Maak een afspraak

Vraag naar plastische chirurgie hoogste ooit

Dat de vraag naar plastische chirurgie toeneemt, zien we al een aantal jaar. Ook in 2016 is in Amerika het aantal uitgevoerde behandelingen weer gestegen (met 11% ten opzichte van 2015) en is er een recordbedrag van 15 miljard dollar aan omzet binnengehaald. Dit blijkt uit onderzoek van de American Society for Aesthetic Plastic Surgery (ASAPS). ASAPS houdt alle trends en ontwikkelingen bij op het gebied van cosmetische behandelingen. Hoewel de cijfers afkomstig zijn uit de Verenigde Staten is deze trend ook vergelijkbaar met de Nederlandse markt.

Wat zorgt voor deze groei?

“Een gezonde economie, een lage werkloosheid en de wens van steeds meer mensen om altijd jong te blijven hebben een grote invloed op de stijgende vraag naar plastische en non-plastische chirurgische behandelingen”, legt Daniel C. Mills, voorzitter van ASAPS, uit. “Daarnaast wordt het steeds makkelijker om tegemoet te komen tot de persoonlijke wens van de cliënt. Er is voor iedereen een unieke behandeling beschikbaar en voor elk wat wils.” Men kan bijvoorbeeld nu zelf aangeven of ze bij lipofilling het vet verplaatsen naar de borst, gezicht, billen of een andere plek.

Plastische chirurgie is meer dan een borstvergroting

Wat verder erg opvalt is dat naast de vraag naar borstvergrotingen door middel van een implantaat is toegenomen, ook de vraag naar andere vormen van borstvergroting is toegenomen. “We kunnen dus stellen dat er over het algemeen bij het brede publiek meer vraag is naar dit soort ingrepen. We bereiken door de nieuwe mogelijkheden een groter publiek.” Zo worden ook schaamlipcorrecties, ooit een niche, nu mainstream.

Feiten op een rijtje

Andere opvallende feiten uit het onderzoek:

  • Amerikanen hebben in 2016 meer dan 15 miljard dollar gespendeerd aan plastische en non-plastische chirurgie.
  • Van alle behandelingen in 2016 viel 56% onder plastische chirurgie, dit is een stijging van 3,5% in vergelijking met vorig jaar.
  • De vraag naar het verplaatsen van vet naar de borst, lipofilling, groeide dit jaar het hardst (stijging van 41%).
  • Het laten uitvoeren van een schaamlipcorrectie wordt steeds populairder, meer klinieken bieden de behandeling aan en er werden in 2016 23% meer behandelingen uitgevoerd in vergelijking met het jaar ervoor.
  • De liposuctie behandeling werd het meest uitgevoerd van alle soorten behandelingen in de plastische chirurgie.

Overweegt u een plastisch chirurgische ingreep? Onderstaand vindt u de een aantal van de meest uitgevoerde ingrepen bij Boerhaave Kliniek:

  1. Borstvergroting behandeling
  2. Neuscorrectie behandeling
  3. Face-Halslift behandeling
  4. Liposuctie behandeling
  5. Buikwandcorrectie behandeling
Deel deze pagina

Meer artikelen over hetzelfde onderwerp