Maak een afspraak

Dr. P. van der Heijden

KNO-arts BIG: 49063783101
Dr. P. van der Heijden - Boerhaave
Perry van der Heijden werkt met veel enthousiasme als KNO-arts. Al vroeg in het begin van de opleiding tot KNO-arts kwam de interesse voor schoonheid van het gezicht. Tijdens de opleiding heeft van der Heijden wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de behandeling van kinderen met een schisis (hazelip). Deze kinderen hebben in hun leven veel functionele en cosmetische behandelingen van hun gezicht nodig. Over dit onderzoek heeft van der Heijden in 2012 zijn proefschrift afgerond en met succes verdedigd aan de Rijksuniversiteit van Groningen. Plastische aangezichtschirurgie heeft dan ook zijn speciale interesse. Een groot deel van het werk wordt besteed aan neuscorrecties, afstaande oren en operatieve behandelingen van huidtumoren in het gezicht. Hij heeft aanvullende opleiding, training en werkbezoeken gedaan bij gezichtschirurgen in binnen- en buitenland en het prestigieuze Amerikaans examen voor facial plastic surgery succesvol afgerond. Dit heeft geleid tot een certificering voor plastische aangezichtschirurgie. Bij Boerhaave Kliniek kan Van der Heijden genieten van het verbeteren van iemands uitstraling. “Het is prachtig om iemand te kunnen helpen om er goed uit te zien voor de leeftijd. Wanneer de emotie die je gezicht uitstraalt niet past bij hoe je je voelt, kan storend zijn. Ik wil graag op een subtiele wijze mijn kennis en kunde gebruiken om behulpzaam te zijn.” Bij Boerhaave richt Dr. van der Heijden zich op oorcorrecties en neuscorrecties. Van der Heijden is lid van de Nederlandse Vereniging voor Keel- Neus- Oorheelkunde en Heelkunde van het Hoofd-Halsgebied, Europese academie voor plastische aangezichtschirurgie, Nederlandse werkgroep plastische aangezichtschirurgie.

Onderwijs

Geneeskunde aan het Universitair Medisch Centrum Utrecht
1998-2004
Opleiding Keel-Neus-Oorheelkunde en Heelkunde van het Hoofd- Halsgebied, UMCG, Groningen
2005-2011
Examen CE ORL-HNS, Barcelona (deel I), Wenen (deel II)
2010-2012
Fellowships en observerships voor de European Academy of Facial Plastic Surgery bij plastische chirurgie, KNO, kaakchirurgie, cosmetische geneeskunde en dermatologie (RadboudUMC, Bergman Clinics, UMCG, Kantonspittal St Gallen Zwitserland, Merz Institute, en meer)
2014-2016
Examen International Federation of Facial Plastic Surgery Societies, Londen, Verenigd Koninkrijk
2017

Werkervaring

Arts-assistent KNO, Centraal Militair Hospitaal, Utrecht
2004-2005
KNO-arts, St Jansdal ziekenhuis, Harderwijk
2012 – heden
KNO-arts bij Dr Marc Injectabels, toepassing van botox en fillers
2017 – 2020
Voorzitter NORM (neus outcome registry measures). Landelijke werkgroep voor het vastleggen, verzamelen en analyseren van uitkomstinformatie over neusoperaties, oa om toe te kunnen passen in de wetenschap.
2020 – heden
KNO-arts, Boerhaave Kliniek, Amsterdam
2021 – heden

Lidmaatschappen

  • Nederlandse Vereniging voor Keel-Neus-Oorheelkunde en Heelkunde van het Hoofd-halsgebied

  • European Academy of Facial Plastic Surgery (EAFPS)

  • International Federation of Facial Plastic Surgery Societies (IFFPSS)

  • Confederation of European Otorhinolaryngology – Head and Neck Surgery

  • Werkgroep plastische aangezichtschirurgie, KNO-vereniging

  • Register KNO-arts gecertificeerd in plastische aangezichtschirurgie

Promotie

Children with cleft lip and palate: capita selecta. Rijksuniversiteit Groningen. 2012

Privaat

Samenwonend, 3 kinderen, hardewijk woon/werk. sportief met kitesurf, skien korfbal