Maak een afspraak

Samen naar de plastisch chirurg

Samen naar de plastisch chirurg: We zien het steeds vaker bij ons in het Boerhaave Kliniek: Samen met je partner, zus, schoonzus of broer naar de plastisch chirurg.

Samen met je partner, zus of broer

Iedereen die op social media actief is, doet zijn best zichzelf zo mooi mogelijk te presenteren. Maar als je partner dan zegt: “Gooi die foto weg, ik zie er oud uit met die onderkin”, denk jij alleen: “dat gevoel heb ik nu ook als ik naar mijn eigen foto’s kijk.”. Of je bespreekt met je zus je jarenlange wens een borstvergroting te willen ondergaan en dan blijkt zij dezelfde wens te koesteren. Of je deelt met je broer diezelfde, te grote neustip waar jullie je beiden al jaren aan storen.

Dan kan dat moment een opening zijn om eens samen een bezoek te brengen aan de plastisch chirurg. En precies zo gebeurt het dus. Het aantal koppels dat hand in hand of zij aan zij de kliniek binnenloopt om allebei een behandeling te ondergaan, groeit.

Voor welke plastisch chirurgische verrichtingen komen die koppels dan zoal naar de kliniek voor plastische chirurgie? Dat blijkt, niet vreemd natuurlijk, behoorlijk van de leeftijd af te hangen.

Twintig tot dertigers

Onder de twintigers is de neuscorrectie populair. Zussen en broers zien we hier vaker dan koppels, bij hen gaat het meer om Botox en andere fillers. De vrouw neemt het voortouw, en haar partner zegt vervolgens: “Doe mij ook eens een beetje.”.

Dertig tot veertigers

Onder de dertigers is in eerste instantie de verandering van het lichaam van de vrouw onder invloed van zwangerschap(pen) de reden voor een bezoek aan de plastisch chirurg, voor een borstliftbuikwandcorrectieMommy makeover en liposuctie. De man volgt dan, ook voor liposuctie, om weer een strakke buik te krijgen.

Door het krijgen van kinderen verandert de vorm van je lichaam en vooral de borsten. Het gesprek hierover met je zus kan een opening zijn om eens samen op bezoek te gaan bij de plastisch chirurg om na te gaan wat de mogelijkheden zijn.

Veertig tot vijftigers

De veertigers willen zichzelf opfrissen. Aan een facelift zijn ze nog niet toe, maar een ooglidcorrectie, een behandeling met fillers en in sommige gevallen een S-lift zijn in deze leeftijdscategorie steeds populairder aan het worden.

Vijftig en ouder

Die facelift, al dan niet gecombineerd met een halslift, volgt dan vanzelf voor de vijftigers of zestigers. Door deze ingreep samen te ondergaan, zien de partners het als een beloning voor het leven dat ze in de afgelopen decennia samen hebben geleefd. Bovendien kunnen ze elkaar ondersteunen in de herstelperiode.

Natuurlijk neemt dit alles niet weg dat plastische chirurgie altijd een individuele beslissing blijft. De plastisch chirurg zal ook altijd met de individuele patient diens wensen en de haalbaarheid daarvan bespreken.

Deel deze pagina

Meer artikelen over hetzelfde onderwerp