Maak een afspraak

U kunt een aantal zaken zelf doen om u goed op een operatie voor te bereiden:

  • Wij adviseren u om vier weken voor uw behandeling te stoppen met roken. Dit vergroot de kans op een snelle en voorspoedige wondgenezing. Roken kan zowel tijdens de operatie als in het herstelproces complicaties met zich meebrengen. Mensen die roken hebben het moeilijker tijdens de narcose. Daarnaast vernauwt roken de bloedvaten waardoor het voor uw cellen erg moeilijk is om de zuurstof te ontvangen. Onvoldoende zuurstof vertraagd het helingsproces en daarmee het herstelvermogen van uw lichaam.
  • Als u medicijnen zoals Marcoumar, Sintrom/Sintrommitis of Asprocardio gebruikt, overleg dan met de behandelend plastisch chirurg de voorschriften met betrekking tot het stoppen en hervatten hiervan.
  • Aspirine of aspirinebevattende pijnstillers (Advil, Diclofenac etc.) werken bloedverdunnend en kunnen zo een goede uitvoering van uw behandeling in de weg zitten. Het is voor uw behandeling belangrijk om te stoppen met het gebruik hiervan. Doe dit echter altijd in overleg met uw behandelend arts. In het algemeen adviseren wij u om:
    • Eén week voor uw behandeling te stoppen met het gebruik van aspirinebevattende pijnstillers en drie dagen na uw behandeling weer te starten.
    • In deze periode pijnstillers te gebruiken die wel zijn toegestaan zoals Paracetamol en Panadol.
    • Als u twijfelt of een medicijn wel of niet aspirine bevat, overleg dan met uw huisarts, apotheek of behandelend plastisch chirurg.