Maak een afspraak

Maak je buik ‘zomerklaar’ met liposuctie

Met de zomer in het vooruitzicht staat iedereen weleens voor de spiegel om zichzelf de vraag te stellen: “Voel ik mij in dit lijf – in strandkleding – prettig op het strand?”. Als uw eerlijke antwoord “Nee” is, verkeer je in goed gezelschap. Hetzelfde antwoord geldt voor 78,4 procent van de vrouwen en 62,8 procent van de mannen. De online stijlgids Dresscode.nl komt tot deze cijfers op basis van een onderzoek onder 1.438 Nederlandse mannen en vrouwen, die allemaal het strandseizoen 2017 in het vooruitzicht hebben.

Onzekerheid over overgewicht

Hoewel mannen positiever over hun lichaam zijn dan vrouwen (en ook over het lichaam van vrouwen trouwens) geven beide partijen overgewicht aan als belangrijkste reden voor hun onzekerheid. Waarschijnlijk verklaart dit waarom afvalprogramma’s en kookboeken die een strak lijf beloven het zo goed doen in het voorjaar. Ook de sportschool wordt in de aanloop naar de zomermaanden altijd goed bezocht.

Overtollige pondjes kwijtraken is inderdaad een goede manier om het lichaam ‘zomerklaar’ te maken. Maar ook wie het lukt om die pondjes eraf te krijgen, kan zich nog steeds onzeker voelen over zijn of haar lijf. Afvallen alleen garandeert immers geen strakke buiklijn. Ook wie gezond eet en actief sport kan merken dat sommige delen van het lichaam daar niet op de gewenste manier op reageren. Liposuctie van de buik of benen kan dan een mooie oplossing bieden om dat probleem te verhelpen.

Liposuctie van de buik

Een zeer populaire procedure, zeker in de periode voor de zomer, is liposuctie van de buik en benen. Hierbij worden de lichaamscontouren verbeterd door vetcellen tussen de huid en de onderliggende spieren te verwijderen. Eventueel is een combinatie mogelijk met lipofilling. Bij lipofilling worden de vetcellen die bij liposuctie worden geoogst, verwerkt en elders in het lichaam gebruikt. Dit kan worden gedaan om bijvoorbeeld rimpels op te vullen, maar ook om de borsten of billen een mooier aanzien te geven. Omdat met het verwijderen van overtollig vet uit de buik niet automatisch een strakke platte buik ontstaat, is een buikwandcorrectie in een aantal gevallen een welkome aanvulling op liposuctie. Deze ingreep is ook geschikt voor vrouwen die na de zwangerschap merken dat het moeilijk is de buiklijn weer mooi strak te krijgen.

Alles strak en geen haargroei meer

Een wat meer uitgebreide behandeling is de mommy makeover. Bij deze uit de Verenigde Staten afkomstige behandeling wordt gebruikgemaakt van een combinatie van chirurgische procedures bij de vrouw, zoals het corrigeren van de borsten, buik, heupen en dijen. Andere behandelingen die het uiterlijk kunnen verfraaien zijn de arm-, dijbeen of billift. En niet te vergeten natuurlijk permanent ontharen, een behandeling die al jarenlang een enorme populariteit kent onder zowel mannen als vrouwen.

Klaar voor de zomer!

Met de juiste behandeling staat niets u in de weg om vol vertrouwen in de spiegel te kijken en te zeggen: ik ben klaar voor de zomer. Bedenk hierbij wel twee dingen. Ten eerste dat een liposuctie van de buik niet bedoeld is om af te vallen, maar om een mooie buiklijn te krijgen. Een plastisch chirurg die verantwoord werkt, zal u bij overgewicht altijd aanraden eerst af te vallen. En ten tweede is het goed om te bedenken dat u vooral voor uw eigen plezier op het strand ligt. Als een ander u goedkeurend opneemt is dat een welkom compliment. Maar onder de streep bent u zelf degene die tevreden moet zijn met uw lichaam.

Bent u geïnteresseerd geraakt in een liposuctie? Lees dan meer op de behandelpagina liposuctie.

Deel deze pagina

Meer artikelen over hetzelfde onderwerp