Maak een afspraak

Liposuctie populair onder zowel vrouwen als mannen

Liposuctie is populair onder zowel vrouwen en mannen in de leeftijdsgroep tussen 35 – 64 jaar. Dit blijkt uit recent onderzoek van The American Society for Aesthetic Plastic Surgery (ASAPS). Liposuctie was in 2016 voor zowel Amerikaanse vrouwen als mannen de meest populaire behandeling binnen de plastische chirurgie. Met meer dan 414.000 behandelingen staat liposuctie met stip op de eerste plek in de top vijf van cosmetische chirurgie.

Vier keer op rij

De behandeling staat dit jaar voor de vierde keer op rij op plek één in de Amerikaanse top 5. Ook in Nederland is deze behandeling al een aantal jaar op rij de meest uitgevoerde operatie door plastische chirurgen. Vanaf 1997, het begin van de meting van ASAPS, is het aantal liposuctie behandelingen met maar liefst 134% gestegen. Deze stijging is minder groot dan de stijging van borstlifts (712%) en buikwandcorrecties (434%) in de afgelopen 20 jaar.

Relatief veilige vorm van plastische chirurgie

Het laten weghalen van vetcellen, ook wel liposuctie genoemd, zorgt voor een mooiere lichaamscontour en is een relatief veilig en makkelijke ingreep. De littekens zijn minimaal en de operatie kan, afhankelijk van de omvang, onder plaatselijke verdoving uitgevoerd worden. Het krijgen van een slanker lichaam en de geringe risico’s die er zijn maakt deze behandeling populair onder Amerikanen.

Redenen om voor liposuctie te kiezen

De meest voorkomende overwegingen om liposuctie uit te voeren zijn:
– ‘Mijn kleren passen niet meer goed.’
– ‘Ik wil dat mijn lichaam er wat strakker uitziet.’
– ‘Liposuctie laat minder grote littekens achter ten opzichte van andere behandelingen ter verbetering van mijn lichaamscontour.’
– ‘De operatie duurt in vergelijking met andere operaties erg kort en de risico’s zijn daarom lager.’
Lees hier meer over de redenen en ervaringen van patiënten die bij Boerhaave een liposuctie behandeling hebben uitgevoerd.

Andere populaire plastisch chirurgische ingrepen

Naast liposuctie zijn ook de buikwandcorrectie en de billift afgelopen jaar in populariteit gestegen. Zo ondergingen 172.000 Amerikaanse vrouwen een buikwandcorrectie. En steeg het aantal billift behandelingen met ruim 20%. Deze laatstgenoemde behandeling is vooral populair onder de vrouwen, slechts 3,7% van de behandelingen werd uitgevoerd bij mannen.
Bij Medisch Centrum Boerhaave krijgen we naast de vraag voor liposuctie ook steeds vaker de vraag voor lipofilling. Bij lipofilling plaatsen we vet uit de buikzone terug in het gezicht, bil of borsten.

Bent u geïnteresseerd geraakt in de mogelijkheden van een liposuctie? Lees er meer over de liposuctie behandelpagina!

Deel deze pagina

Meer artikelen over hetzelfde onderwerp