Maak een afspraak

Waarom veiligheid voorop staat bij Boerhaave als je een cosmetische ingreep overweegt  

Plastisch chirurgische ingrepen zijn populair, maar hoe weet je wanneer een kliniek de veiligheid kan waarborgen? Ten eerste, veiligheidmoet altijd voorop staan. Bij Boerhaave ligt de nadruk op een veilige en professionele behandeling door gekwalificeerde specialisten. Alle artsen zijn gecertificeerd en geregistreerd in het BIG-register, en de kliniek voldoet aan strenge kwaliteitsnormen zoals ISO-9001 en ZKN-keurmerk.

Dit staat in contrast met verhalen in het nieuws over praktijken in het buitenland waar prijzen vaak lager zijn maar dit ten koste kan gaan van veiligheid en nazorg. Complicaties komen daardoor vaker voor, en in sommige gevallen is er zelfs geen adequate medische ondersteuning beschikbaar wanneer er iets misgaat. In Nederland moet elke plastisch chirurg gecertificeerd zijn en geregistreerd in het BIG-register. Uiteraard doet Boerhaave aan die norm.

Onze professionele werkwijze rust op drie controleerbare kwaliteitspeilers. Wij werken uitsluitend met ervaren en geregistreerde professionals (BIG*- en MSRC** geregistreerd) volgens een gecertificeerde werkwijze (ISO-9001:2008 en het ZKN-keurmerk) in een hoogstaande medische voorziening (de operatiekamer voldoet door de speciale cleanroom aan de hoogste steriliteitnorm). Op deze kwaliteitspeilers rust onze garantie voor uw veiligheid. Zo kunnen wij de risico’s minimaliseren en goed en snel inspelen op onvoorziene complicaties.

Bij Boerhaave kun je altijd rekenen op hoogwaardige zorg en nazorg, met aandacht voor jouw welzijn gedurende het hele traject. Dit omvat een grondige voorbereiding, waarbij je uitgebreid wordt geïnformeerd over de ingreep, de mogelijke risico’s en het herstelproces. Bovendien is er altijd een specialist beschikbaar om vragen te beantwoorden, zowel voor als na de ingreep.

Hoe ziet deze procedure eruit?

Voorbereiding
Het proces begint met een consult waarin je je wensen en verwachtingen bespreekt met een plastisch chirurg. Onze medisch specialisten zullen op basis van hun kennis en expertise altijd eerlijk advies geven of hetgeen wat jij voor ogen hebt mogelijk is of niet. Op basis daarvan wordt een persoonlijk behandelplan opgesteld. Na een consult wordt je gebeld door een van onze consulentes, dit geeft je de mogelijkheid om nog vragen stellen of als je de wens hebt om nog een keer langs te komen een afspraak in te plannen. Wil je een behandeling inplannen, dan ontvang je duidelijke instructies voor de voorbereiding op de ingreep.

De dag van de behandeling
Op de dag van de behandeling wordt u bij de receptie ontvangen en begeleid naar de wachtruimte. De receptioniste geeft u twee formulieren mee om daarin te vullen. Eén van deze formulieren is het toestemmingsformulier. Hierin staat onder andere vermeld dat u op de hoogte bent van de mogelijke risico’s van de behandeling die u ondergaat. Als u goed voorbereid wilt zijn, kunt u deze alvast doorlezen. Het tweede formulier is een gezondheidsvragenlijst. Om u zo goed mogelijk voor te bereiden op uw behandeling vragen onze plastisch chirurgen u zich aan de onderstaande richtlijnen te houden (Richtlijnen behandeling PDF). 

Als uw ingreep onder narcose plaatsvindt heeft u ook een gesprek met de anesthesist. Die neemt met u de door u ingevulde vragenlijst door en bespreekt de narcose. Vervolgens neemt de anesthesist u mee naar de operatieruimte en wordt u daar in slaap gebracht.

Nazorg
Na de behandeling is nazorg een cruciaal onderdeel van het herstel. Direct na de ingreep krijg je instructies over de nazorg en het herstelproces. In de eerste week na de ingreep kom je terug voor een controle met een specialist. Tijdens deze controle beoordeelt de specialist het genezingsproces, beantwoordt eventuele vragen, en past indien nodig de nazorg aan. Ook krijg je advies over hoe je het beste voor jezelf kunt zorgen om een optimaal herstel te bevorderen.

Controle na 3 maanden
Drie maanden na de ingreep wordt er opnieuw een controle gepland met een plastisch chirurg. Dit is een belangrijk moment om het eindresultaat van de behandeling te evalueren en te bespreken of het aan je verwachtingen voldoet. Eventuele resterende vragen of zorgen kunnen tijdens deze controle worden besproken, zodat je zeker weet dat je het gewenste resultaat hebt bereikt.

Veiligheid in Nederland staat voorop, daarom is het belangrijk om te kiezen voor een kliniek die transparant is over haar procedures, ervaren specialisten in dienst heeft en aan de hoogste medische standaarden voldoet. Bij Boerhaave ben je verzekerd van al deze zaken, zodat je met een gerust hart de stap kunt zetten naar een cosmetische ingreep. Wil je meer informatie over wat wij voor je kunnen betekenen? Plan dan nu een gratis consult in met een van onze plastisch chirurgen.

Deel deze pagina

Meer artikelen over hetzelfde onderwerp