Maak een afspraak

Liposuctie voor een mooie buik

Liposuctie blijft van alle cosmetische ingrepen toch de meest populaire en dat is niet zo vreemd. Veel mensen zullen het beeld herkennen dat overtollig lichaamsvet zich vooral concentreert rond het buikgebied. Dit verklaart ook meteen waarom de liposuctie vooral aan de vooravond van de zomer zo populair is. In de koudere maanden van het jaar valt een buikje prima te maskeren met ruimvallende kleding. Maar wie in de zomer over het strand wil lopen in een zwembroek of bikini, verlangt meer van zijn of haar lijf en wil zijn buikje weg.

Tumescent liposuctie voor een mooie buik

Nu is het wel zaak om voor een liposuctie of liposculptuur goed om u heen te kijken voordat u een beslissing neemt, want vergis u niet: de ene liposuctie is de andere niet. Op een uitgebreide chirurgische ingreep voor een strakke buik zult u niet zitten te wachten. Zeker niet als u weet dat de hersteltijd lang is, dat uw buikgebied enige tijd flinke blauwe plekken vertoont en dat u de nodige postoperatieve pijn moet lijden. Toch is dit wel wat de traditionele liposuctie met uw lijf doet, nog even afgezien van de blijvend zichtbare littekens. Opmerkelijk genoeg zijn er desondanks nog steeds heel veel plastisch chirurgen die deze techniek gebruiken.
Gelukkig is er een nieuw en veel vriendelijker alternatief: de tumescent liposuctie. Deze innovatieve techniek staat ook bekend onder de naam liposculptuur en die is heel terecht gekozen. Het is inderdaad bijna een vorm van beeldhouwwerken.

Vet wegzuigen

Bij de tumescent liposuctie wordt eerst via een kleine canule een vetoplossende tumescent vloeistof ingespoten. Deze vloeistof lost de vetcellen op waarna ze met een fijne canule kunnen worden afgezogen.
In tegenstelling tot bij de traditionele liposuctie wordt is de ingreep veel nauwkeuriger vindt plaats met veel kleinere instrumenten. Het instrument dat wordt gebruikt om het vet uit de buikruimte weg te zuigen, is slechts twee tot drie millimeter in doorsnee. Na een paar weken is hiervan nauwelijks nog een litteken te zien. Bovendien zijn de bewegingen die met dit instrument worden gemaakt – om het vet weg te zuigen – veel subtieler dan de grove bewegingen die met het traditionele instrumentarium worden gemaakt.

Liposuctie onderkin en bovenbenen

Het gevolg laat zich raden: hoe grover de bewegingen, hoe ernstiger de schade aan uw lichaam. Dus: hoe erger de bloeduitstortingen en hoe langer en pijnlijker de herstelperiode. De pijn die u na liposculptuur voelt, is doorgaans niet erger dan spierpijn na een paar uur stevig sporten. Maar let op: dit kan verschillen van persoon tot persoon. Naast liposuctie van de buik is deze tumescent liposuctie ook uitstekend geschikt voor alle andere regio’s zoal liposuctie van de onderkin of liposuctie van de bovenbenen.

Herstel na een liposuctie

De meeste patiënten zijn in staat om al direct na de ingreep lopend de behandelruimte te verlaten. Ze kunnen vaak al binnen een week terugkeren naar hun werk. Een extra voordeel van de gebruikte techniek is dat die de collageen producerende stoffen in de huid stimuleert, waardoor je huid steviger wordt en gladder aanvoelt.

Deel deze pagina

Meer artikelen over hetzelfde onderwerp