Maak een afspraak

Plastisch chirurgen vs. cosmetisch artsen: waarom Boerhaave exclusief met plastisch chirurgen samenwerkt

Je hoort het steeds vaker voorbij komen. Een plastisch chirurg en een cosmetisch arts. Maar wat is eigenlijk het verschil hiertussen? Dit is een vraag die we vaak krijgen van onze patiënten, en het is belangrijk om het onderscheid te begrijpen om de juiste keuze te maken voor jouw behoeften.

Plastisch chirurg
Een plastisch chirurg is een arts die een uitgebreide en gespecialiseerde opleiding heeft gevolgd. Na een 6 jarige opleiding Geneeskunde volg je een specialisten opleiding tot plastisch chirurg, wat ook 6 jaar duurt en bestaat uit een tweejarige vooropleiding heelkunde en een vierjarige vervolgopleiding plastische chirurgie. Deze opleiding is gericht op het herstellen van vorm en functie van het lichaam na ziekte, trauma, of aangeboren afwijkingen, maar ook op het gebied van chirurgische esthetiek.

Bij Boerhaave kliniek voeren onze plastisch chirurgen esthetische chirurgische ingrepen uit, zoals facelifts, borstvergrotingen en liposucties. Daarnaast is een plastisch chirurg altijd aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Plastische chirurgie (NVPC). Dit biedt een extra garantie dat de behandelend arts de nodige kwalificaties en ervaring heeft.

Cosmetisch arts
Een cosmetisch arts richt zich uitsluiten op esthetische behandelingen die niet-chirurgisch zijn. Deze artsen hebben een basisopleiding geneeskunde gevolgd, maar specialiseren zich vervolgens in cosmetische geneeskunde door middel van cursussen en trainingen. Een cosmetisch arts voert bijvoorbeeld behandelingen uit zoals injectables, laserbehandelingen en huidverbeteringen.

Welke specialist kies je?
De keuze tussen een plastisch chirurg en een cosmetisch arts hangt af van jouw specifieke behoeften en wensen. Binnen Boerhaave kunnen we je helpen met plastisch chirurgische ingrepen aan het lichaam, gezicht of borsten. Wij werken met de beste plastisch chirurgen samen om je een breed scala aan opties te bieden. We beginnen altijd met een gratis consult mét een plastisch chirurg om jouw doelen te bespreken en je te adviseren over de beste aanpak. Zo zorgen we ervoor dat je de behandeling krijgt die perfect bij jou past.

Deel deze pagina

Meer artikelen over hetzelfde onderwerp