Plan gratis consult

Feiten over de buccaal vet verwijderen

  • Icon Calendar

    Anesthesie

    Ingreep onder lokale verdoving
    Ingreep onder algehele anesthesie (prijs inclusief narcose)

  • Icon Calendar

    Operatieduur

    30 minuten - 1 uur

  • Icon Calendar

    Hersteltijd

    3 weken

Buccaal vet verwijderen

Buccaal vet verwijderen is een cosmetische ingreep waarbij overtollig vet uit de wangen wordt verwijderd om het gezicht een slanker en meer gedefinieerd uiterlijk te geven. Dit vet, ook wel buccaal vet genoemd, kan bij sommige mensen zorgen voor een ronde of “babyachtige” gezichtsuitstraling.

Deze procedure is geschikt voor mensen die van nature een voller gezicht hebben en hun jukbeenderen en kaaklijn meer willen accentueren. Het is minder geschikt voor mensen met een smal gezicht, omdat het verwijderen van buccaal vet na verloop van tijd een ingevallen uiterlijk kan geven door het natuurlijke verouderingsproces.

Mensen kiezen voor deze ingreep om hun gezichtscontouren te verbeteren, een verfijnder uiterlijk te krijgen en een balans in hun gezichtsvorm te creëren. De resultaten zijn langdurig, wat aantrekkelijk is voor mensen die blijvende verbetering van hun gezichtsstructuur willen.

Als alternatief voor buccaal vet verwijderen zijn er verschillende opties die kunnen helpen om het gezicht te versmallen en te contouren. Voor sommige mensen kan een kin- of kaaklijnliposuctie een goede oplossing zijn om vet te verwijderen en een slanker uiterlijk te creëren, vooral rond de kaak of kin.

Scroll naar onder voor meer informatie over de buccaal vet verwijderen behandeling. U kunt ook direct een vrijblijvend adviesgesprek inplannen.

Wat kost de buccaal vet verwijderen

  • L Ingreep onder lokale verdoving
  • O Ingreep wenselijk met overnachting (prijs inclusief overnachting)
  • N Ingreep onder algehele anesthesie (prijs inclusief narcose)
Buccaal vet verwijderen
L N
€ 1500

Wij begeleiden u stap voor stap voor, tijdens en na de behandeling

01 Meer informatie

Wat is Buccaal vet verwijderen? 
Buccaal vet is een vetlaag die diep in de wangen zit, tussen de spieren van het gezicht. Dit vet kan een ronde, “babyachtige” vorm geven aan het gezicht. Sommige mensen hebben van nature meer buccaal vet, wat kan bijdragen aan een voller gezicht. Deze behandeling is bedoeld om het gezicht slanker en meer gedefinieerd te laten lijken.

Hoe werkt deze behandeling? 

  • Buccaal vet verwijderen is een relatief kleine ingreep. Het gebeurt meestal onder lokale verdoving.
  • Tijdens de ingreep wordt er een kleine incisie gemaakt aan de binnenkant van de mond, waardoor de chirurg toegang krijgt tot het vetkussentje. Een deel van het buccale vet wordt verwijderd om het gezicht te contouren.
  • De ingreep duurt meestal ongeveer 30 minuten tot een uur en er zijn geen zichtbare littekens omdat de incisie in de mond zit.

Wat zijn de voordelen? 

  • Definiëring van de jukbeenderen en kaaklijn: Door het verwijderen van buccaal vet kan het gezicht een meer gedefinieerde, slanke uitstraling krijgen.
  • Verbeterde balans in het gezicht: De procedure kan helpen bij het creëren van een harmonieuzer gelaat.
  • Langdurig resultaat: Omdat de vetcellen worden verwijderd, zijn de resultaten permanent, tenzij er aanzienlijke gewichtsschommelingen plaatsvinden.

Wanneer kom je in aanmerking voor deze behandeling? 

  • Mensen met een rond gezicht of gezichtsvolheid door buccaal vet kunnen goede kandidaten zijn.

