Maak een afspraak

Een mooie platte buik

Voor de zoveelste keer staat u in die leuke kledingwinkel voor de spiegel om nieuwe kleren te passen. En voor de zoveelste keer denkt u: “Het zou me veel beter staan als ik een mooie platte buik had”. Afvallen? U doet uw best, maar dat lukt alleen op alle plekken waar u het nou net niet nodig vindt. Die dikke buik blijft voor uw gevoel aanwezig.

Buikvet weg laten halen

Uiteindelijk hakt u de knoop door. U wilt uw buikvet weg laten halen. U surft wat op internet en vindt daar twee oplossingen, die er allebei interessant uitzien: de buikwandcorrectie of de liposuctie van de buik. Maar welke van die twee moet u kiezen? En wat zijn de kosten van een buikwandcorrectie en liposuctie?

De plastisch chirurg kan uitkomst bieden. Samen kunt u tot de beslissing komen welke behandeling voor het gewenste resultaat geeft. Want dat hangt er maar net vanaf. Voor wie nog een strakke huid heeft, maar alleen af wil van vet dat opgehoopt is in het gebied van de buik, de heupen en de flanken, is liposuctie een goede oplossing. Het is bovendien de eenvoudigste weg. De plastisch chirurg haalt immers alleen maar overtollig vet weg bij de buik. Dit is een vrij eenvoudige ingreep die niet veel tijd kost en die geen groot litteken achterlaat. U herstelt dus snel en kunt ook weer snel terugkeren naar uw normale dagelijkse activiteiten.

Liposuctie alleen soms niet voldoende

Er is alleen één probleem: de huid bij de buik is vaak niet zo strak meer. En dan is een liposuctie alleen niet voldoende om tot een mooi resultaat te komen. Met het klimmen der jaren verliest de huid langzaam zijn natuurlijke elasticiteit. Toename van lichaamsgewicht en een of meerdere zwangerschappen vergroten dit probleem nog. En in dat geval is een buikwandcorrectie toch echt een betere oplossing.

Buikwandcorrectie na zwangerschap

De plastisch chirurg doet bij deze ingreep namelijk twee dingen in één keer: hij verwijdert overtollig huid en vet en hij verstrakt de spieren die uitgerekt zijn door zwangerschap of gewichtstoename. Het resultaat is een mooi platte, strakke buik. Wel komt hier iets bij kijken waarmee u rekening moet houden in uw keuzeoverweging. Bij een buikwandcorrectie moet de plastisch chirurg een incisie (insnede) maken die een breed litteken achterlaat. Natuurlijk zorgt hij ervoor dat dit litteken zoveel mogelijk onder de bikinilijn zit, zodat het voor de buitenwereld onzichtbaar blijft.

Een combinatie van een buikwand met een liposuctie

Liposuctie en een buikwandcorrectie zijn tot op zekere hoogte met elkaar te combineren. Bij een buikwandcorrectie zal de plastisch chirurg ook kunnen voorstellen wat liposuctie uit te voeren om tot een optimaal resultaat te komen. Een heel uitgebreide liposuctie is vaak niet te combineren met een buikwandcorrectie omdat er heel goed moet worden gelet op het intact laten van de doorbloeding in dit gebied.

Een liposuctie is niet bedoeld om af te vallen!

Een laatste punt om rekening mee te houden, is dat zowel de liposuctie als de buikwandcorrectie niet bedoeld zijn om af te vallen. Ze zijn alleen bedoeld om de lichaamscontouren te verbeteren. Wilt u wel wat gewicht verliezen, doe dit dan voor de operatie. Doet u het daarna, dan kan dit het operatieresultaat nadelig beïnvloeden. Een goede plastisch chirurg zal u tijdens het consult altijd hierop wijzen. Dus bel ons op: 088 – 40 00 200 en maak een vrijblijvend afspraak.

Deel deze pagina

Meer artikelen over hetzelfde onderwerp