Maak een afspraak

5 meestgestelde vragen over borstvergroting met Dr. van der Weij

Borstvergroting is een van de meest uitgevoerde cosmetische ingrepen. Veel mensen hebben vragen voordat ze de stap zetten. Hier zijn de 5 meestgestelde vragen over borstvergroting, beantwoord door Dr. van der Weij, plastisch chirurg bij Boerhaave.

  1. Welke verschillende prothesen zijn er?
    Er zijn twee hoofdtypen prothesen die het meest gebruikt worden: siliconen- en zoutwaterprothesen. Siliconenprothesen voelen zachter en natuurlijker aan en zijn daarom populair bij veel vrouwen. Zoutwaterprothesen zijn gevuld met een steriele zoutoplossing. Daarnaast zijn er ook verschillende vormen, zoals ronde implantaten voor een voller uiterlijk en druppelvormige (anatomische) prothesen, die een natuurlijker resultaat geven. Welke optie het beste bij je past, hangt af van je lichaamsbouw, het volume en de vorm van je borst en natuurlijk je eigen wensen. Tijdens jouw consult kunnen we deze keuzes uitgebreid bespreken.
  2. Wat is de levensduur van de prothesen?
    Mentor- en Motiva-prothesen zijn van hoge kwaliteit en goedgekeurd door de FDA (Food and Drug Administration). Ze zijn in principe bedoeld om levenslang mee te gaan, maar dat betekent niet dat ze nooit vervangen hoeven te worden. Hoewel slijtage of scheurtjes zeer zeldzaam zijn, is het beleid dat je alleen hoeft langs te komen bij klachten of veranderingen in de vorm van de borst. Zolang je geen klachten hebt en je borsten er mooi uitzien en soepel aanvoelen, is er geen reden om de prothesen periodiek te vervangen.
  3. Hoe verloopt het herstelproces na een borstvergroting?
    Het herstel verloopt vaak vlot, en de meeste patiënten ervaren weinig tot geen pijn. Dit kan misleidend zijn, omdat je je al snel weer actief voelt. Het is echter belangrijk om gedurende 6 weken dag en nacht een sportbeha te dragen. Je kunt vrijwel alles doen, behalve sporten of zwaar tillen. Vermijd het tillen van meer dan 10 kilo.
  4. Boven of onder de spier?
    Wanneer de huid voldoende dik is, kan de prothese beter boven de spier geplaatst worden. De voordelen hiervan zijn dat de borstspier niet doorsneden hoeft te worden met als gevolg minder pijnklachten en een sneller herstel. Het implantaat voor de spier komt natuurlijker over, voelt zachter aan en is meer bewegelijk. Bij een dunne huid kan je de prothese beter “dual plane” (gedeeltelijk onder de spier) plaatsen. De belangrijkste reden waarom een implantaat onder de spier wordt geplaatst heeft te maken met de dikte van de huid en de mate van vetweefsel. Indien de huid niet dik genoeg is, kan een prothese zichtbaar worden wanneer deze boven de borstspier wordt geplaatst.
  5. Mijn borsten zijn ongelijk. Is het mogelijk om twee verschillende maten prothesen te plaatsen?
    Ja, absoluut! Veel vrouwen hebben van nature asymmetrische borsten. Het is mogelijk om twee verschillende maten prothesen te plaatsen.

Wil je graag op consult komen bij Dr. van der Weij of bij één van onze andere plastische chirurgen? Dat kan! Boek online een gratis consult in of bel naar 088 4000 200. 

Deel deze pagina

Meer artikelen over hetzelfde onderwerp