Maak een afspraak

Buikwandcorrectie tegen stressincontinentie

De buikwandcorrectie is al een aantal jaren een van de meest toegepaste ingrepen binnen de esthetische plastische chirurgie. Begrijpelijk ook, want deze behandeling geeft u weer de mooie strakke en gladde buik die zoveel jonge mensen als vanzelfsprekend beschouwen, zonder erbij stil te staan dat de jaren hierop invloed kunnen uitoefenen. Vooral in de aanloop naar de zomermaanden groeit het aantal mensen dat de spreekkamer van de plastisch chirurg bezoekt om de mogelijkheden van een buikwandcorrectie, of bijvoorbeeld een liposuctie, te bespreken.

Buikwandcorrectie tegen Stressincontinentie

Een vraag die een plastisch chirurg niet snel zal krijgen, is of hij iets kan doen tegen ongewild urineverlies. Er zijn best veel vrouwen die al op vrij jonge leeftijd te maken krijgen met stressincontinentie. Dit is het type incontinentie waarbij de vrouw niet in staat is haar blaas onder controle te houden bij plotselinge abdominale druk, die wordt veroorzaakt door bijvoorbeeld hoesten, niezen, lichamelijke oefening of lachen. Bovendien is stressincontinentie een vaak voorkomende bijwerking van een natuurlijke bevalling, zelfs bij de eerste geboorte al. Vreemd genoeg wordt hieraan maar weinig aandacht besteed.

buikwandcorrectie-tegen-stressincontinentieVrouwen die last hebben van stressincontinentie komen via de huisarts terecht bij de gynaecoloog als hun probleem een te grote hindernis vormt in het dagelijks leven.

Het bijzondere nieuws is dat diverse studies hebben aangetoond dat een buikwandcorrectie voor een aantal van deze vrouwen ook kan helpen om het probleem van stressincontinentie op te lossen. Veel vrouwen ondergaan een buikwandcorrectie na een zwangerschap, om de strakke buiklijn terug te krijgen die ze voor die tijd ook hadden. Inmiddels tonen meerdere studies aan dat deze ingreep niet alleen dit doel bereikt, maar er ook voor zorgt dat de na de bevalling ontstane stressincontinentie weer kan verdwijnen.

Een buikwandcorrectie verwijdert overtollige vet en huid en zal er tevens voor zorgen dat ook de buikwand verstevigd. Dit kan ertoe leiden dat er minder vet en gewicht  zal drukken op de blaas.
Zo kan een buikwandcorrectie u dus in meer opzichten dan alleen esthetisch helpen de effecten van een zwangerschap en natuurlijke bevalling te verminderen. Als uw incontinentie is begonnen met de zwangerschap dan is er een kans dat een buikwandcorrectie u kan helpen om deze klachten te verminderen. Bij vrouwen die een keizersnede hebben ondergaan is het bewezen effect minder.

De onderzoeken.

Na eerdere kleine onderzoeken op dit gebied van een buikwandcorrectie tegen stressincontinentie heeft nu een groter onderzoek plaatsgevonden (http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/25073582). Dit toont aan dat de buikwandcorrectie bij zestig procent van de geopereerde vrouwen een positieve invloed had op stressincontinentie. Vooral bij vrouwen die nog geen keizersnede hadden ondergaan. Verder onderzoek is nodig, benadrukken de onderzoekers. Maar een interessante ontwikkeling is het zeker. Esthetische plastische chirurgie dient immers ter verfraaiing van het lichaam. Als het ook nog een medisch doel dient, is dat een enorme meerwaarde.

Lees meer over deze behandeling en wat deze op esthetisch vlak voor u kan betekenen op de pagina over de buikwandcorrectie.

Deel deze pagina

Meer artikelen over hetzelfde onderwerp