Maak een afspraak

Feestelijke start van de bouw van Boerhaave in Utrecht

Utrecht – Vrijdag 1 oktober 2021 vond de feestelijke start van de bouw van de Boerhaave Kliniek in Utrecht plaats. Wethouder Klaas Verschuure (Ruimtelijke Ontwikkeling, Leidsche Rijn), gaf met een ferme druk op de rode knop het symbolische startsein van de bouw op de kavel aan de Hertogswetering 2 te Utrecht. Het nieuw te bouwen medisch centrum is gelegen op het ‘zorgcluster’ van het Business Park De Wetering-Haarrijn en vormt zo een mooie aanvulling op de andere zorgaanbieders, zoals het Antonius Ziekenhuis.

Feestelijke start

Bij de feestelijke start van de bouw van Boerhaave op de Hertogswetering, waren de zakelijke buren, afgevaardigden van de Gemeente Utrecht, het Business Park de Wetering-Haarrijn, Ondernemersfonds Utrecht, het bouwteam van Willy Naessens en het managementteam van Boerhaave aanwezig. Wethouder Klaas Verschuure benadrukte het belang van de vestiging van Boerhaave op Business Park De Wetering-Haarrijn: “We zijn blij dat Boerhaave voor Utrecht heeft gekozen en dat er een mooie plek is gevonden. Bovendien is het geweldig dat het centrum ook mbo-studenten de ruimte geeft om werkervaring op te doen. Naast de vele medische instellingen in onze stad, vormt het centrum een goede aanvulling op dat palet.’’ aldus de wethouder.

Historisch moment

Ilse van Waardenburg, kliniekmanager van Boerhaave, vertelt met trots: “Dit is voor ons een historisch moment. Onze wens was om onze tweede locatie (de huidige locatie zit in Amsterdam) centraal in het land te positioneren, daar waar veel geschikt personeel te bereiken is en we tegelijk makkelijk tussen de vestigingen (binnen 25 minuten) heen en weer kunnen reizen. Zo zijn wij uiteindelijk uitgekomen bij deze uitermate geschikte locatie in Utrecht, die voor patiënten en personeel zeer goed bereikbaar is met het OV, de fiets en de auto.”

De architect Thomas Bernhardt van Network of Architects & Planners van de bouw van het medisch centrum vult aan: “Het nieuwe gebouw heeft een groen hart. De duurzame constructie is ontworpen rondom een centrale binnentuin waaraan alle zorgfuncties geplaatst zijn. De patiënten en het personeel kunnen zo van maximale rust en uitzicht op het groen genieten in deze stedelijke omgeving.” Boerhaave zal in Utrecht de hoogste kwaliteit aan zorg en het gehele palet aan plastisch chirurgische behandelingen aanbieden. De oplevering van het medisch centrum staat gepland voor najaar 2022.

Over Boerhaave Kliniek

Boerhaave is de grootste kliniek van Nederland op het gebied van plastische chirurgie. Aandacht voor de patiënt en de wens van de patiënt staan bij ons centraal. Ieder lichaam is uniek en daarom is elk behandelplan persoonlijk. Door de tijd te nemen en te luisteren naar individuele wensen kunnen wij gepersonaliseerde zorg bieden. Hiermee willen wij een positieve bijdrage leveren aan het zelfvertrouwen van onze patiënten.

Als enige kliniek in heel Nederland is er bij ons elke dag een plastisch chirurg aanwezig, waardoor de patiënt 365 dagen per jaar bij ons terecht kan, zowel voor als na de behandeling. Zo streven we elke dag naar verbetering en hopen wij in 2022 met onze nieuwe vestiging in Utrecht nog meer mensen te kunnen bereiken.

 

Geïnteresseerd in een eventuele carrière bij Boerhaave? Wellicht kunt u dan alvast een kop koffie komen drinken. Maak uw interesse kenbaar via: pz@boerhaave.nl.

Benieuwd naar de verschillende mogelijkheden qua behandelingen? Dan kunt u alvast terecht bij onze locatie in Amsterdam.

Meer weten over de nieuwe locatie? Bekijk: www.boerhaave.nl/utrecht.

Deel deze pagina

Meer artikelen over hetzelfde onderwerp