Maak een afspraak

Vier redenen waarom mensen een neuscorrectie wensen

Bij Boerhaave Kliniek hebben we veel ervaring met het uitvoeren van neuscorrecties (vaak ook wel rhinoplastiek genoemd). Met ons team van KNO-artsen en plastisch chirurgen voeren wij bijna dagelijks neuscorrecties uit. De redenen waarom mensen een neuscorrectie wensen lopen erg uiteen en is lang niet altijd omdat men ontevreden is over de vorm of grote van de neus. Wij zetten de vier meest voorkomende redenen waarom onze patiënten een neuscorrectie wensen voor u op een rij.

‘Ik ben ontevreden over mijn neus’

De bekendste reden om een neuscorrectie uit te laten voeren is omdat mensen ontevreden zijn over hun neus. De neus kan in zijn geheel te smal of juist te breed worden bevonden. De neusgaten kunnen te groot of te smal zijn of men is ontevreden over de stand van de neustip. Ze zien een neuscorrectie als een mogelijkheid om hun zelfvertrouwen te vergroten en een positiever zelfbeeld te krijgen. Onze specialisten achterhalen tijdens een uitgebreid consult waar het knelpunt zit.

‘Ik heb ademhalingsproblemen’

Met moeite door je neus kunnen ademen en chronisch last hebben van snurken kunnen de kwaliteit van je leven erg beïnvloeden. Het komt dan ook regelmatig voor dat de chirurgen van Boerhaave een neusoperatie uitvoeren om een medisch- of ademhalingsprobleem op te lossen. De ademhalingsproblemen kunnen ook ontstaan na een esthetische neuscorrectie. Het kan een gevolg zijn van de aangepaste structuur van de neus, waardoor een belemmering van de nasale luchtwegen ontstaat. Een neuscorrectie revisie is dan noodzakelijk om de oorzaak van de obstructie te verwijderen.

‘Mijn neus is beschadigd’

Een derde reden om een neuscorrectie uit te laten voeren is omdat de neus is beschadigd. Dit kan bijvoorbeeld zijn gebeurd door kanker, een geboorteafwijking of een ongeluk. Specialisten proberen dan door middel van kraakbeen uit het oor of rib en huid van andere lichaamsdelen de beschadigde neus te reconstrueren.

‘Ik ben ontevreden over mijn eerste neuscorrectie’

Een chirurgische ingreep aan een neus brengt, zoals elke ingreep, een risico met zich mee. Als een neuscorrectie is mislukt, kan dat ertoe leiden dat het gezicht er slechter uit komt te zien, in plaats van beter. Een hersteloperatie, in de handen van een deskundige, kan de fouten die zijn veroorzaakt oplossen. Een zogenoemde neuscorrectie revisie is een uitdagende operatie in esthetische plastisch chirurgie. Hoe meer ervaring de plastisch chirurg heeft, hoe groter de kans dat men tevreden is met het eindresultaat van de tweede neuscorrectie. Controleer daarom altijd de referenties van uw chirurg en laat u alleen behandelen door een chirurg die ervaren is en een goede reputatie heeft.

Herkent u een van deze gedachten en wilt u met een chirurg eens praten over de mogelijkheden voor u? Vraag dan een gratis en vrijblijvend consult aan bij een van onze specialisten.
Dr. Stengsdr. Börjessondr. van der Eerden en dr. Van der Weij stellen zich graag alvast aan u voor.

Deel deze pagina

Meer artikelen over hetzelfde onderwerp