Maak een afspraak

De beste borstvergroting

De beste borstvergroting, daar bent u toch ook naar op zoek? Indien u een borstvergroting overweegt zult u op zoek gaan naar de beste borstvergroting.  Maar wat zijn nu mooie borsten? Wanneer kun je zeggen dat een vrouw de ideale borsten heeft?

Je zou denken: dit hangt er maar net vanaf aan wie je de vraag stelt. Zoveel mensen zoveel smaken tenslotte. Toch blijkt er wel degelijk een grootste gemene deler in het antwoord te zitten, ontdekten plastisch chirurgen Olivier Branford en Patrick Mallucci. Zij legden de vraag voor aan een panel van 1.315 mensen, zowel mannen als vrouwen en allemaal mensen van verschillende leeftijden en etnische achtergronden. En wat bleek: negentig procent van de mannen en 82 procent van de vrouwen kwam tot precies dezelfde conclusie.
Branford en Mallucci gebruikten wiskunde om tot het antwoord op de vraag te komen: Hoe ziet de beste borstvergroting eruit? Dat klinkt misschien een beetje vreemd, want wat iemand mooi vindt is een kwestie van emotie. Toch is het logisch wat de twee deden, en is het antwoord op de vraag naar schoonheid te rationaliseren. De kern zit in het percentage borstweefsel boven en onder de tepel. De plastisch chirurgen lieten de 1.315 deelnemers aan het onderzoek beelden van borsten zien met verschillende verhoudingen weefsel boven en onder de tepel:

Onderzochte verhoudingen voor de beste borstvergroting

  • 35% : 65 %,
  • 45% : 55 %,
  • 50% : 50% en
  • 55% : 45 %

Onderzoek : De mooiste borst

Bijna iedereen (90% mannen om 82% vrouwen procent dus) bleek de verhouding 45:55 het mooist te vinden. De mannen gaan dus meer voor de natuurlijk vorm. Zeer opvallend omdat vaak wordt aangenomen dat mannen voor “bolle” borsten gaan. Kortom: de beste borstvergroting is een borstvergroting met een natuurlijke aanblik, veroorzaakt doordat zich onder de tepel net wat meer weefsel bevindt dan erboven. Geen ronde vorm dus, zoals wordt gecreëerd met ronde borstprothesen. Maar ook geen grotere hoeveelheid weefsel onder de tepel, omdat dit de aanblik biedt van een borst die hangt. “Onze bevindingen tonen aan dat dezelfde verhouding universeel de voorkeur heeft, ongeacht de daadwerkelijke borstomvang”, zei dr Mallucci in een recent interview. Ze hebben de test namelijk uitgevoerd met kleinere, midelmatige en grote borsten.

Mannen en vrouwen geven de voorkeur aan een natuurlijke borst

Zowel mannen als vrouwen geven dus de voorkeur aan een borst met een natuurlijke vorm. In een publicatie het gezaghebbende vaktijdschrift Journal of the American Society of Plastic Surgeons  zeggen Branford en Mallucci hierover: “Dit is in schril contrast met eerdere misplaatste veronderstellingen dat mannen de voorkeur geven aan zeer grote of ‘nep’-borsten, een standpunt dat lang in stand werd gehouden als een cliché-interpretatie van de mannelijke voorkeur”.
Verhoudingen perfecte borstvergroting

Op basis van dit onderzoek, heeft de “beste borstvergroting” de volgende kenmerken:

  • 45 procent van het volume in het bovenste gedeelte van de borst (bovenste pool) (U)
  • 55 procent van het volume in de onderste pool (L)
  • Een tepel die net boven het midden van de borst zit en enigszins omhoog wijst (NM)
  • Een rechte / mild concave helling van de bovenste pool (UPS)
  • Een bolle gladde onderste pool (LPC)

Dat cliché kan dus de prullenbak in. En dat is goed nieuws voor plastisch chirurgen én voor vrouwen die een borstvergroting overwegen. Door exacter te weten wat vrouwen willen, kunnen plastisch chirurgen het resultaat van de behandeling nóg beter afstemmen op de wens van de vrouw. En voor de vrouw betekent het dat zij niet meer hoeft te vallen voor de verleiding zich bij haar keuze voor borstimplantaten te laten leiden door het clichébeeld van ‘groot is mooi’. Het is juist de natuurlijke schoonheid van de vrouwelijke borst die bijna iedereen zo mooi vindt.

Bent u op zoek naar de beste borstvergroting? Maak dan een afspraak voor een consult. Wij helpen u graag op weg.

Deel deze pagina

Meer artikelen over hetzelfde onderwerp