Maak een afspraak

Borstvergroting met eigen vet

De laatste tijd krijg ik van mijn vrouwelijke patiënten steeds vaker vragen over de mogelijkheden van borstvergroting met eigen vet. In de meeste gevallen gaat het om vrouwen die zich al goed in de materie hebben verdiept voordat ze mijn spreekkamer bezoeken. Ze weten dat de ontwikkelingen in borstprothesen voortschrijden. De grote nadruk hierbij ligt op de veiligheid van de gebruikte materialen. De negatieve berichten over inferieure borstimplantaten zorgen echter toch voor terughoudendheid in de beslissing om langs deze weg de borsten een mooier en voller aanzien te geven.

Het spreekt voor zich dat mijn collega’s en ik in Boerhaave Kliniek uitsluitend werken met borstprothesen van bewezen verantwoorde kwaliteit. Veel vrouwen maken hier gebruik van en bereiken daarmee voor veel jaren een mooi en veilig resultaat. Niet voor niets riep Elsevier ons in 2019 uit tot de beste kliniek op het gebied van borstvergrotingen. Maar als vooraanstaande kliniek geven wij graag gehoor aan de vraag die wij van onze kritische patiënten krijgen en willen we dus ook een alternatief bieden. Voor heel veel vrouwen die hun borsten mooier willen maken is lipofilling, borstvergroting met eigen vet, een alternatief.

 

Borstvergroting met eigen vet

Hoe werkt borstvergroting met eigen vet? (lipofilling)

Lipofilling is nog niet zo bekend als het plaatsen van prothesen. Toch is het al lang geen nieuwe techniek meer en staat het internationaal zelfs bekend als state of the art. In de Verenigde Staten registreerde de daar bestaande vereniging voor esthetische plastische chirurgie al in 2015 18.135 lipofillings voor de borsten en dit aantal groeit ieder jaar. Het is een bewezen techniek, die onder andere wordt gebruikt om defecten of rimpels op te vullen. Deze techniek kan een borstvergroting dus ook een bijzonder mooi resultaat geven.

Wat de toepassing van lipofilling in de borsten zo’n mooie techniek maakt is dat er geen implantaat voor nodig is. Er wordt gebruik gemaakt van lichaamseigen materiaal. Overtollig vet, bijvoorbeeld in de buik, kan worden geoogst om vervolgens in de borsten te worden ingespoten. Op deze manier kan vergroting van de borsten worden bewerkstelligd. Ook biedt het een uitkomst als beide borsten niet even groot zijn of onder invloed van de leeftijd van vorm veranderen. Daarnaast kunt u zich voorstellen dat het inbrengen van lichaamseigen vet ervoor zorgt dat er slechts minuscule littekens ontstaan.

Veiligheid staat voorop

Net als bij alle plastische chirurgie hoort ook bij lipofilling veiligheid en zorgvuldigheid voorop te staan. Een ervaren plastisch chirurg kan nauwkeurig inschatten of voldoende overtollig lichaamsvet kan worden geoogst. Zij weten bovendien dat een deel van dit vet snel na het inbrengen in de borsten zal oplossen, en dus hoeveel zij moeten inbrengen om tot het voor de vrouw gewenste, blijvende resultaat te komen. In onze praktijk hebben we inmiddels ruime ervaring met deze techniek. Wilt u meer weten over de mogelijkheden die hiermee ook voor u bestaan, dan bent u meer dan welkom in mijn spreekkamer.

Dr. Michiel SchuringaNVPC geregistreerde plastisch chirurg,

Plastisch chirurg, Boerhaave Kliniek.

Deel deze pagina

Meer artikelen over hetzelfde onderwerp