Maak een afspraak

Feiten over de kincorrectie

 • Icon Calendar

  Anesthesie

  Ingreep onder lokale verdoving

 • Icon Calendar

  Operatieduur

  1,5 - 2,5 uur

 • Icon Calendar

  Hersteltijd

  7-14 dagen

Kincorrectie

Heeft u een kleine kin die niet in balans is met het profiel van uw gezicht? Of gaat uw kin over in uw hals? Samen met de neus is de kin enorm bepalend voor het profiel van uw gezicht. Een kincorrectie zorgt ervoor dat uw kin weer blijvend in balans is met uw gezicht. Het verbetert de vorm van uw kin en voorziet u van een mooie kaaklijn.

Wat kost de kincorrectie

 • L Ingreep onder lokale verdoving
 • O Ingreep vereist een overnachting (prijs inclusief overnachting)
 • N Ingreep onder algehele anesthesie (prijs inclusief narcose)
Kincorrectie d.m.v. implantaat
L
€ 2850

Wij begeleiden u stap voor stap voor, tijdens en na de behandeling

01 Meer informatie

Een kincorrectie wordt vaak toegepast bij iemand met een terugwijkende kin. Dit is erg kenmerkend voor het gezicht. Een kincorrectie kan iemand dan ook een heel ander aanzien geven. Bij mannen wordt het hebben van een krachtige kin geassocieerd met mannelijkheid. Bij vrouwen kan een kincorrectie de harmonie van het gezicht en daarmee haar natuurlijk schoonheid versterken. Hoewel het een relatief kleine ingreep is kan het een groot resultaat opleveren.

Soms wordt, afzonderlijk of tezamen met een neuscorrectie, een correctie geadviseerd van een te ver naar achteren liggende kin. Een dergelijk voorstel komt voort uit het feit dat de neus niet een geïsoleerd onderdeel is, maar een deel van het gelaat in zijn geheel. Het is dus belangrijk om te kijken hoe ervoor gezorgd kan worden hoe de best mogelijke harmonie gecreëerd kan worden tussen de verschillende gelaatstrekken.

Kin implantaat

Kin implantaten zijn er in verschillende vormen en groottes. Met behulp van een kin implantaat op maat kunt u de kaaklijn krijgen die u altijd al wenste. De siliconen implantaat is van het merk Implantech.

Op de afbeelding is te zien waar het kin implantaat geplaatst wordt.

02 Het consult

Gespecialiseerde esthetische KNO-arts
Het consult vindt altijd plaats bij de arts die u gaat behandelen. Het eerste consult is een moment om de arts te leren kennen en meer te leren over de behandeling en het proces. De arts zal met u praten over uw specifieke wensen, verwachtingen en de reden waarom u een kincorrectie overweegt. Ook krijgt u de tijd om al uw vragen te stellen aan de arts.

Vervolgens zal de arts de beste behandelingsoptie aanbevelen op basis van uw wensen en het resultaat dat u wilt bereiken. Ook zal de arts uw medische geschiedenis met u doornemen. Vervolgens worden er foto’s gemaakt voor het medisch dossier en onderzoekt de arts uw kin.

Om de kin te onderzoeken zal de arts vooral naar uw gezicht kijken. Een verticale lijn, getrokken van de voorkant van uw onderlip zou de kin net moeten raken. Als het meest uitstekende deel van de kin hierachter ligt, kan een kinvergroting helpen om het gezicht meer in balans te brengen. Een kincorrectie kan afzonderlijk worden verricht, maar ook tegelijk met een neuscorrectie. Tevens kan een kincorrectie ook gecombineerd worden met een facelift of liposuctie van gezicht of hals.

Hierna wordt uw consult samengevat in een behandelplan en zullen de totale kosten worden besproken. U wordt tijdens het consult voorzien van eerlijk advies en tevens wordt u volledig geïnformeerd over de behandeling en de voor- en nazorg.

Consulente
Aansluitend op uw eerste consult met uw arts heeft u een (telefonisch) gesprek met uw consulente. In dit gesprek wordt u op de hoogte gesteld van praktische zaken rondom de kincorrectie.

03 De behandeling

Bij een kincorrectie wordt de vorm en de grootte van de kin verbeterd door het plaatsen van een implantaat. Het implantaat wordt ingebracht via een kleine incisie (1.5 tot 2 cm) in de natuurlijke plooi onder de kin. Hierdoor zal het litteken nauwelijks zichtbaar zijn.

Wij brengen het implantaat niet binnensmonds in. Dit in verband met de grotere kans op het ontstaan van infecties.

De behandeling kan worden uitgevoerd onder zowel lokale als algehele anesthesie.

04 Nazorg en herstel

Na afloop van uw kincorrectie blijft u nog even in de kliniek. U mag naar huis als de verpleegkundige en de anesthesist het verantwoord vinden.

De eerste dagen na een kincorrectie
De operatie veroorzaakt weinig pijn. Na de operatie krijgt u een antibioticakuur om het ontstaan van mogelijke infecties te voorkomen. Het kan zijn dat een deel van de onderlip tijdelijk gevoelloos is doordat de zenuw wat opgezet is. Dit herstelt zich vanzelf. Enige verkleuring kan zeven tot tien dagen zichtbaar zijn. De hechtingen en het pleisterverband worden na een week verwijderd.

De meeste patiënten kunnen na zeven dagen hun dagelijkse activiteiten weer hervatten. Zwaar lichamelijke inspanning kan pas na drie weken en sporten kan na een herstelperiode van zes weken.

Verder herstel
Het uiteindelijke resultaat van de kincorrectie is pas goed zichtbaar nadat de zwelling helemaal is weggetrokken. Houd er rekening mee dat dit zeker een maand kan duren. Na de herstelperiode blijft een resultaat over dat er volkomen natuurlijk uitziet en aanvoelt.

Littekencrème
Tijdens uw eerste controle krijgt u een verzorgende crème voor de littekens. Zodra de wond gesloten is en de korstjes zijn verdwenen, mag u beginnen met het smeren van de littekencrème. Door dit tweemaal daags op de gesloten wond te smeren vergroot u de kans op een mooie genezing.

05 Risico's en complicaties

Het is belangrijk dat u zich realiseert dat iedere chirurgische ingreep risico’s en complicaties met zich mee kan brengen. Bij plastisch chirurgische ingrepen gaat het in principe om gezonde mensen en zijn de risico’s gering. Door goede voorlichting, een volledige anamnese en onze professionele werkwijze brengen wij deze risico’s terug tot een absoluut minimum. Daarnaast kunt u helpen bepaalde risico’s te verkleinen door de instructies die u heeft meegekregen nauwkeurig op te volgen.

Enkele mogelijke complicaties kunnen zijn:

 • Infectie
 • Verstoorde wondgenezing
 • Nabloeding
 • Verschuiving implantaat
 • Kapselvorming rondom het implantaat
 • Aanhoudend verdoofd gevoel in de lip
 • Verslapte spier rondom de mond

Roken
Patienten die voor de behandeling roken, tabaksproducten of nicotineproducten gebruiken hebben een groter risico op complicaties. Tevens kan het een negatief effect hebben op de anesthesie met eventueel een verhoogd bloedingsrisico als gevolg. Het is belangrijk ten minste vier weken voor de behandeling niet te roken en dit gedurende het gehele herstelproces vol te houden.

Mensen die niet worden blootgesteld aan tabaksrook of nicotine producten hebben een aanzienlijk lager risico op dergelijke complicaties.

Meer informatie

Plan nu direct uw afspraak in onze agenda of laat ons u terugbellen.