Maak een afspraak

Mooiere lichaamscontouren met lipofilling

Het is een gevoel dat veel mensen zullen herkennen: u stapt uit de douche en terwijl u zich afdroogt ziet u in de enigszins beslagen spiegel de contouren van uw lichaam. Als u met de handdoek of met uw hand de waterdruppels van de spiegel wegveegt, krijgt u een scherpere blik op hoe uw lijf eruit ziet. Wat zou het mooi zijn als die vetverdeling wat anders kon, bedenkt u. Wat minder op de buik mag best. En dan dat vet verplaatsen naar de borsten, want die zijn na die twee bevallingen en twee keer borstvoeding toch echt wel wat kleiner geworden en ook een beetje gaan hangen. Of wat vet in de billen spuiten, zoveel dat de heuplijn weliswaar mooi slank blijft, maar dat ze toch net even wat ronder worden. En anders wat vet gebruiken om die zakjes onder de oogleden weg te werken. Maar, concludeert u, zo gaat het nu eenmaal als je een beetje ouder wordt. Met een laatste blik op de spiegel slaat u de handdoek om uw lijf en loopt u de badkamer uit om uit uw kledingkast de kleren bij elkaar te zoeken die uw lichaam het best flatteren.

De oplossing: lipofilling

Natuurlijk veranderen de contouren van het lichaam met het klimmen der jaren. Maar daar is wel op een relatief eenvoudige en ook bewezen veilige manier wat aan te doen. De methode hiervoor heet lipofilling en die wint snel aan populariteit. Bij deze techniek worden via liposuctie vetcellen geoogst uit het lichaam op die plaats waar ze in een verhoudingsgewijs groot aantal aanwezig zijn, vaak rond het buikgebied. Deze vetcellen worden bewerkt om ze veilig te kunnen transplanteren. En vervolgens worden ze ingespoten op de gewenste plaats, bijvoorbeeld in de billen of de borsten. Ook na een borstbesparende operatie kan hiermee een heel mooi resultaat worden behaald. Maar lipofilling kan ook worden gebruikt als alternatief voor fillers om rimpels en andere onregelmatigheden in het gelaat weg te werken. En omdat bij het weghalen van de vetcellen ook stamcellen meekomen, wordt met lipofilling ook een versoepeling van het weefsel bereikt bij bijvoorbeeld littekens, trauma, brandwonden of de aangedane huid na een bestraling.

Binnen 48 uur ontwikkelen zich op de plaats waar de vetcellen worden ingebracht nieuwe bloedcellen naar die getransplanteerde vetcellen toe, zodat die weer gevoed worden. Tijdens dit proces zal een deel van de vetcellen oplossen, maar de overige ingebrachte cellen geven een blijvend resultaat. Een plastisch chirurg die ervaren is in de toepassing van deze techniek, is in staat om een goede inschatting te maken van de hoeveelheid vetcellen die moet worden ingespoten om na de herstelperiode tot het gewenste eindresultaat te komen. Zo kunt u ervan verzekerd zijn dat niet meer of minder vetcellen worden toegevoegd aan bijvoorbeeld uw borsten of billen dan u zelf wenselijk vindt. Een proces waarin u zelf een actieve rol kunt spelen. U kunt het herstel na de behandeling bevorderen door niet te roken, gezond te leven en de littekencrème te gebruiken die u mee naar huis krijgt. Dan kijkt u met heel andere ogen in die badkamerspiegel.

Wilt u meer weten over lipofilling? Maak dan een gratis en vrijblijvend consult bij één van onze ervaren plastisch chirurgen

Deel deze pagina

Meer artikelen over hetzelfde onderwerp