Maak een afspraak

Soorten borstimplantaten

Rond, anatomisch of ergonomisch; er zijn veel verschillende soorten borstimplantaten (ook wel borstprothesen genoemd). Elke type borstprothese heeft een eigen set van kenmerken. Denk hierbij aan verschillende pasvormen en maten. Welk type prothese het beste bij iemand past is voor iedereen anders en hangt af van zowel uw persoonlijke voorkeur als uw lichaam. Welke soorten borstimplantaten zijn er en wat zijn de kenmerken? In dit artikel leggen we het uit.

Anatomische borstimplantaten

Deze implantaten worden ook wel druppelvormige implantaten genoemd. Vanwege deze druppelvorm krijgt de onderkant van de borsten meer volume dan de bovenkant. Dit zorgt voor een vol maar tevens natuurlijk resultaat. Dit type implantaat is dan ook ontwikkeld om een zo’n natuurlijk mogelijk resultaat te realiseren. De anatomische borstimplantaat is binnen onze kliniek het meest gekozen voor de borstvergroting behandeling.

Ronde borstimplantaten

In tegenstelling tot anatomische borstimplantaten, geven ronde borstimplantaten ook de bovenkant van de borsten meer vorm en volume. Daardoor geven deze prothesen zowel de onder- als bovenkant meer volume. Dit resulteert in vollere en wat meer bolle borsten en vaak in een mooi decolleté.

Ergonomische borstimplantaten

Deze implantaten zijn relatief nieuw in de wereld van de plastische chirurgie. Deze nieuwe generatie borstimplantaten zijn officieel ronde prothesen, maar bewegen mee met de houding waarin het lichaam verkeerd. In een staande positie krijgen deze implantaten de druppelvorm van anatomische borstimplantaten, terwijl deze in een liggende positie een ronde vorm aannemen. Je zou kunnen zeggen dat dit type prothesen een combinatie is van een ronde en anatomische prothesen.

Veiligheid van borstimplantaten

Voor welk type borstprothese er ook wordt gekozen, veiligheid en kwaliteit staat voorop. Boerhaave Kliniek werkt uitsluitend met veilige borstimplantaten van de merken Mentor en Motiva. Al deze implantaten zijn gevuld met cohesieve gel. Deze gel heeft als voordeel dat de borsten bij aanraking natuurlijk aanvoelen. Zowel Mentor als Motiva geven een levenslange garantie op lekkage en de prothesen zijn daarnaast ook goedgekeurd door het RIVM en de overheid.

Meer weten over borstprothesen?

Wilt u meer weten over de verschillende prothesen? Of overweegt u een borstvergroting en wilt u graag meer informatie over de behandeling en de verschillende typen prothesen? Neem dan vrijblijvend contact op met onze medische specialisten.

Borstvergroting – Boerhaave Medisch Centrum – YouTube

Deel deze pagina

Meer artikelen over hetzelfde onderwerp