Maak een afspraak

Mommy Makeover – Mooie Moeder

Mommy Makeover

Geen enkele vrouw zal ontkennen dat een kind krijgen een van de mooiste en meest bijzondere ervaringen uit haar leven is. Maar veel vrouwen zullen ook niet ontkennen dat ze na de zwangerschap en bevalling toch met wat minder zelfvertrouwen voor de spiegel staan dan ze daarvoor deden. Natuurlijk zijn er vrouwen die er – door een strikt dieet en veel sporten of door een ongelofelijke zegening van moeder natuur – in slagen om al snel na de bevalling weer strak in hun lijf te zitten. Maar heel veel vrouwen is dit niet gegeven.

Slappere borsten na borstvoeding

Het blijkt vaak een enorme opgave om weer van de vetophoping af te komen die rond de buik of heupen is ontstaan, of die verslapte buikwand weer strak te krijgen. Bovendien zijn – zeker als de vrouw ook borstvoeding heeft gegeven – de borsten vaak slapper dan voorheen. Deze zaken zijn met sporten niet te herstellen. Veel vrouwen voelen zich hierdoor erg gehinderd in hun bewegingsvrijheid. Ze dragen bijvoorbeeld verhullende kleding, en durven zich ’s zomers niet meer in badkleding aan het strand of de zwembadrand te vertonen. En dat terwijl het hier om jonge vrouwen gaat, die juist als kersverse moeders enorm zouden moeten genieten van hun leven.

Hoe komt je af van je verslapte buik

Gelukkig is er een oplossing. Hij heet de Mommy Makeover en hij is in de Verenigde Staten al jaren een doorslaand succes. Deze ingreep is erop gericht in één keer het hele probleem op te lossen, via de combinatie van een borstcorrectie en een buikwandcorrectie. Voor de ene jonge moeder zal het hierbij gaan om een borstvergroting, voor de andere zal een borstlift aan de orde zijn. En in een aantal gevallen kan een liposuctie van de buik een onderdeel vormen van de buikwandcorrectie. De plastisch chirurg bepaalt altijd in samenspraak met u wat in uw specifieke geval de beste oplossing is.

Herstel na een mommy makeover

Dat deze combinatie van ingrepen mogelijk is geworden, is te danken aan de voortdurende wetenschappelijke ontwikkeling in de cosmetische plastische chirurgie. Plastisch chirurgen hebben geleerd steeds efficiënter te werken, waardoor de hersteltijd veel korter is en de kans op complicaties veel kleiner. Hierdoor is het mogelijk geworden om op verantwoorde wijze in één keer meerdere plastisch chirurgische operaties te doen. Natuurlijk speelt de ervaring van de plastisch chirurg in de diverse technieken, én in de gecombineerde toepassing daarvan, wel een doorslaggevende rol om tot een verantwoord en mooi resultaat te komen. Ook het tijdstip van de ingreep is van belang. Ervaren plastisch chirurgen zullen altijd aanraden te wachten tot minstens zes maanden na de bevalling en het beëindigen van de borstvoeding. Het lichaam moet immers de kans hebben voor natuurlijk herstel van de zwangerschapsperiode.

Wilt u er als moeder weer top uitzien?

Gelukkig is dat mogelijk. Bent u er klaar voor om aan uw eigen lichaam te werken en u zou graag meer willen weten wat bij u mogelijk is ? Maak dan een vrijblijvende afspraak op het spreekuur van één van onze plastisch chirurgen: 088 – 40 00 200

Deel deze pagina

Meer artikelen over hetzelfde onderwerp