Maak een afspraak

Lipofilling: Een borstvergroting zonder implantaat

Een borstvergroting zonder implantaat. Is dat echt mogelijk? Soms kom je van die mensen tegen bij wie je denkt: ik wou dat bij mij alles zo perfect op zijn plaats zat. Mensen met precies de juiste borst- en heupomvang, met ook nog eens een prachtig gezicht zonder één rimpeltje. Waarschijnlijk denk je dan: ‘Voor mij is dat niet weggelegd’, en loop je berustend verder.

Maar is het echt niet voor je weggelegd? De esthetische plastische chirurgie heeft zich in de loop der jaren enorm ontwikkeld en verfijnd. Kijk maar naar de prachtige – en zeer natuurlijk ogende – resultaten die tegenwoordig kunnen worden bereikt met bijvoorbeeld facelifting of borstvergroting. Een andere ontwikkeling die in de loop der jaren steeds verder is geperfectioneerd, is lipofilling. Misschien bij het grote publiek nog niet zo goed bekend als sommige andere plastisch chirurgische verrichtingen, maar wel een techniek die prachtige resultaten kan bieden.

Een borstvergroting zonder implantaat: Overtollig vet wegzuigen en ergens anders weer inspuiten!

Het mooie van lipofilling is dat dit het mogelijk maakt om overtollig vet dat zich op één plaats in het lichaam bevindt te gebruiken voor lichaamsverfraaiing op een andere plaats. Denk bijvoorbeeld eens aan wat het kan betekenen voor iemand met overtollig buikvet, als dit vet kan worden weggezogen uit de buik en kan worden ingespoten in het gezicht om rimpels op te vullen. Of in een litteken om dit veel minder zichtbaar te maken. Maar het is ook mogelijk om overtollig vet van de ene plaats in het lichaam te verplaatsen naar de borsten of de billen, om die een mooier en voller aanzien te geven. Een borstvergroting zonder implantaat dus, ongetwijfeld voor veel vrouwen een enorm boeiend vooruitzicht. En voor wie al borstimplantaten heeft, kan lipofilling een uitkomst bieden als beide borsten niet precies even groot zijn of onder invloed van de leeftijd asymmetrisch van vorm veranderen.

Lipofilling met een prachtig resultaat

Een ervaren plastisch chirurg kan heel nauwkeurig inschatten of u voldoende overtollig lichaamsvet hebt om lipofilling mogelijk te maken. Hij kan ook inschatten hoeveel vet hij moet toevoegen aan het lichaamsdeel van uw keuze. Hij weet dat dat een deel van de getransplanteerde vetcellen zal oplossen. En hij weet dus ook hoeveel hij moet inbrengen om tot het door u gewenste – blijvende – resultaat te komen.

Klinkt het u nog een beetje als toekomstmuziek in de oren? Realiseer u dan dat de Amerikaanse vereniging voor esthetische plastische chirurgie in 2015 niet minder dan 18.135 lipofillings voor de borsten registreerde, 18.487 voor de billen en maar liefst 48.059 voor het gezicht. Met prachtig resultaat.

Een lipofilling is dus een mooie oplossing als u zoekt naar een manier om overtollig vet te gebruiken om uw borsten te vergroten. U kunt hier meer over lezen op onze lipofilling behandelpagina. Bent u toch ook geïnteresseerd in een reguliere borstvergroting? Bekijk dan onze borstvergroting behandelpagina.

Deel deze pagina

Meer artikelen over hetzelfde onderwerp