van mijn vak, daar doe ik het voor

Onderwijs

Geneeskunde - Rijksuniversiteit Groningen
2004-2010
Geneeskunde - Rijksuniversiteit Groningen (2004-2010) Promotieonderzoek - UCLA (VS) en UMC Groningen
2011-2020
Vooropleiding Chirurgie - Martini Ziekenhuis Groningen
2013-2015
Specialisatie Plastische chirurgie - UMC Groningen en MC Leeuwarden
2016-2020

Werkervaring

Leids UMC en Alrijne Ziekenhuis
2021
Boerhaave Medisch Centrum Amsterdam
2021 - heden

Lidmaatschappen

  • Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie (NVPC)

  • Nederlandse Vereniging voor Esthetische Plastische Chirurgie (NVEPC)

Promotie

Op 8 december 2020 is dr. Ten Dam gepromoveerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Zijn proefschrift is getiteld “Biological Pathways in the Development of Dupuytren’s and Peyronie’s Diseases”.

Privaat

Ik woon samen met mijn vriendin Ellen in Amsterdam. In mijn vrije tijd sport ik graag (fitness, hardlopen en roeien op de Amstel) en ga ik graag op reis.