Maak een afspraak

Dr. F. van Zijl

KNO-arts BIG: 79918810501
Dr. F. van Zijl

Intro

Dr. Floris van Zijl volbracht de studie geneeskunde en de opleiding tot KNO-arts aan het Erasmus MC in Rotterdam. Al vroeg in de opleiding ontwikkelde hij een passie voor chirurgie van het gelaat, wat na zijn opleiding tot KNO-arts leidde tot een erkende specialistische vervolgopleiding in de aangezichtschirurgie. Deze opleiding werd volbracht aan het Radboud UMC in Nijmegen, en werd mede mogelijk gemaakt door een gewonnen beurs van de European Academy of Facial Plastic Surgery. Hij is, mede dankzij het behalen van het beruchte examen van de American Board of Facial Plastic and Reconstructive Surgery, internationaal erkend en gecertificeerd als aangezichtschirurg. In 2020 werd hij lid van de staf van de afdeling KNO van het Erasmus MC, met specifieke expertise op het gebied van complexe neusoperaties. Dit zijn neuscorrecties die als doel hebben de ademhaling en het uiterlijk te verbeteren na bijvoorbeeld een uitgebreid ongeval, een aangeboren afwijking of een hersteloperatie na een mislukte neusoperatie elders. Als academisch neuschirurg is Dr. van Zijl ook op wetenschappelijk gebied actief binnen de neuschirurgie, en is hij gepromoveerd op dit onderwerp. Als promovendus nam hij deel aan verschillende cursussen en congressen in Barcelona, Amsterdam, Stuttgart, Londen en Nice, en bezocht hij de universiteit van St. Andrews in Schotland om onderzoek te doen met de groep van prof.dr. D.I. Perrett. Hij onderzocht onder andere hoe uitkomsten van neuscorrecties gemeten kunnen worden, en ontdekte specifieke kenmerken die een neus aantrekkelijk maken. Naast klinisch en wetenschappelijk werk heeft dr. van Zijl ook verschillende bestuurlijke functies bekleed, bijvoorbeeld binnen de Nederlandse Vereniging voor KNO-heelkunde en Heelkunde van het Hoofd-Halsgebied en de European Academy of Facial Plastic Surgery. In de Boerhaave kliniek kunt u bij Dr. van Zijl terecht voor cosmetische en/of functionele correcties van de neus, variërend van kleine aanpassingen tot aan uitgebreide (revisie) operaties. Ook kunt u bij hem terecht voor correcties van het oor of de oorlel. U kunt een persoonlijke benadering en plan van aanpak van Dr. van Zijl verwachten, met aandacht voor de persoon achter het gezicht en een realistisch advies over de (on)mogelijkheden van chirurgie.

Onderwijs

Geneeskunde aan de Erasmus Universiteit, Rotterdam
2006 - 2014
Opleiding Keel-Neus-Oorheelkunde en Heelkunde van het Hoofd- Halsgebied, Erasmus MC, Rotterdam
2014 - 2015
Fellowship European Academy of Facial Plastic Surgery (Gelderse Vallei, Ede en Radboud UMC, Nijmegen) inclusief internationaal examen en succesvolle certificering
2019 - 2020

Werkervaring

Bestuurslid ‘Erasmus Anatomy Research Programme’ sectie hoofd/hals, Erasmus MC, Rotterdam
2013 - 2014
Arts-assistent chirurgische oncologie in het Erasmus MC Daniel den Hoed, Rotterdam
2014
Arts-assistent in opleiding tot KNO-arts, Erasmus MC Rotterdam, HAGA ziekenhuis Den Haag en Reinier de Graaf ziekenhuisin Delft
2014 - 2019
Bestuurslid junior board European Academy of Facial Plastic Surgery
2018 - 2021
Fellow plastische en reconstructieve aangezichtschirurgie (Gelderse Vallei, Ede en Radboud UMC, Nijmegen)
2019 - 2020 
KNO-arts met aandachtsgebied aangezichtschirurgie, functioneel-esthetische (revisie) rhinoplastieken, Erasmus MC, Rotterdam
2020 - heden
Cosmetisch aangezichtschirurg, Eyelift MH kliniek, Papendrecht
2020 - heden
Lid werkgroep herziening richtlijn aangezichtsverlamming (Nederlandse Vereniging voor KNO-heelkunde en Heelkunde van het Hoofd-Halsgebied)
2021 - heden
Bestuurslid kerngroep plastische aangezichtschirurgie (Nederlandse Vereniging voor KNO-heelkunde en Heelkunde van het Hoofd-Halsgebied)
2022 - heden
Voorzitter werkgroep kennisagenda plastische aangezichtschirurgie (Nederlandse Vereniging voor KNO-heelkunde en Heelkunde van het Hoofd-Halsgebied)
2022 - heden

Lidmaatschappen

  • Nederlandse Vereniging voor Keel-Neus-Oorheelkunde en Heelkunde van het Hoofd-halsgebied

  • European Academy of Facial Plastic Surgery (EAFPS)

  • International Federation of Facial Plastic Surgery Societies (IFFPSS)

  • Werkgroep plastische aangezichtschirurgie, KNO-vereniging

  • Register KNO-arts gecertificeerd in plastische aangezichtschirurgie

Promotie

Outcome-based rhinoplasty: towards data-driven decision-making in functional and aesthetic nasal surgery (Erasmus Universiteit Rotterdam), 2022.

Privaat

Floris is getrouw met Tessa, heeft twee kinderen en gaat in zijn vrije tijd het liefst golfen of padellen.