Wanneer is het niet geschikt? 

  • Het is minder geschikt voor mensen die al een erg slank gezicht hebben, omdat het verwijderen van buccaal vet in de loop der jaren de veroudering kan accentueren.

Wat kost het?
De kosten van deze behandeling zijn afhankelijk van de gewenste en aantal regio’s. Als u kiest voor meerdere locaties dan wordt de prijs gereduceerd. Tijdens een consult kan een van onze plastisch chirurgen u meer duidelijkheid geven over welke regio het meest geschikt is voor u.

Algehele narcose of lokale verdoving? 

Buccaal vet verwijderen gebeurt meestal onder lokale verdoving. Dit betekent dat alleen het gebied rond de wangen wordt verdoofd, zodat de patiënt tijdens de ingreep wakker blijft maar geen pijn voelt.

In sommige gevallen kan algehele anesthesie worden overwogen, vooral als de patiënt zich erg angstig voelt of als de ingreep wordt gecombineerd met andere cosmetische behandelingen.

Belangrijk: Voorafgaand aan de ingreep vindt altijd een uitgebreid consult plaats om te bepalen of liposuctie voor jou de juiste keuze is en om eventuele risico’s te bespreken.

02 Het consult

Plastisch chirurg
Het consult vindt altijd plaats bij de plastisch chirurg die u gaat behandelen. Tijdens dit eerste consult kunt u aangeven waar u zich, ten aanzien van uw lichaam, het meest aan stoort en wat u hieraan wenst te veranderen. Samen met uw plastisch chirurg zult u voor de spiegel uw wensen en de regio’s bespreken. Naar aanleiding hiervan zal hij de voor u meest geschikte operatietechniek voorstellen en dit met u bespreken. Voor de spiegel wordt u dan ook uitgelegd wat deze techniek inhoudt en wat u kunt verwachten ten aanzien van het eindresultaat.

De plastisch chirurg zal u vervolgens voor en na foto’s laten zien van de door hem of haar uitgevoerde behandelingen. Hierdoor kunt u een beeld krijgen van de mogelijke resultaten. Aan het eind wordt uw consult samengevat in een behandelplan en worden de totale kosten direct met u besproken. Zo kunt u een weloverwogen beslissing maken.

Wilt u meer informatie over uw eerste consult bij Boerhaave? Lees hier meer.

Consulente
Aansluitend op uw eerste consult met uw plastisch chirurg heeft u een (telefonisch) gesprek met uw consulente. Het doel van dit gesprek is u op de hoogte te brengen van zaken die geregeld moeten worden rondom uw liposuctie. Zo bent u goed voorbereid op uw behandeling.

BMI
Wanneer u onder narcose gaat tijdens een operatie, is het van belang dat deze veilig verloopt. Om die reden dient u een gezond gewicht te hebben. Wilt u weten of u een gezond gewicht hebt?

Bereken hier uw BMI. De BMI (Body Mass Index) geeft aan of uw gewicht gezond is in relatie tot uw lengte.

03 De behandeling

Het verwijderen van het buccale vet

  • De chirurg maakt een kleine incisie aan de binnenkant van elke wang, in het slijmvlies van de mond. Omdat deze incisies binnenin de mond zitten, zijn er geen zichtbare littekens.
  • Met speciale instrumenten vindt de chirurg het buccale vetkussentje en verwijdert een deel van het vet om de contouren van je gezicht te verfijnen.
  • Zodra de juiste hoeveelheid vet is verwijderd, sluit de chirurg de incisies met oplosbare hechtingen.

04 Nazorg en herstel

Als uw behandeling plaats vond onder plaatselijke verdoving mag u vaak een half uur na de ingreep naar huis. In het geval van algehele anesthesie (narcose) verblijft u meestal nog drie tot vier uur in de kliniek, zodat uw bloeddruk en hartslag in de gaten gehouden kan worden. U mag pas naar huis als de verpleegkundige en de anesthesist het verantwoord vinden.

