Maak een afspraak

Een grote neus op een selfie

“Ik heb zo’n grote neus op mijn selfies. Ik wil graag een neusoperatie.” Steeds vaker horen onze plastisch chirurgen dit in de spreekkamer.
Zeg eens eerlijk, hoe vaak hebt u de laatste tijd een selfie gemaakt met uw smartphone? En hoe tevreden was u over het resultaat dat u zag? Wees gerust eerlijk, niemand leest mee. Amerikaanse plastisch chirurgen stellen al vast dat ze steeds vaker mensen in de spreekkamer krijgen die op basis van een selfie tot de conclusie komen dat hun neus niet de aanblik biedt die ze van zichzelf wensen. Zo lang die ontevredenheid alleen over de haren gaat, is het eenvoudig genoeg oplosbaar. Een bezoekje aan de kapper en klaar is Kees.

Neusoperatie

Maar met uw grote neus naar de plastisch chirurg voor een neusoperatie is voor velen een grotere stap. Veel mensen denken dat de plastisch chirurg bezocht wordt door mensen met andersoortige wensen. Dan gaat het bijvoorbeeld om rimpels in het gezicht of afstaande oren. Maar voor een grote neus naar de plastisch chirurg omdat dat opvalt op een selfie? De gemiddelde computergebruiker beschikt tegenwoordig over voldoende software om dergelijke zaken weg te poetsen en een mooiere ava te creëren maar in real life veranderen die niets.

Selfie-generatie

Dat het bij uitstek de selfie-generatie is die de laatste tijd de weg naar de spreekkamer van de plastisch chirurg zo goed weet te vinden, is begrijpelijk. Maar opvallend is met welke klacht deze mensen komen. Vaker dan welk ander onderdeel van het gezicht dan ook gaat het om de grote neus. Een ervaren plastisch chirurg zal dan altijd tegen zo iemand zeggen: “Realiseer u wel dat de afbeelding van uw gezicht die u op zo’n selfie ziet niet per se een reëel beeld geeft van uw gezicht”. Hiermee bedoelt hij dan zeker niet dat hij uw klacht niet serieus neemt, want de grootte en vorm van de neus zijn wel degelijk in belangrijke mate bepalend voor hoe iemand eruit ziet. Maar zo’n foto wordt snel gemaakt en niet altijd even zorgvuldig. En een neusoperatie is – juist omdat de neus zo bepalend is voor uw aangezicht – een ingreep om even goed over na te denken.

Neusoperatie kosten

Samen met u kan de plastisch chirurg een realistische inschatting maken van de vraag of een neus operatie voor u wel of niet zinvol is. Is dit inderdaad het geval, dan kan een neusoperatie u aan de neus helpen die veel beter bij uw gezicht past. Ook wordt u meteen op de hoogte gebracht van de neuscorrectie kosten. Er zit namelijk een verschil in kosten tussen een neustipcorrectie, kleine neuscorrectie of totale neuscorrectie.

Herstel na een neusoperatie

Het mooie van een neusoperatie bij het Boerhaave Kliniek is dat de plastisch chirurg hierbij van binnenuit, dus in uw neus, te werk gaat. U krijgt dus aan de buitenzijde geen littekens. Wel moet u er rekening houden met het herstel na een neusoperatie en dat het enkele weken duurt voordat de zwellingen en eventuele blauwe plekken, zijn weggetrokken die door de ingreep ontstaan. Plan een neusoperatie dus op een moment – net voor een vakantie bijvoorbeeld – dat u het best uitkomt.

Deel deze pagina

Meer artikelen over hetzelfde onderwerp