Maak een afspraak

Dr. F. Vegter (voorheen dr. Kingma)

Plastisch chirurg BIG: 39044190701
Dr. F. Vegter - Boerhaave
Indien u zoekt naar dr. Kingma, dan heeft u haar gevonden. Echter gebruikt zij sinds kort weer haar eigen naam. Dr. F. Vegter heeft haar studie geneeskunde aan de Vrije Universiteit gevolgd. Zij is in het VUmc opgeleid tot plastisch chirurg. Sinds haar registratie als plastisch chirurg in 2003 is zij onder andere in het Medisch Centrum Slotervaart te Amsterdam werkzaam geweest. Aldaar heeft zij zich in toenemende mate bezig gehouden met correcties na groot gewichtsverlies. In het Medisch Centrum Jan van Goyen heeft zij jarenlang diverse esthetische ingrepen verricht. “Ik vind het belangrijk dat een patiënt voor de ingreep weet wat hij/zij kan verwachten; maar net zo belangrijk is dat goed besproken wordt wat er niet mogelijk is. Voor deze beide aspecten neem ik ruim de tijd tijdens het spreekuur. Om een zo goed mogelijk resultaat te bereiken, loop ik graag een stapje harder en ik werk dan ook graag samen met mensen die ook gericht zijn op een optimale ervaring voor de patiënt, en een optimaal resultaat. Als patiënten met een brede lach op controle komen, geeft mij dat veel voldoening!”

Onderwijs

Studie geneeskunde: Vrije Universiteit, Amsterdam
1987 – 1995
Vooropleiding algemene chirurgie, Gelre Ziekenhuis, Apeldoorn
1997 – 2000
Opleiding plastische chirurgie, VUmc, Amsterdam
2000 – 2003

Werkervaring

Plastisch chirurg, MC Slotervaart, Amsterdam
2003 – 2018
Plastisch chirurg, MC Jan van Goyen, Amsterdam
2005 – 2015
Plastisch chirurg, Spaarne Gasthuis, Hoofddorp
2019
Plastisch chirurg, Plastisch Cosmetisch Centrum Spaarne, Heemstede
2019 – 2020
Plastisch chirurg, Boerhaave Kliniek, Amsterdam
2020 – heden

Lidmaatschappen

  • Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie (NVPC)

  • Nederlandse Vereniging voor Esthetische Plastische Chirurgie (NVEPC)

Promotie

In 2002 is dr. Vegter gepromoveerd aan de Vrije Universiteit te Amsterdam. De titel van het proefschrift luidt “Clinical assessment of facial stigmata in cleft patients”. Het proefschrift gaat over het objectiveren van afwijkingen (zoals asymmetrie) in de gezichten van mensen die met een lip-, kaak- of verhemeltespleet zijn geboren.

Privaat

Dr. Vegter heeft twee kinderen en een parttime hond. In haar vrije tijd loopt ze met de hond en houdt ze zich bezig met sporten, lezen en koken en bakken.