Was uw behandeling onder narcose uitgevoerd? Dan mag u thuis beginnen met licht verteerbaar voedsel, zoals water, thee en beschuit. Probeer hierbij misselijkheid en braken te voorkomen. Dit verkleint namelijk de kans op nabloedingen en/of stuwing van de wond. Daarbij is het belangrijk om veel te drinken.

Direct na de ingreep kan er enige zwelling en lichte pijn zijn.

Herstel

Direct na de ingreep (1-3 dagen):

    • Zwelling en lichte pijn zijn normaal in de eerste paar dagen. Dit wordt vaak verlicht met koude kompressen en eventueel voorgeschreven pijnstillers.
    • Aangezien de incisies in de mond zitten, wordt patiënten aangeraden om zacht voedsel te eten en het mondgebied goed schoon te houden om infecties te voorkomen.

Eerste week:

      • De meeste zwelling neemt in de eerste week af. Veel patiënten kunnen na een paar dagen hun normale activiteiten hervatten, afhankelijk van hoe ze zich voelen.
      • Sporten en intensieve inspanningen worden vaak pas na een week aanbevolen om zwelling en ongemak te minimaliseren.

Na 2-3 weken:

    • Tegen het einde van de tweede week is de meeste zwelling verdwenen, maar het kan nog enkele weken duren voordat het eindresultaat zichtbaar is.

 

 

 

05 Het resultaat

Het definitieve resultaat is meestal na ongeveer 3 maanden zichtbaar, wanneer alle zwelling volledig is verdwenen en de huid en weefsels zich hebben aangepast.

06 Wat zijn de risico's en complicaties?

Hoewel buccaal vet verwijderen over het algemeen veilig is, zijn er enkele mogelijke risico’s en complicaties die kunnen optreden. Hier zijn de belangrijkste:

Infectie
  • Zoals bij elke chirurgische ingreep is er een risico op infectie, vooral omdat de incisies in de mond worden gemaakt, waar bacteriën aanwezig zijn. Dit kan meestal worden voorkomen door goede mondhygiëne.
Zwelling en blauwe plekken
  • Zwelling en blauwe plekken zijn normaal na de ingreep, maar kunnen bij sommige mensen langer aanhouden. Dit is meestal tijdelijk en verdwijnt geleidelijk binnen enkele weken.
Bloedingen
  • Bloedingen zijn zeldzaam bij buccaal vet verwijderen, maar het kan voorkomen. Dit is meestal een lichte complicatie die vanzelf stopt, maar in sommige gevallen kan een aanvullende behandeling nodig zijn.
Gevoelloosheid of zenuwbeschadiging
  • De chirurg werkt in de buurt van belangrijke zenuwen in het gezicht, en hoewel dit zelden gebeurt, is er een klein risico op zenuwbeschadiging, wat kan leiden tot tijdelijke of permanente gevoelloosheid of zwakte in de wangen.
Speekselklier- of kanalenbeschadiging
  • In zeldzame gevallen kan er tijdens de ingreep schade ontstaan aan de speekselklieren of speekselkanalen, wat ongemak of andere complicaties kan veroorzaken.

Roken
Patiënten die op het moment van een operatie roken; of tabaks- of nicotineproducten gebruiken, hebben een groter risico op complicaties, zoals het afsterven van de huid en slechtere wondgenezing. Daarnaast kan het een negatief effect hebben op de anesthesie met eventueel een verhoogd bloedingsrisico als gevolg. Het is belangrijk ten minste vier weken voor de ingreep niet te roken en dit vol te houden gedurende het gehele herstelproces.

Belangrijk om te weten is dat mensen die worden blootgesteld aan meeroken ook een mogelijk verhoogd risico op soortgelijke complicaties kunnen oplopen. Mensen zonder blootstelling aan tabaksrook of nicotine bevattende producten hebben een aanzienlijk lager risico op complicaties.

Meer informatie

Plan nu direct uw afspraak in onze agenda of laat ons u terugbellen.