Maak een afspraak

Facelift – Weer een jong gezicht

Een Facelift voor een jonger gezicht. U kunt sporten, gezonde levensstijl aanhouden of op tijd naar bed gaan. En u kunt dat derde wijntje afslaan. U kunt er alles aan doen om er goed uit te blijven zien. Maar één ding kunt u niet: voorkomen dat u ouder wordt. Zelfs als u heel gezond leeft, kunt u niet voorkomen dat de elasticiteit van uw huidcellen met het klimmen der jaren afneemt. En helaas gebeurt dit niet als eerste op de plaatsen die in het dagelijkse sociaal verkeer onzichtbaar blijven, maar uitgerekend in het gezicht- en halsgebied. De huid van uw wangen wordt slapper en weer wat later beginnen de tekenen van veroudering zich ook in uw hals af te tekenen. Het is dus heel begrijpelijk dat steeds meer mensen gebruikmaken van de mogelijkheid van een gecombineerde facelift om dit probleem in één keer uit de wereld te helpen en weer dat stralende, jeugdige gezicht in de spiegel te zien dat ze eerder altijd hadden.

Een gezicht liften met een heel natuurlijk resultaat

Wie denkt aan een facelift, laat zich misschien afschrikken door de herinnering aan de filmsterren van de jaren zestig en zeventig. Na een facelift kon hun gezicht er ineens tamelijk onnatuurlijk uitzien.
Dat is gelukkig voltooid verleden tijd. De ingreep is nu dermate verfijnd dat deze een prachtig en heel natuurlijk resultaat geeft. De kleinste ingreep die in dit verband mogelijk is, is de S-lift, ook wel minilift genoemd.
De plastisch chirurg maakt hierbij een S-vormige insnede in de huid om de wang te liften. De tweede optie is de zogenoemde MACS-lift.

Het onderhuidse steunweefsel wordt meegelift

Hierbij gebruikt de plastisch chirurg dezelfde insnede om de huid van de wang samen met het onderliggende steunweefsel te liften. En de derde optie is de hierboven al genoemde face/halslift. Hierbij voert de plastisch chirurg met een verlengde insnede ook meteen een halslift van de verslapte hals uit.

Litteken na een facelift

Wat ook een enorme kwaliteitsverbetering is in deze ingreep, is dat de plastisch chirurg hierbij tegenwoordig Artiss gebruikt, een weefsellijm. Hij hecht de huid rondom en achter het oor. Hierbij komt spanning op de huid te staan, doordat tijdens de ingreep overtollige huid verwijderd is. Het risico is dat de littekens dan niet zo mooi genezen. Het litteken na een facelift moet zo onzichtbaar mogelijk genezen. Door eerst het onderliggende weefsel vast te lijmen met Tisseel, komt veel minder spanning op de hechtingen te staan. De littekens genezen hierdoor veel mooier. Bovendien voorkomt Tisseel kleine bloedinkjes, zodat u veel minder risico heeft op een nabloeding. En er ontstaat minder weefselvocht, wat bijdraagt aan een sneller en beter herstel.

Geïnteresseerd in een facelift?
Maak dan hier een afspraak of bel: 088 – 40 00 200

Deel deze pagina

Meer artikelen over hetzelfde onderwerp