Maak een afspraak

Buikwandcorrectie of Liposuctie: welke behandeling past het beste bij jou?

Wanneer je overweegt om een cosmetische ingreep te ondergaan om je buikgebied te verbeteren, kom je vaak twee veelvoorkomende termen tegen: buikwandcorrectie en liposuctie. Hoewel beide behandelingen gericht zijn op het verbeteren van de contouren van je buik, verschillen ze in aanpak, resultaat en herstel. In deze blog leggen we je het verschil uit, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken.

Wat is een buikwandcorrectie? 

Een buikwandcorrectie, ook wel abdominoplastiek genoemd, is een chirurgische ingreep die zich richt op het corrigeren van een verslapte of uitgerekte buik. Dit kan het gevolg zijn van aanzienlijke gewichtsverlies, zwangerschappen, veroudering of genetische factoren. Tijdens deze ingreep wordt overtollige huid verwijderd, en indien nodig, worden de onderliggende buikspieren aangespannen. Dit resulteert in een plattere, strakkere buik.

Voor wie is een buikwandcorrectie geschikt?

Een buikwandcorrectie is geschikt voor mensen die last hebben van overtollige, slappe huid rond hun buik, vaak gecombineerd met uitgerekte of gescheurde buikspieren. Dit probleem is meestal niet op te lossen met alleen dieet en lichaamsbeweging. Deze procedure biedt ook een oplossing voor littekens of striae die zich onder de navel bevinden. Het is belangrijk om te realiseren dat een buikwandcorrectie een grotere ingreep is, met een langere hersteltijd.

Wat kun je verwachten van de hersteltijd?

Na een buikwandcorrectie is het herstelproces langer dan bij liposuctie. Patiënten kunnen enkele weken nodig hebben om volledig te herstellen en moeten gedurende deze tijd zware lichamelijke inspanning vermijden. Er kunnen ook littekens ontstaan, hoewel deze meestal na verloop van tijd vervagen.

Wat is liposuctie? 

Liposuctie is een minder ingrijpende procedure die zich richt op het verwijderen van overtollig vet onder de huid. Het is geen methode om gewicht te verliezen, maar om vetophopingen te verwijderen die niet reageren op dieet en lichaamsbeweging. Liposuctie kan op verschillende delen van het lichaam worden toegepast, waaronder de buik, heupen, dijen, armen en rug.

Voor wie is liposuctie geschikt? 

Liposuctie is ideaal voor mensen die dicht bij hun ideale gewicht zijn, maar moeite hebben met hardnekkige vetophopingen op specifieke plekken. Het is geen oplossing voor slappe huid of losse buikspieren, en daarom is het belangrijk dat de huid voldoende elasticiteit heeft om zich na de ingreep weer strak aan de nieuwe contouren aan te passen.

Wat kun je verwachten van de hersteltijd?

De hersteltijd na liposuctie is doorgaans korter dan na een buikwandcorrectie. Veel patiënten kunnen binnen enkele dagen weer aan het werk, hoewel het enige tijd kan duren voordat de zwelling volledig is verdwenen en het eindresultaat zichtbaar is.

Welke behandeling is voor jou geschikt? 

De keuze tussen een buikwandcorrectie en liposuctie hangt af van je specifieke behoeften en verwachtingen. Als je voornamelijk last hebt van overtollig vet, en je huid nog voldoende elasticiteit heeft, kan liposuctie een goede oplossing zijn. Heb je echter te maken met veel overtollige huid en uitgerekte spieren, dan biedt een buikwandcorrectie een betere uitkomst.

Het is altijd belangrijk om je goed te laten informeren en een consult in te plannen met een ervaren plastisch chirurg. Bij ons staan onze specialisten voor je klaar om je te begeleiden bij het maken van de juiste keuze. We luisteren naar jouw wensen, bekijken de mogelijkheden  en zorgen ervoor dat je het resultaat bereikt dat bij jou past. Wil je meer weten over wat deze ingrepen voor jou kunnen betekenen? Neem contact met ons op en plan een vrijblijvend consult. 

Deel deze pagina

Meer artikelen over hetzelfde onderwerp