Maak een afspraak

Schaamlipcorrectie zonder schaamte

Een schaamlipcorrectie is voor veel vrouwen een ingreep waarover ze nog maar moeilijk het gesprek durven aangaan. Dat is jammer, want het is een ingreep die al jarenlang met groot succes wordt uitgevoerd en waarover veel vrouwen bijzonder tevreden zijn. Die tevredenheid heeft voor veel van deze vrouwen te maken met het feit dat zij zich voor die tijd schaamden voor de vorm en grootte van hun grote schaamlippen.

Te grote binnenste schaamlippen

Maar voor veel van deze vrouwen is die tevredenheid ook te verklaren uit het feit dat te grote binnenste schaamlippen voor ongemak en zelfs pijn zorgde bij het vrijen of bij dagelijkse bezigheden zoals fietsen of paardrijden. Het punt waarom het gaat is veelal dat de binnenste schaamlippen enkele centimeters uitsteken buiten de buitenste. Bij sommige vrouwen is dit van nature het geval, maar het probleem kan ook ontstaan als gevolg van veroudering of een of meerdere zwangerschappen. De schaamlipcorrectie is dan een logische behandeling die het probleem volledig oplost.

Binnenste en buitenste schaamlippen en hoodplastiek

Bedenk hierbij wel dat het er niet om gaat perfectie na te streven. De plastisch chirurg aan wie u uw vraag voorlegt, zal u altijd vragen wat uw verwachtingen zijn, om een goed beeld te krijgen van de vraag hoe reëel die zijn. Het uitgangspunt van een schaamlipcorrectie is het deel van de lange binnenste (ofwel kleine) schaamlippen te verwijderen dat zichtbaar uithangt als u staat. Naast de te grote binnenste schaamlippen kan men ook last hebben van te grote buitenste schaamlippen, teveel huid van de “hood” en een verhoogde venusheuvel. U bepaalt dus samen met de plastisch chirurg met welke ingreep en hoeveel weefsel moet worden weggenomen om tot het voor u gewenste resultaat te komen. De ingreep zelf is afhankelijk van het type relatief klein: hij neemt gemiddeld dertig minuten in beslag en kan plaatsvinden onder lokale verdoving. De hersteltijd is beperkt. Binnen zeven tot veertien dagen na de ingreep kunt u weer de vrijheid voelen om te vrijen met uw partner of de sauna te bezoeken.

Combinatie met een hoodplastiek

Schaam lipcorrectie Boerhaave Amsterdam HoodplastiekIn sommige gevallen zal de plastisch chirurg aanraden om de schaamlipcorrectie te combineren met een zogenaamde hood plastiek. De “hood” is het kapje dat over de clitoris ligt. Op zich is het belangrijk dat dit kapje er is, omdat het een belangrijke beschermende functie heeft voor de clitoris. Maar bij sommige vrouwen is sprake van overmatige weefselontwikkeling.
Bij de hood plastiek wordt het overtollige weefsel weggehaald. Het uitwendige deel van je clitoris is hiervoor makkelijker te benaderen. Veel vrouwen die deze ingreep al hebben ondergaan, zeggen zeer tevereden te zijn met het resultaat.

Consult schaamlipcorrectie

Het maken van een eerste consultafspraak voor een schaamlipcorrectie is al een hele stap. Wij begrijpen dat. Daarom zal uw consult bij het Boerhaave Kliniek altijd plaatsvinden bij die plastisch chirurg die ook de behandeling bij u zal gaan uitvoeren. Ook zal het consult altijd plaatsvinden op de locatie waar u behandeld wordt. Zo bent u bij uw eerste consult al direct bekend met uw chirurg, uw behandellokatie en uw consultente die u gaat begeleiden.

Voor een discreet intakegesprek kunt u contact opnemen met het Boerhaave Kliniek: 088 – 40 00 200

Deel deze pagina

Meer artikelen over hetzelfde onderwerp