Maak een afspraak

Feiten over de renuvion (huidverstrakking)

 • Icon Calendar

  Anesthesie

  Ingreep onder lokale verdoving

 • Icon Calendar

  Operatieduur

  30-90 minuten

 • Icon Calendar

  Hersteltijd

  4 - 10 dagen

Renuvion (huidverstrakking)

Bij Boerhaave Medisch Centrum bieden we de Renuvion behandeling aan, een geavanceerde techniek voor huidverstrakking met geïoniseerd helium, ook wel bekend als J-plasma. Deze behandeling wordt uitgevoerd door ervaren plastisch chirurgen en richt zich op het verstrakken van de huid en onderhuids vetweefsel zonder grote littekens achter te laten.

De Renuvion behandeling is ideaal voor gebieden waar de huid verslapt is, zoals de onderkin, hals, buik, bovenarmen en benen. Tijdens de behandeling worden kleine incisies gemaakt, waardoor de littekens minimaal zijn. De procedure wordt meestal gecombineerd met een liposuctie behandeling om de huid te verstrakken, waardoor er na de behandeling met Renuvion een beter resultaat ontstaat.

Wat kost de renuvion (huidverstrakking)

 • L Ingreep onder lokale verdoving
 • O Ingreep vereist een overnachting (prijs inclusief overnachting)
 • N Ingreep onder algehele anesthesie (prijs inclusief narcose)
Renuvion huidverstrakking
L
€ 1500

Wij begeleiden u stap voor stap voor, tijdens en na de behandeling

01 Wat is Renuvion?

Renuvion is een minimaal invasieve procedure die een unieke combinatie van koude heliumplasma en radiofrequentie-energie gebruikt om de huid van binnenuit te verstrakken. Deze technologie is specifiek ontwikkeld om de onderliggende weefsels te verwarmen en tegelijkertijd de omliggende gebieden koel te houden, wat resulteert in minder hersteltijd en minder risico’s in vergelijking met traditionele huidverstrakkingsmethoden.

Een behandeling met Renuvion kan ook gecombineerd worden met andere behandelingen zoals een minbuikwandcorrectie of een buikwandcorrectie.

De behandeling kan onder lokale verdoving plaatsvinden voor kleine gebieden, terwijl grotere behandelgebieden onder algehele narcose worden uitgevoerd. Onze plastisch chirurgen beoordelen zorgvuldig welke aanpak het beste bij u past.

Na de behandeling krijgt u een drukverband met voor het juiste lichaamsgebied, dat minimaal 4 weken gedragen moet worden.

Het resultaat van de Renuvion behandeling is een strakkere huid en verbeterde contouren, met langdurige effecten door stimulatie van collageenvorming tot wel 9 maanden na de ingreep.

Bent u klaar om uw natuurlijke schoonheid te herstellen? Neem dan contact met ons op voor een consult.

02 Hoe werkt Renuvion in combinatie met liposuctie?

Liposuctie is een populaire cosmetische procedure die overtollig vet uit specifieke delen van het lichaam verwijdert. Hoewel liposuctie effectief is voor vetverwijdering, kan het alleen de huid niet aanzienlijk verstrakken. Hier komt Renuvion van pas. Door Renuvion direct na liposuctie toe te passen, kan de arts de huid verstrakken in de gebieden waar vet is verwijderd, wat leidt tot een gladder en meer gedefinieerd lichaamscontour.

Tijdens de behandeling worden kleine incisies van ongeveer 5 mm gemaakt, gevolgd door het inbrengen van verdovingsvloeistof via een dunne canule onder de huid. Na een inwerkperiode van 15-30 minuten, kan indien nodig liposuctie worden uitgevoerd. Vervolgens wordt via dezelfde opening de Renuvion canule ingebracht, waardoor energie kan worden afgegeven aan het weefsel. Deze energie, in combinatie met warmte en radiofrequente golven, leidt tot verstrakking van zowel het onderhuids vetweefsel als de huid. Plasma-energie wordt nauwkeurig geleid door het collageennetwerk van het onderhuidse vet en de huid, waardoor het onderliggende bindweefsel samentrekt en de huid verstrakt. Bovendien stimuleert deze energie de vorming van nieuw collageen, wat resulteert in langdurige verbetering tot wel 9 maanden na de behandeling.

03 Voordelen van Renuvion na liposuctie

Verbeterde huidstrakheid: Renuvion stimuleert de aanmaak van collageen, wat resulteert in een stevigere en strakkere huid.
Minimale hersteltijd: De combinatie van heliumplasma en radiofrequentie-energie zorgt voor een snelle genezing en minimaliseert de hersteltijd.
Precisie: Renuvion biedt een uitzonderlijke controle over het verstrakkingsproces, waardoor de arts specifieke gebieden nauwkeurig kan behandelen zonder omliggende weefsels te beschadigen.
Langdurige resultaten: Hoewel de eerste verbeteringen direct zichtbaar zijn, zullen de resultaten in de loop van de tijd blijven verbeteren naarmate er meer collageen wordt aangemaakt.

04 Zijn er risico's aan een behandeling met Renuvion?

Bij iedere behandeling zijn er risico’s. De meest voorkomende risico’s van een Renuvion-behandeling omvatten infecties, zwellingen, blauwe plekken, en littekens, hoewel deze over het algemeen klein zijn. Asymmetrie in de behandelde gebieden kan ook voorkomen, en soms kan er sprake zijn van een ongelijke huidtextuur of onregelmatige contouren, vooral als te veel vet wordt verwijderd. Na de behandeling kan het behandelde gebied tijdelijk gevoelloos zijn.

05 Voor wie is Renuvion geschikt?

Deze behandeling is ideaal voor patiënten die op zoek zijn naar een effectieve manier om de huid te verstrakken na liposuctie. Het is vooral effectief voor diegenen die een lichte tot matige huidverslapping ervaren. Een consultatie met een gekwalificeerde specialist is essentieel om te bepalen of Renuvion de juiste optie is voor uw specifieke situatie.

06 Wat kunt u verwachten tijdens het herstel?

Na de behandeling kunt u enige zwelling en blauwe plekken verwachten, die binnen enkele dagen tot weken zullen afnemen. De meeste patiënten kunnen hun normale activiteiten binnen een paar dagen hervatten, hoewel het belangrijk is om zware inspanningen te vermijden totdat volledig herstel is bereikt.

Na de behandeling wordt voor het juiste lichaamsgebied gedurende minimaal 4 weken een drukverband aangebracht om het genezingsproces te ondersteunen.

07 Conclusie

Renuvion, in combinatie met liposuctie, biedt een krachtige oplossing voor patiënten die streven naar een strakker, meer gedefinieerd lichaam. Door geavanceerde technologie te gebruiken om de huid van binnenuit te verstrakken, helpt deze behandeling om de esthetische resultaten van liposuctie te verbeteren. Als u overweegt deze behandeling te ondergaan, komn dan op consult bij een van onze gespecialiseerde plastisch chirurgen om te bespreken of dit de juiste keuze is voor u.

Meer informatie

Plan nu direct uw afspraak in onze agenda of laat ons u terugbellen.