Maak een afspraak

"*" geeft vereiste velden aan

 

Om een operatie onder narcose te kunnen ondergaan, is het van belang dat deze veilig verloopt. Om die reden dient u een zo gezond mogelijk gewicht te hebben, dat bovendien niet te veel schommelt. De verhouding tussen lengte en gewicht wordt uitgedrukt in de BMI (Body Mass Index).

Hiervoor geldt dat een BMI tussen de 18,5 en 25 wordt beschouwd als een gezond gewicht. Een BMI tussen de 25 en 30 betekent overgewicht, en tussen de 30 en 35 ernstig overgewicht.

U kunt bij ons om veiligheidsredenen niet geopereerd worden bij een BMI boven de 35. Indien u een BMI tussen de 30 en 35 heeft, zal de plastisch chirurg (evt. in overleg met de anesthesioloog) bepalen of een ingreep voor u verantwoord en veilig is.

Als u ernstig overgewicht heeft en nog aan het afvallen bent, of dit van plan bent, is het voor de plastisch chirurg moeilijk om in te schatten hoe uw lichaam er uit zal zien bij uw streefgewicht. Vaak is het daarom nog niet verstandig om al een afspraak te maken als u nog ver van uw streefgewicht af zit.

Mocht u hulp nodig hebben bij het verkrijgen van een gezonder gewicht, dan kunt u bij uw huisarts of diëtist informeren naar de mogelijkheden.