Maak een afspraak

Plastische chirurgie ongekend populair

Het is nu moeilijk meer voor te stellen, want plastische chirurgie is tegenwoordig ongekend populair, maar er is een tijd geweest waarin esthetische plastische chirurgie volstrekt not done was. Je mocht het er niet eens over hebben. En als je “iets had laten doen”, kon je daar beter je mond over houden, want anders werd je door iedereen met de nek aangekeken.

We durven tegenwoordig veel makkelijker te vertellen dat we “iets hebben laten doen”

Natuurlijk, er zijn nog steeds mensen die er liever het zwijgen toe doen als ze met een al te rechtstreekse vraag worden geconfronteerd. Dit leerden we van tv-presentatrice Sophie Hilbrand, die voor haar programma Sophie in de kreukels mensen interviewde die bekend zijn van radio en tv. Slechts een enkeling durfde openlijk toe te geven wel eens wat botox of andere hulpmiddelen te hebben gebruikt.

In het gewone mensen leven ligt het anders. We durven tegenwoordig veel makkelijker te vertellen dat we “iets hebben laten doen”. En mede daarom is esthetische plastische chirurgie populairder dan ooit. Botox of fillers? Een borstvergroting? Een buikwandcorrectie? Een facelift? We durven het aan. Hoewel harde cijfers voor Nederland ontbreken, is duidelijk dat we ook in ons land de Verenigde Staten achterna gaan.

Plastische chirurgie om aantrekkelijk en competitief te blijven in de werkomgeving.

plastische-chirurgie-steeds-populairderDe Amerikanen hebben vorig jaar voor het eerst meer dan 13,5 miljard dollar uitgegeven aan esthetische plastische chirurgie:

  • 58 procent daarvan aan chirurgische procedures en
  • 42 procent aan niet-chirurgische procedures.

Jamer Grotting, de voorzitter van ASAPS, de Amerikaanse vereniging voor esthetische plastische chirurgie, noemt de groei ‘wel aanzienlijk maar niet verrassend’. Hij legt uit: ‘Het is de weerslag van een gezonde en robuuste economie waarin mensen bereid en in staat zijn om in zichzelf te investeren’. Als belangrijke reden om dit te doen noemt hij: aantrekkelijk en competitief blijven in de werkomgeving. Een zakelijke reden dus, het gaat niet om de uiterlijke schoonheid alleen maar vooral ook om wat die in de professionele leefwereld symboliseert. Het is dan ook niet verbazingwekkend dat injectables en andere procedures die het aangezicht verfraaien buitengewoon populair zijn.

Kiezen voor een plastisch chirurg die bij de NVPC is aangesloten, is kiezen voor een goede kwaliteit van het advies en behandeling.

Dankzij de aanwezigheid van ASAPS in de VS bestaan in dit land strikte kwaliteitsregels voor esthetische plastische chirurgie. De vereniging is nog steeds primair gericht op het doel waarvoor ze in 1967 was opgericht: een gerichte en betrouwbare opleiding bieden. In de loop der jaren is hier een tweede, eveneens heel belangrijke taak bijgekomen: wetenschappelijk onderzoek als basis voor kwaliteitsverbetering in de esthetische plastische chirurgie. De Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie is naar hetzelfde model opgezet. Cliënten die kiezen voor een plastisch chirurg die bij de NVPC is aangesloten, zijn gegarandeerd van een goede kwaliteit van het advies en de behandeling die ze ontvangen.

Wilt u meer lezen over onze plastisch chirurgen? Zij stellen zich graag aan u voor!

Deel deze pagina

Meer artikelen over hetzelfde onderwerp