Maak een afspraak

Gaat de nieuwe man voor plastische chirurgie?

Plastische chirurgie bij mannen verder in opkomst

Gaat de nieuwe man voor plastische chirurgie? Volgens Amerikaanse statistieken wel. Sinds 1997 is het aantal mannen dat daar cosmetische verrichtingen laat doen maar liefst 325 procent gestegen.

Bent u, lezer van deze tekst, een man? Dan geef het maar toe: u geniet ervan om te kijken naar een vrouw die er op haar best uitziet. Bent u vrouw? Dan geef het ook maar toe: u vindt het fijn als een blik in de spiegel u een complimentje geeft. Ogen die met plezier de wereld inkijken, een stralende glimlach, een mooie gave huid. Het is niet voor niets dat van de tien door vrouwen meest gewenste plastisch chirurgische verrichtingen er vier betrekking hebben op het gelaat (botox, fillersooglidcorrectie en neuscorrectie). Allemaal verrichtingen die de natuurlijke schoonheid van een vrouw nét dat beetje extra accent kunnen geven.

Liposuctie, neuscorrectie, ooglidcorrectie, borstverkleining (gynaecomastie) en facelifts scoren goed.

Maar is het voor mannen dan anders? Dat alle mannen zelf geloven in hun zo gretig geuite “Mannen worden alleen maar knapper als ze ouder worden”? Geloof het maar niet. Mannen weten de schappen met beautyproducten bij de drogist steeds beter te vinden. En niet alleen dat, na de vrouwen beginnen ook de mannen nu heel snel hun schroom te verliezen om hun uiterlijk via een behandeling door de plastisch chirurg een zetje in de goede richting te geven. Plastische chirurgie is nu ook onder mannen hot. En waarom ook niet? Een man wil ook een goed gevoel krijgen als hij in de spiegel krijgt. En ook een man zal een complimentje over zijn uiterlijk op waarde weten te schatten. Zoals vaker het geval is als het om plastische chirurgie gaat, is deze ontwikkeling begonnen in de Verenigde Staten.  De populairste niet chirurgische verrichting onder mannen is de toepassing van injectables. Maar ook liposuctie, neuscorrectie, ooglidcorrectie, borstverkleining (gynaecomastie) en facelifts scoren goed.

Mannen weten de weg naar de plastisch chirurg steeds beter te vinden.

Op dit moment hebben de mannen de vrouwen nog lang niet ingehaald. Van alle gebruikers van plastische chirurgie is op dit moment nog minder dan een kwart een man. Maar de mannen weten de weg naar de plastisch chirurg dus wel steeds beter te vinden. Vergeet dus de hipster, de Tarzan, de don Juan, de spierbundel, de metroman en al die andere typen mannen waarover de vrouwenbladen zo gretig schrijven. De nieuwe man is gewoon een man die er goed uit wil zien. Geef hem eens ongelijk.

Een aantal van de meest uitgevoerde ingrepen voor mannen in Boerhaave Kliniek zijn:

  1. Ooglidcorrectie
  2. Neuscorrectie
  3. Face-Halslift
  4. Liposuctie
  5. Buikwandcorrectie
Deel deze pagina

Meer artikelen over hetzelfde onderwerp