Maak een afspraak

Tepelcorrectie wint snel aan populariteit

De plastische chirurgie heeft in de loop der jaren een enorme ontwikkeling doorgemaakt en de tepelcorrectie wint hierdoor snel aan populariteit. Aanvankelijk richtte die zich op grotere lichaamsdelen, denk aan de facelift, de borstcorrectie of de buikwandcorrectie. Maar nu die technieken zich zowel wetenschappelijk als in de praktische toepassing hebben bewezen, krijgen plastisch chirurgen steeds meer oog voor lichaamscorrectie op details. En niet voor niets, want patiënten worden zich steeds bewuster van de mogelijkheden die plastische chirurgie biedt en gaan steeds kritischer naar hun eigen lichaam kijken.

Stijgende vraag

Een mooi voorbeeld hiervan is de stijgende vraag naar tepelcorrecties. In de Verenigde Staten is de vraag hiernaar het afgelopen half jaar viermaal zo groot geworden. Iets wat beslist te maken heeft met de populariteit onder Amerikaanse sterren van doorschijnende kleding. Als die zonder beha wordt gedragen zijn de tepels zichtbaar en dan ontstaat vanzelf de wens om die tepel ook zo mooi mogelijk te presenteren. De tepelcorrectie voorziet in die behoefte. De tepels kunnen hiermee meer symmetrisch worden gemaakt, wat ze van nature niet altijd zijn. Ook kunnen ze lichter of kleiner worden gemaakt, terwijl andere vrouwen het juist mooier vinden als ze wat worden vergroot zodat ze beter zichtbaar worden onder de kleding.

De behandeling

De tepelcorrectie kan uitstekend worden uitgevoerd als zelfstandige plastisch chirurgische behandeling. Met het klimmen der jaren kan immers de tepelhof groter worden en veel vrouwen vinden dit niet mooi. Een tepelcorrectie kan dan voor verbetering zorgen. Ook kan de vorm of afmeting van de tepels zelf worden verfraaid. Op deze manier kunnen bijvoorbeeld ook ingetrokken tepels – iets waar ongeveer twee procent van de vrouwen last heeft – worden gecorrigeerd.

Maar het is natuurlijk ook heel goed mogelijk de correctie als aanvulling op een andere ingreep aan de borsten te beschouwen. Zo kan een tepelcorrectie heel goed worden uitgevoerd om het uiteindelijke resultaat na een borstlift te verfraaien. De borstlift is een populaire ingreep onder vrouwen bij wie de borsten na vermagering of zwangerschap zijn gaan hangen. Daarbij rekken ook de tepelhoven op, zodat die groter worden. Een borstlift alleen helpt niet om dit probleem op te lossen. Dit verklaart waarom de combinatie van deze ingreep met een tepelcorrectie steeds populairder aan het worden is. Het is een verhoudingsgewijs kleine aanvullende ingreep, maar wel een die voor een veel mooier eindresultaat zorgt.

 

Deel deze pagina

Meer artikelen over hetzelfde onderwerp