Maak een afspraak

Tijd voor mooie mannen

Hoewel wij Nederlanders bekend staan als een nuchter volkje, willen we er natuurlijk wel gewoon goed uitzien. Dit verklaart waarom we ieder jaar goede voornemens maken (met afvallen steevast op nummer één), waarom we ons in de lente arm kopen aan nieuwe kleren, en waarom we weer een abonnement nemen op de sportschool als de zomer nadert. Die goede voornemens van januari zijn we in februari alweer vergeten. De kleren die we in de lente kopen, kunnen zo ruimzittend zijn dat ze ons postuur aangenaam verhullen in dat lentezonnetje op het terras. Maar de zomer is echt een probleem, want op het strand gaan de kleren uit en valt er weinig meer te verbergen.

In de laatste vijf jaar: 43 procent meer mannen

Wat dan te doen om er toch aantrekkelijk uit te zien? De Amerikanen weten het wel. Die gaan gewoon naar de plastisch chirurg en niet zo’n beetje ook. Meer dan twaalf miljard dollar gaven ze hier in 2014 aan uit, en dat deden ze in 2013 ook al. Een opvallende ontwikkeling hierbij is dat ook de mannen de weg naar de plastische chirurgie steeds beter weten te vinden. In de laatste vijf jaar zijn Amerikaanse mannen 43 procent méér gebruik gaan maken van chirurgische en niet-chirurgische procedures om het lichaam te verfraaien. Tegelijkertijd laten ook de Amerikaanse vrouwen zich niet onbetuigd, want ook zij kennen de weg naar hun favoriete plastisch chirurg nog steeds heel goed.

Liposuctie op nummer één

En wat staat zowel bij de mannen als de vrouwen op nummer één bij de chirurgische verrichtingen? U raadt het al: de liposuctie. Mannen en vrouwen vinden het allebei belangrijk om in zwembroek of bikini zelfverzekerd de strandtent te kunnen binnenlopen. Ook immens populair blijft de borstvergroting, vooral bij vrouwen al beginnen ook mannen de mogelijkheden hiervan te onderkennen. Het aandeel van Gynaecomastie groeide in de VS de laatste vijf jaar met 33 procent. Verder doen ooglidcorrectiebuikwandcorrectie en neuscorrectie het onverminderd goed bij de chirurgische verrichtingen.

Niet-chirurgische verrichtingen: Botox en hyaluronzuur.

Bij de niet-chirurgische verrichtingen scoren vooral de tijdelijke huidbehandelingen goed: Botox en hyaluronzuur. Ook haarverwijdering blijft populair. En net als bij de liposuctie en andere chirurgische verrichtingen geldt deze populariteit ook bij de niet-chirurgische verfraaiingen zowel voor mannen als voor vrouwen. De vrouwen die naar het strand willen deze zomer weten dus waar ze aan toe zijn: de mooie man is in aantocht.

Deel deze pagina

Meer artikelen over hetzelfde onderwerp