Maak een afspraak

Facelift zonder operatie

Wie kent niet het gezegde “Wie mooi wil zijn moet pijn lijden”. Gelukkig is dit voor plastisch chirurgische ingrepen al lang niet meer zozeer het geval als vroeger. De technieken zijn dusdanig verfijnd dat behandelingen veel preciezer zijn en veel minder weefselschade veroorzaken dan vroeger. De herstelperiode na een plastisch chirurgische ingreep is hierdoor sterk verkort, en de pijnbeleving is enorm verminderd. Toch zijn nog veel mensen op zoek naar een facelift zonder operatie.

Wie mooi wil zijn moet nadenken

Een beter gezegde voor deze tijd zou zijn: “Wie mooi wil zijn moet goed nadenken”. Sommige behandelaars bieden verrichtingen aan die op het eerste gezicht heel aantrekkelijk lijken, maar die bij nadere beschouwing toch echt niet blijken te bieden wat ze beloven.  De zogenaamde: facelift zonder operatie. Een sprekend voorbeeld is de zogenaamde “threadlift” waarover op het moment zoveel te doen is. Dit is een cosmetische ingreep waarbij de gezichtshuid door middel van draadjes wordt gelift. De ingreep wordt om die reden ook wel draadjeslift genoemd.

Een facelift is een ingreep die gedetailleerde kennis van de structuur van het menselijk gelaat vereist. Plastisch chirurgen hebben in de loop der jaren de kennis ontwikkeld om facelifts toe te passen die een zó zorgvuldig en mooi resultaat bieden dat niet of nauwelijks meer te zien is dat iemand een behandeling heeft ondergaan. De plastisch chirurgen bij Boerhaave verrichten deze ingreep bijna dagelijks en behalen hiermee uitzonderlijk goede resultaten. Ze werken veilig en zorgvuldig en blijven altijd binnen de grenzen van wat verantwoord is. De tevredenheidsscores van de cliënten zijn hier het overtuigende bewijs van.

Het lang ” niet toonbaar” zijn na een een facelift is een misverstand

Een wijd verbreid misverstand over de facelift is dat iemand na deze ingreep lange tijd niet “toonbaar” zou zijn. Met de hedendaagse verfijnde techniek is dit volstrekt niet meer het geval. Toch gaan mensen op zoek naar minder invasieve alternatieven. Ze komen dan bijvoorbeeld uit bij de draadjeslift, die in een aantal gevallen wordt aangeboden als een alternatief voor een facelift. Dit is volstrekt onterecht.

Plastisch chirurgen waarschuwen: Draadjeslift: “Doe het niet!”

Met de toename aan populariteit van deze draadjeslift groeit ook het aantal mensen dat zich in tweede instantie toch bij de plastisch chirurg meldt omdat het resultaat enorm tegenvalt. Plastisch chirurgen die van patiënten in een consult de vraag krijgen of de draadjeslift een interessante optie is, zullen daarom ook altijd zeggen: “Doe het niet”. Het effect valt tegen en is bovendien erg tijdelijk omdat de draadjes die erbij worden gebruikt oplosbaar zijn.

Maar: die draadjes zijn van hetzelfde materiaal als permanente en semipermanente fillers, waarvan een deel als sinds 2014 verboden is. Dat zegt genoeg. Het is niet voor niets dat plastisch chirurgen pleiten voor een verbod op de draadjeslift.

Welke facelift past bij uw wensen?

Bij Boerhaave bieden we verschillende varianten van de facelift aan. U kunt op de betreffende pagina’s meer lezen en uiteraard ook een gratis en vrijblijvend consult maken om met de plastisch chirurg te bespreken welke facelift het beste bij uw wensen past.

Deel deze pagina

Meer artikelen over hetzelfde onderwerp