Maak een afspraak

Facelift behandelingen stijgt in populariteit

Het aantal uitgevoerde facelift behandelingen is het afgelopen jaar in populariteit gestegen. Dit blijkt uit het jaarlijkse onderzoek van de American Society of Plastic Surgeons (ASPS). Na een daling uit de top 5 lijkt de facelift terug van weg geweest.

Fascinatie voor mogelijkheden Facelift

Patiënten lijken gefascineerd te zijn door de mogelijkheden die er zijn om het gezicht net wat verfijnder te maken. Dit zie je ook terug in het aantal mobiele apps en filters die je kunt gebruiken om je gezicht op een foto net wat vriendelijker of slanker te maken. Dat de facelift weer terug is gekomen in de top 5 meest uitgevoerde behandelingen in de plastische chirurgie vindt de ASPS dan ook niet vreemd.

Andere gezichtsbehandelingen in de top 5

Naast de Facelift (plaats 5 met een stijgen van 4% ten opzichte van 2015) staan ook ooglidcorrecties en neuscorrecties in de top 5 van meest uitgevoerde behandeling. Het aantal uitgevoerde ooglid- en neuscorrecties zijn in 2016 allebei met 2% gestegen.

Borstvergroting en liposuctie

Net zoals voorgaande jaren wordt de top 5 met meest uitgevoerde behandelingen gedomineerd door borstvergrotingen en liposuctie. Deze twee behandelingen stegen respectievelijk met 4 en 6 procent ten opzichte van vorig jaar. Bij liposuctie wordt steeds vaker de vraag door patiënten gesteld om vet van bijvoorbeeld de buikzone terug te plaatsen in het gezicht, bil of borsten, ook wel lipofilling genoemd. Ook bij Boerhaave zien we dat we deze vraag vaker krijgen dan in 2015.

Vergelijkbaar met Nederland

Ondanks dat de resultaten uit het onderzoek van de ASPS gebaseerd zijn op de Amerikaanse markt, kunnen we deze trend vergelijken met de trends in Nederland. In de afgelopen jaren hebben we gezien dat de trends en stijgingen niet in zijn geheel overeenkomen maar voor een grootdeel overeenkomen met de trends en stijgingen in Amerika.

Welke facelift is geschikt voor u?

Bij Boerhaave Kliniek bieden we meerdere varianten van de facelift aan. U kunt op de betreffende pagina’s meer lezen en uiteraard ook een gratis en vrijblijvend consult maken om met de plastisch chirurg te bespreken welke facelift past bij uw wensen.

Deel deze pagina

Meer artikelen over hetzelfde onderwerp