Maak een afspraak

De stand van de flaporen

Flaporen zijn heel bepalend voor het aangezicht. Flapoorcorrectie ofwel oorcorrectie is naast de neuscorrectie een plastisch chirurgische ingreep die zich in een toenemende belangstelling van jonge mensen mag verheugen.
flaporen en flapoorcorrectie boerhaave amsterdamHeel begrijpelijk, want net zoals de neus zijn ook de oren direct zichtbaar. Sterk afstaande oren – in de volksmond bekendstaand onder de naam flaporen – kunnen enorm opvallen. Ze zijn in een aantal gevallen deels aan het zicht te onttrekken door een bepaald kapsel te kiezen, maar niet iedereen wil zijn kapsel laten bepalen door de stand van de oren. En niet iedereen heeft voldoende haargroei om voor deze oplossing te kunnen kiezen.

Flaporen corrigeren

We zien dan ook steeds vaker dat jongvolwassen mensen kiezen voor een flapoorcorrectie. Uit het voorafgaande consult blijkt nogal eens dat het hierbij gaat om een al jarenlang gekoesterde wens die bij de ouders wel gehoor vond maar heel begrijpelijk werd afgedaan met “je bent toch goed zoals je bent” en “wees blij dat je gezond bent”. Een invoelbaar en begrijpelijke reactie! De flaporen horen bij hun kind en maken het uiterlijk juist specifiek. Maar als de jaren verstrijken en men de jongvolwassen leeftijd bereikt blijkt vaak dat de wens om iets aan de flap oren te veranderen is blijven bestaan.

Consult voor een flapoorcorrectie vanaf 18 jaar

Deze mensen zijn (sinds kort) zelfstandig, ze zijn zich bewust van het feit dat de oren teveel effect hebben op hun uiterlijk en gevoel van zelfverzekerdheid. Ze kunnen zich de ingreep financieel veroorloven en ze laten zich door niemand voorschrijven wat ze wel en niet moeten doen met hun lichaam en hun leven. Dat is het moment waarop men op zoek gaat naar een mogelijke oplossing en een afspraak maakt om informatie in te winnen bij de plastisch chirurg betreffende een oorcorrectie. Voor een consult bij één van onze plastisch chirurgen moet men echter wel de leeftijd van 18 jaar hebben bereikt.

Flaporen: Afwijkende stand van het kraakbeenskelet

flaporen corrigerenFlaporen of afstaande oren zijn het gevolg van een afwijkende stand van het kraakbeenskelet van de oorschelp. De gevolgen hiervan kunnen dermate zichtbaar zijn dat mensen het als storend ervaren of er zelfs psychische hinder van ondervinden. Zeker als iemand ermee – zoals op het schoolplein – wordt gepest. Een flapoorcorrectie kan hierin duidelijk verbetering brengen, zodat mensen veel tevredener zijn over hun aangezicht. Vaak komt dit het zelfvertrouwen van mensen ten goede. De investering die hier tegenover staat, is beperkt.

Flapoorcorrectie onder lokale verdoving

Het corrigeren van de flaporen is immers een relatief kortdurende ingreep, onder lokale verdoving en een overzichtelijke herstelperiode. Maar het is wel een ingreep die tegemoet komt aan een vaak al jarenlang gekoesterde, diepe wens. Bijna iedereen die ervoor op consult gaat bij onze plastisch chirurgen, heeft de investering er maar wát graag voor over. En de plastisch chirurg kan tijdens dit consult precies uitleggen welke verwachtingen iemand mag hebben van de ingreep, en hoe reëel de gekoesterde wens om van die uitstaande oren af te komen dus is.

Lees hier meer informatie over een flapoorcorrectie

Video animatie over de oorcorrectie bij Boerhaave Kliniek

#Flaporen
Deel deze pagina

Meer artikelen over hetzelfde onderwerp